Kézimunka

Kézilabdás rovat, elemzésekkel, cikkekkel, tippekkel. 
Rovatvezető: Kispályás

Kézimunka: Francia Kupa-döntő

2017. May. 27.
kispályás

Ma rendezik a spanyol bajnokság utolsó fordulóját, az érmek sorsa már eldőlt, egy EHF-kupát érő hely még kiadó, melyért a Cuenca és az Anaitasuna harcol. Az egyik kieső már ismert, de veszélyben van még a Morrazo Cangas, a Villa de Aranda és a Benidorm. Párizs ad otthont  a Francia Kupa döntőjének, ahol  alig több mint egy hét után ismét egymásnak feszül a Nantes és a Montpellier.

Kézimunka

2017. May. 26.
kispályás

Tegnap zsúfolásig telt lelátó előtt a hazai csapat akarata érvényesült szinte végig a mérkőzésen, a vendégek csupán egyszer vették át a vezetést, de az majdnem a győzelmet jelentette számukra. A nyolc gólig jutó Sagosen azonban a lefújás előtt négy másodperccel egalizált, a vasárnapi visszavágót így a Skjern várja előnyösebb helyzetből. Ma a francia bajnokság 25. fordulójának előrehozott mérkőzésén a már bajnok PSG az Aix vendége lesz, a hétvégén Berlinben pontot vesztő Magdeburg a Minden együttesét fogadja, míg Lengyelországban az Azoty próbál egyenlíteni hazai pályán a bronzcsatában.

Kézimunka-dán bajnoki döntő vol.1.

2017. May. 25.
kispályás

Tegnap igazi közönségszórakoztató összecsapáson szépségtapaszként megnyerte a mérkőzést a szegedi csapat, a bajnoki címre azonban esélyük sem volt. A vendégeknél Palmarsson és Lékai formája igencsak bíztató a kölni F4 előtt. Ma megkezdődik a dán férfiaknál az aranycsata, az alapszakaszban élen végző Aalborg a Skjern együttesét fogadja.

Tegnap a dán bronzcsata első mérkőzésén a hazai pályán játszó Silkeborg szoros csatában győzte le a Ribe-Esbjerg együttesét. A vendégeknél klasszisteljesítményt nyújtott Jacob Holm, a fiatal balátlövő 10 találattal vétette észre magát, azt gondolom, hamarosan a dán válogatottban is viszontláthatjuk. Ma rendezik a magyar bajnoki döntő második mérkőzését, elmaradt meccset pótolnak a francia bajnokságban és ismét összecsap a Kielce és a Plock, csak itt már a bajnoki cím a tét.

Tegnap a Göppingen bravúros győzelmet aratott az eddig szárnyaló Magdeburg ellen, a másik elődöntőben a rengeteg technikai hibát vétő St. Raphael megalázó vereséget szenvedett a Füchse Berlintől. Ma kiderül, hogy a tavalyi, vagy a tavalyelőtti győztes ér-e fel ismét a csúcsra, és a lengyel kupa döntőjére is fogadhatunk.

Kézimunka-EHF-kupa F4

2017. May. 20.

Három német csapattal és egy franciával ma kezdetét veszi Göppingenben az EHF-kupa final four. Vajon képes-e ismét döntőt játszani a hazai csapat, vagy a parádés formát futó Magdeburg lép tovább? Velimir Petkovics már két alkalommal nyert aktuális együttesével, képes-e a Rókákkal is révbe érni? A Nantes kétszer, míg a Montpellier egyszer állt a siker kapujában, a St. Raphael lesz az első francia csapat, amelyik be is lép rajta?

Tegnap igazi közönségszórakoztató, sokgólos összecsapáson nyerni tudott Nantes-ban a Montpellier, ezzel megerősítette harmadik helyét a tabellán és egyben bajnokot is „csinált” a PSG-ből a zárás előtt két fordulóval. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Bingo volt nyolc találattal. Ma egyetlen mérkőzésre fogadhatunk, a német bajnokságban a Minden vendége lesz a tavaszra teljesen széteső Hannover.

Kézimunka: Lipcse-Kiel

2017. May. 17.
kispályás

Tegnap a 10 gólig jutó Sagosen vezetésével az Aalborg a mérkőzést végig kézben tartva, magabiztos győzelmet aratott a tavalyi bajnok Silkeborg ellen. Ezzel három év után ismét döntőt játszhatnak, ellenfelük a Skjern lesz. Ma német, francia, svéd és svájci mérkőzés is szerepel az étlapon, választásom a vasárnap kulcsmeccset nyerő Kiel lipcsei látogatására esett.

Kézimunka-dán elődöntő

2017. May. 16.
kispályás

Ma mindössze három mérkőzésre fogadhatunk papíron, Svédországban harmadik mérkőzéséhez érkezett az elődöntő a férfiaknál és a nőknél egyaránt, míg Dániában az Aalborg és a Silkeborg feszül egymásnak a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen, tét a döntőbe jutás.

Kézimunka:EHF-kupa-döntő

2017. May. 13.
kispályás

Szép sorozatot szakított meg tegnap az Ystads és ezzel egyenlített a svéd bajnokság elődöntőjében. Pedig semmi jel nem mutatott hazai sikerre, a bajnokcsapat a 45. percig kézben tartotta a mérkőzést, az utolsó 15 perc azonban a hazaiaké volt. Ma a bőség zavarával küszködve fogadhatunk többek között francia, spanyol és német bajnoki mérkőzésre, de ma rendezik Rosztovban a női EHF-kupa visszavágóját is.

Kézimunka

2017. May. 10.
kispályás

Tegnap a Midtjylland hazai pályán magabiztosan győzte le a Viborgot a bronzcsata első mérkőzésén. Ma kéthetes válogatott szünet után svéd, dán, spanyol és német férfi mérkőzés is szerepel a kínálatban. Alaposan átböngészve nekem egyik se szimpatikus, de várjuk a Ti ötleteiteket és ha kérdés merülne fel, megpróbálok válaszolni rá. 

Oldalak