Kézimunka

Kézilabdás rovat, elemzésekkel, cikkekkel, tippekkel. 
Rovatvezető: Kispályás

Tegnap a takarék üzemmódban játszó Füchse Berlin ötgólos előnyt szerzett a visszavágóra a kissé megilletődötten játszó Tatabánya ellen. Ma két mérkőzést rendeznek a BL-ben a négy közé jutásért, az EHF-kupában pedig az Anaitasuna vendége lesz a Magdeburg, a norvég női mezőny pedig már a negyeddöntők visszavágójánál jár.

Tegnap egy sok kiállítással (22 db) tarkított mérkőzésen izgalmas végjátékban, Császár Gábor vezérletével kétgólos sikert aratott a Schaffhausen. Ezzel a Kadétok söpréssel jutottak a döntőbe, ahol várják a Winterthur-Kriens párharc győztesét. Ma két mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligájában a négy közé jutásért, az EHF-kupában pedig a berlini Rókákat fogadja a Tatabánya.

Kézimunka

2017. Apr. 20.
kispályás

Tegnap a Berlin a hajráig biztosan kézben tartotta a mérkőzést, azonban a végére megrázta magát a hazai csapat és az egyik pontot otthon tartotta. A Tatabánya több mint magabiztos győzelmével már fordulókkal a vége előtt bronzérmesnek tekintheti magát és az Elverum is igaz szoros végjátékban, de legyűrte a Kolstadot a norvég bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. Ma a skandináv mérkőzéseken kívül a francia bajnokság 22. fordulójának záró mérkőzésén az Ivry az Aix vendége lesz.  

Tegnap a spanyol bajnokság 26. fordulójának nyitómérkőzésén a Barcelona kiütéses győzelmet aratott az Irun felett. A katalán együttes ezzel már a bajnokság befejezése előtt négy fordulóval bajnoknak tekinthető, ugyanis behozhatatlan előnyt szerzett üldözőivel szemben. Ma többek között francia, norvég és német mérkőzésekre fogadhatunk, én az utóbbiból választottam egyet, de Iváncsikék meccsére és a Tatabánya-Csurgóra is van ötletem.

Kézimunka

2017. Apr. 18.
kispályás

Ma egy mérkőzéssel folytatódik a dán bajnokság rájátszása, Spanyolországban pedig a Barcelona lép pályára, számunkra azonban a nap eseménye a női BL budapesti final four elődöntőinek sorsolása.

Tegnap egy rendkívül sok hibával tarkított, feszült hangulatú mérkőzésen eredményesebb végjátékának köszönhetően a Tatabánya megérdemelten gyűjtötte be a Magyar Kupa bronzérmét. Ma rendezik a Francia Kupa két elődöntőjét, Németországban pedig igazi csemegét kínál a kézilabda szerelmeseinek a Flensburg berlini látogatása, de pályára lép a parádés tavaszt futó Magdeburg is.

Kézimunka-Magyar Kupa

2017. Apr. 14.
kispályás

Tegnap a francia csúcsrangadót kicsit már szegedi és veszprémi szemüvegen át néztem, szegény Szeged, és a Veszprémnek is alaposan fel kell kötnie a gatyáját! Egyébként az overos vállalásom már az 50. percben teljesült, talán kicsit óvatos is voltam. A másik mérkőzésen nagy meglepetésre a Chambery hazai pályán szenvedett vereséget az idegenben eddig nem brillírozó Creteiltől. Ma Debrecenben két elődöntővel kezdetét veszi a Magyar Kupa négyes döntője.

Kézimunka Ivry-Nantes

2017. Apr. 12.
kispályás

Tegnap a Mors első félidei vérszegény támadójátékának köszönhetően nagyarányú vereséget szenvedett a Holstebro együttesétől, ezzel a vendégek három pontjukkal a csoport élére álltak. Ma öt mérkőzéssel kezdetét veszi a francia bajnokság huszonegyedik fordulója, Németországban pedig pályára lép a Német Kupát szombaton elbukó Löwen együttese.

Kézimunka

2017. Apr. 11.
kispályás

Tegnap a Ribe-Esbjerg a mérkőzésen végig vezetve, magabiztosan győzte le az esélyesebbnek tartott BL reprezentáns Silkeborgot. A hazaiaktól Jacob Holm 12, míg a vendégektől Markussen mindössze 5 találatig jutott. Ma is csak egy mérkőzésre voksolhatunk a Zrt-nél, a Mors vendége lesz a Holstebro.

Kézimunka

2017. Apr. 10.
kispályás

Tegnap a Csurgó hazai pályán nem bírt a foghíjas Füreddel, akik ráadásul két ifikapussal álltak ki. A vendégektől Győri kilenc, míg Kemény hat találatig jutva oroszlánrészt vállalt a sikerből. Bresztben pedid a hazai csapat végig 3-4 góllal vezetve szerezte meg a bronzérmet. Ma egyetlen mérkőzést kínál a Zrt., a dán bajnokság felsőházi rájátszásában a BL-ből kiesett Silkeborg a Ribe-Esbjerg vendége lesz.

Tegnap az álmosan kezdő Rosztov a félidő közepén átvette a vezetést és már szünetre háromgólos előnnyel vonultak a csapatok. A második harminc perc elején aztán robbantottak az oroszok és szinte állva hagyták ellenfelüket, végül kiütéses tizenegy gólos győzelmet arattak, formalitássá silányítva ezzel a visszavágót. Mára két meccset választottam, Bresztben a házigazda együttes a Seha Liga bronzérmére hajt, míg Csurgón a sérülésektől tizedelt Füred vizitál.

Tegnap a Ferencváros az utolsó 3 percben három eladott labdával elrontotta a tippemet, ez a kisebbik baj, a nagyobbik az, hogy ezzel tönkre tette ötvenhét perc kemény munkáját és nagyon megnehezítette saját dolgát a visszavágóra. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy ügyesen eltitkolták Szucsánszki sérülését, akiről csak a bemelegítés során derült ki, hogy nem fog pályára lépni. Bresztben a Vardar gálázva, a Veszprém hétméteresekkel jutott a vasárnapi döntőbe, a francia ligakupában pedig ma Psg-Nantes döntő lesz. Ma Németországban lép pályára a BL végküzdelmeiről két éve lemaradó Rosztov és Hamburgban két mérkőzéssel megkezdődik a Német Kupa négyesdöntője.

Oldalak