Kézimunka

Kézilabdás rovat, elemzésekkel, cikkekkel, tippekkel. 
Rovatvezető: Kispályás

Tegnap a vártnál talán kicsit nehezebben, végül a brazilok csak hozták a hendis győzelmet, Langaro ismét nyolcszor volt eredményes, a kapuban Santos 44%-ot védett.  Ma hat mérkőzéssel folytatódnak a küzdelmek, a nyeretlen magyar válogatott a torna eddigi legnagyobb meglepetését szállító Chilével találkozik.

Tegnap végig szoros találkozón a végén jobban koncentráló szlovénok nyerték meg a mérkőzést. Az izlandi kapitány meglepetésre pihentette a csak hetesek elvégzésére pályára lépő Sigurdssont, a helyette játszó Elisson hét góllal hálálta meg a bizalmat, szlovén részről Bezjak volt a legeredményesebb hat találattal. Mára egy esti mérkőzést választottam,  a padlóról felálló brazilok Ortega csapatával mérik össze erejüket.

Tegnap sajnos nem sok esélyünk volt, a németek végig kézben tartották a mérkőzést, Geinsheimer ismét fantasztikus volt. Nálunk a felkészülési mérkőzéseken kevesebb lehetőséghez jutó Balogh Zsolt és Jamali játéka tetszett és beállóban is jobban muzsikált a fiatal Bánhidinél a szegedi Zubai Szabolcs. Mára egy délutáni mérkőzést választottam, a vezér nélküli Izland Szlovéniával találkozik.

Tegnap a sérülésektől tizedelt lengyel válogatott igen nehezen adta meg magát, köszönheti ezt többek között Malcher Adamnak, a Gwardia Opole hálóőre tizenhét lövést hárítva (közte 3 büntetővel), 44%-os mutatóval fejezte be a mérkőzést. Aki bátor volt és tette a norvégok 1-5 gólos sikerét, 2 feletti szorzó lett a jutalma. Ma hét mérkőzéssel folytatódnak a világbajnokság küzdelmei, többek között válogatottunk is pályára lép, ezt próbálom megfejteni.

Tegnap a nyitómérkőzésen a házigazda már az első tíz percben nyomatékosította a megszeppent brazilokkal, hogy itt ma nem sok keresnivalójuk lesz. A második félidő aztán gálamérkőzéssé szelídült, ahol a franciák szinte akkor dobtak gólt, amikor akartak, kapujukban a két hálóőr extrát védett. Ma beindul a nagyüzem, öt mérkőzésre kerül sor, én a lengyelek norvégok elleni összecsapását választom.

Tegnap a magyar válogatott minden megerőltetés nélkül, lazán győzött hat góllal Egyiptom ellen. A sérüléseket is figyelembe véve roppant kíváncsi vagyok, kit hagy ki Sabaté a szűkített keretből. Ma a szokásos hétfői szűkös kínálatból egy dán női mérkőzést választottam.

Tegnap a tartalékosan felálló Lipcse a félideig még úgy-ahogy tartotta magát, a második harminc percre aztán elfogyott a tudomány, a francia csapat szinte akkor dobott gólt, amikor akart. Pineauék a végére kiütötték az erejükkel teljesen elkészülő németeket, a mérkőzés végét jelző sípszó 34:15 vendégvezetésnél hangzott el. Utolsó napjához érkezett a dániai Bygma-kupa, a nap első mérkőzésén Egyiptommal játszunk.

Kézimunka

2017. Jan. 6.

Tegnap a vártnál sokkal nehezebben dőlt el a mérkőzés. Ebben a svéd bírópáros is partner volt, ugyanis a második félidő közepén teljesen jogtalanul kipirosozták Bánhidit, majd az ezért kicsit hevesebben reklamáló Sabatét is. Egyébként meglepően jól játszottunk a kissé flegma dán válogatott ellen, akiknek láthatóan nem ízlett a keményebb védekezés.

Valami bűzlik Dániában! A tegnap lejátszott három mérkőzésből két helyen borult a papírforma, a tavalyi bajnok Esbjerg „bravúros” pontot mentett hazai pályán a tök utolsó ellen, a mi mérkőzésünkön pedig az első góljukat a 11. percben lövő házigazdáknak egy csepp esélye sem volt, a végén még rá is számoltak. Ma két svéd női mérkőzés mellett Dániában kezdetét veszi a Bygma-kupa, a házigazdák mellett a magyar, az izlandi és az egyiptomi válogatott vesz részt a tornán a világbajnokságra való készülés jegyében.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem. Tegnap a román válogatott kellemes edzőpartneknek bizonyult, Németország magabiztos kilencgólos sikert aratott, a szakvezetés jópár taktikai variációt kipróbálhatott a közelgő világbajnokság jegyében. Dániában az eddig betliző Ringköbing megtáltosodott, és a mérkőzésen szinte végig vezetve győzte le Hagmanékat. Mára ismét a dán női élvonalból választottam mérkőzést.

 

Új év, új remények, üdv. mindenkinek! Nagy lassan a kézilabda is elindul. Mára két mérkőzést találunk a Zrt. kínálatában, egy dán női bajnoki mellett a világbajnokságra készülő német válogatott a románokkal csap össze. Mind a két eseményre gyászos a szorzó, felkészülési mérkőzésre nem szívesen fogadok, gólszámokkal meg nem igazán bűvészkednék. Valamit azért csak kifőzünk.

Tegnap hazai góllal indult a mérkőzés, az Oldenburg ekkor vezetett először és utoljára. Az első félidőben állandósult a Plázacicák 2-3 gólos vezetése, a második harminc percre aztán elfogytak a hazaiak és csak kapusuknak köszönhetik, hogy nem lett kiütés a vége. Ma a kupamérkőzések napja van, Dániában a hölgyek a döntőért lépnek pályára, Norvégiában viszont már a döntőt rendezik a férfiaknál és a nőknél is egyaránt.

 

Tegnap végig kiélezett összecsapáson a házigazda Melsungen értékes pontot tartott otthon a Flensburggal szemben. A találkozó utolsó támadását a vendégek vezették, de Sjöstrand bravúrral hárította Mogensen lövést. Vezéráldozatot követelt a tegnapi mérkőzés, a dán válogatott Eggert sérülést szenvedett, így számára kimarad a franciaországi világbajnokság.Az Európa-bajnokság után folytatódik a küzdelem a német női pontvadászatban, ma hét mérkőzést rendeznek, értékelhető szorzót csak a Metzingen oldenburgi vendégjátékára adnak.

Oldalak