Kézimunka

Kézilabdás rovat, elemzésekkel, cikkekkel, tippekkel. 
Rovatvezető: Kispályás

Ma az utolsó mérkőzéseket játsszák az Európa-bajnoki selejtezők 1., 2., 4. és 5. csoportjában. Legérdekesebb a helyzet a 4. kvartettben, ahol a második helyen álló Macedónia továbbjutása sem biztos, és az utolsó helyen álló Pálmarssonék is odaérhetnek még, de akár az élen álló csehek is kieshetnek.

Tegnap a francia bajnokság zárófordulójában az idény talán legtöbb gólt hozó mérkőzésén, a Nantes győzni tudott Párizsban. A csapatok különösen a második játékrészben voltak eredményesek, 43(!) alkalommal mattolták a kapusokat. Ma a Spanyol Kupában a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, a hölgyek a decemberi németországi világbajnokságért selejteznek és tovább folytatódik Elverumbsn a Gjensidige Kupa.

Tegnap a Wetzlar magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a második félidőt kissé elkönnyelműsködő Löwen ellen.  A mérkőzés legeredményesebb játékosa a jövőre Lipcsébe igazoló Philipp Weber volt nyolc találattal, aki ezzel továbbra is versenyben van a gólkirályi címért. Ma rendezik a francia bajnokság utolsó fordulóját, ahol még egy nyitott kérdés van, a Selestat mellett ki lesz a másik kieső. Párizsban pedig tét nélküli mérkőzésen találkozik a bajnok PSG az ezüstérmes Nantes-tal.

Lassan véget ér az idei kézilabdaszezon, szinte egy kezemen elfér, ami vár még ránk. A héten rendezik a spanyol és a német bajnokság utolsó fordulóját, Spanyolországban a negyeddöntőhöz érkezett a Copa del Ray, ahol már két mérkőzés dönt a továbbjutásról. Ezenkívül világbajnoki selejtező vár a hölgyekre, míg a férfiak az Európa-bajnoki szereplésért küzdenek tovább. Ma a német bajnokságban két mérkőzést pótolnak a 33. fordulóból, Wetzlarban vizitál a bajnokcsapat, a kiesés elől menekülő Lemgot pedig a tavasszal betliző Hannover fogadja.

A kölni Lanxess Arénában a két elődöntővel kezdetét veszi a férfi Bajnokok Ligájának négyes döntője. Az új lebonyolítási rendszer nyolcéves történetében először nem szerepel német csapat a végküzdelmekben, itt van viszont a PSG, a Barcelona egy év szünet után újra, a Vardar Szkopje először és a Veszprém zsinórban negyedszer.

Kézimunka:Nantes-St. Raphael

2017. Jun. 1.
kispályás

Tegnap a Magdeburg egy önmagához képest kevés gólos mérkőzésen Musche a lefújás előtt 14 másodperccel lőtt góljának köszönhetően tovább őrzi lassan féléves bajnoki veretlenségét. Legeredményesebb játékosuk Robert Weber volt, az osztrák szélső tíz találatig jutott. Az élen továbbra is változatlan a helyzet, a Mannheimben megalázott Kiel a Füchse hazai botlásának köszönhetően tovább őrzi harmadik helyét. Ma egyetlen mérkőzést kínál a Zrt. fogadásra, a francia bajnokságban a 25. forduló zárásaként tét nélküli mérkőzésen Nantes-ba látogat a St. Raphael.

Három forduló van még hátra a német pontvadászatból, a bajnoki címre ketten hajtanak, a dobogó legalsó fokáért viszont még hárman is versenyben vannak, a Kiel, a Füchse Berlin, de még a Magdeburg is lehet bronzérmes. Mára Az EHF-kupában botló Magdeburg lipcsei vendégjátékát választottam.

Kézimunka: Francia Kupa-döntő

2017. May. 27.
kispályás

Ma rendezik a spanyol bajnokság utolsó fordulóját, az érmek sorsa már eldőlt, egy EHF-kupát érő hely még kiadó, melyért a Cuenca és az Anaitasuna harcol. Az egyik kieső már ismert, de veszélyben van még a Morrazo Cangas, a Villa de Aranda és a Benidorm. Párizs ad otthont  a Francia Kupa döntőjének, ahol  alig több mint egy hét után ismét egymásnak feszül a Nantes és a Montpellier.

Kézimunka

2017. May. 26.
kispályás

Tegnap zsúfolásig telt lelátó előtt a hazai csapat akarata érvényesült szinte végig a mérkőzésen, a vendégek csupán egyszer vették át a vezetést, de az majdnem a győzelmet jelentette számukra. A nyolc gólig jutó Sagosen azonban a lefújás előtt négy másodperccel egalizált, a vasárnapi visszavágót így a Skjern várja előnyösebb helyzetből. Ma a francia bajnokság 25. fordulójának előrehozott mérkőzésén a már bajnok PSG az Aix vendége lesz, a hétvégén Berlinben pontot vesztő Magdeburg a Minden együttesét fogadja, míg Lengyelországban az Azoty próbál egyenlíteni hazai pályán a bronzcsatában.

Kézimunka-dán bajnoki döntő vol.1.

2017. May. 25.
kispályás

Tegnap igazi közönségszórakoztató összecsapáson szépségtapaszként megnyerte a mérkőzést a szegedi csapat, a bajnoki címre azonban esélyük sem volt. A vendégeknél Palmarsson és Lékai formája igencsak bíztató a kölni F4 előtt. Ma megkezdődik a dán férfiaknál az aranycsata, az alapszakaszban élen végző Aalborg a Skjern együttesét fogadja.

Tegnap a dán bronzcsata első mérkőzésén a hazai pályán játszó Silkeborg szoros csatában győzte le a Ribe-Esbjerg együttesét. A vendégeknél klasszisteljesítményt nyújtott Jacob Holm, a fiatal balátlövő 10 találattal vétette észre magát, azt gondolom, hamarosan a dán válogatottban is viszontláthatjuk. Ma rendezik a magyar bajnoki döntő második mérkőzését, elmaradt meccset pótolnak a francia bajnokságban és ismét összecsap a Kielce és a Plock, csak itt már a bajnoki cím a tét.

Oldalak