Az NB I. 23. fordulójának beharangozója (Szombat), 2013-04-13

2013. Apr. 13.
Norbi1014

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján négy mérkőzést rendeznek, elsőként a DVSC az Egri FC-t fogadja, ezt követi az MTK - Haladás, valamint a Pécs - Lombard összecsapás. Végül a napot a Ferencváros - Siófok mérkőzés zárja.

h i r d e t é s ▼

 

14 órai kezdéssel láthatjuk a DVSC - Eger mérkőzést, ahol természetesen a hazaiak számítanak a mérkőzés esélyeseinek, de a hevesiek okozhatnak kellemetlen meglepetést a mostanság gyengélkedő hajdúságiaknak.

 

DEBRECENI VSC-TEVA

OTP Bank Liga NB I. 23. forduló

 

Oláh Gábor utcai stadion, Debrecen

 

2013. április 13, 14:00

 

Játékvezető: Szilasi Szabolcs

 

EGRI FUTBALL KLUB

 

DEBRECEN

Nem termett túl sok babér az elmúlt időszakban a Lokinak, a cívisvárosiak legutóbbi három bajnokijukon mindössze egy pontot tudtak begyűjteni, ezzel pedig már alighanem borítékolható, hogy nem sikerül megvédeni bajnoki címüket, hiszen a mérkőzést megelőzően tizenhét pont a csapat hátránya a listavezető ETO-val szemben. Érdemes még azt is megjegyezni, hogy legutóbbi két vesztes mérkőzésükön - az Újpest és a Pápa ellen is - öngólnak köszönhetően szenvedtek 1-0-s vereséget. Kondás Elemér mérkőzés előtti nyilatkozatában azt mondta, nehéz mérkőzésre számít az egriek ellen, akik sok csapatnak megnehezítették már a dolgát, illetve, hogy aki a mérkőzésen pályára lép annak meg kell mutatnia, nem véletlen viseli a DVSC címeres mezt.

 

EGER

Az egriek elmúlt három mérkőzésükön a Debrecenhez hasonlóan csak egy pontot gyűjtöttek be, igaz a hevesieknek nem volt épp könnyű a sorsolása. Először a Ferencváros ellen, majd az MTK ellen szenvedtek sokgólos vereséget. Ezt követően azonban hétközben a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzésüket pótolták a Lombard vendéglátóiként és az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A pápaiak a második játékrészben aztán egyenlíteni tudtak, így az egriek bánhatják a két pont elvesztését, már csak azért is, mert éppen a Lombardot kellene utolérniük a bennmaradást jelentő tizennegyedik helyezés eléréséhez.

 

Egymás elleni mérleg:

A Loki és az Eger eddig mindösszesen három alkalommal találkozott egymással, mindhárom egymás elleni mérkőzésüket 2012-ben vívták. Meglepetésre eddig a hevesiek mérlege a jobb, hiszen két győzelem mellett egyszer vereséget szenvedtek Kondás Elemér tanítványai ellen. Eddigi egyetlen egymás elleni bajnokijukat 2012. szeptember 22-én vívták, azon a mérkőzésen a hevesiek 1-0-ra nyertek.

 

Tippek:

A debreceniek ismét a győzelem útjára lépnek és megnyerik a meccset: 1.22

Mindkét csapat szerez gólt - nem: 1.50

Több mint 3 gól esik a meccsen: 2.75

16 órától láthatjuk az MTK - Haladás összecsapást, az ellenfeleket tíz pozíció választja el egymástól a bajnoki tabellán, az MTK második, a Haladás tizenkettedik. Így természetesen a kék-fehérek számítanak a mérkőzés favoritjának.

 

MTK BUDAPEST

OTP Bank Liga NB I. 23. forduló

 

Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest

 

2013. április 13, 16:00

 

Játékvezető: Becséri Dániel

 

SZOMBATHELYI HALADÁS

 

MTK

Garami József tanítványai a rossz évkezdés után legutóbbi három bajnoki mérkőzésüket megnyerték, aminek köszönhetően továbbra is az éllovas győriek nyomában vannak. A kék-fehérek mestere a két csapat közötti nagy helyezés különbség ellenére is óvatosan nyilatkozott a mérkőzés előtt. A fővárosiak célja természetesen jó sorozatuk folytatása, ennek megfelelően, győzelemre készülnek a szombathelyiek ellen. Dolgukat megkönnyítheti, hogy Artner Tamás csapata hétközben pótolta a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzését, így kevesebb idejük maradt a regenerálódásra.

 

HALADÁS

A Videoton elleni hétközi mérkőzéssel megszakadt a Hali idei veretlen sorozata, így az idén eddigi három döntetlen mérkőzésük után elszenvedték első vereségüket. Pedig a mérkőzés képe alapján akár szombathelyi győzelem is születethetett volna, hiszen a zöld-fehérek több helyzetet dolgoztak ki riválisaiknál, ám a fehérváriak egy lehetőséget gólra tudtak váltani, ami elég volt a mérkőzés megnyeréséhez.

 

Egymás elleni mérleg:

Utóbbi három egymás elleni mérkőzésén nem sok babér termett az MTK-nak amikor a Haladás ellen mérkőzött, mindhárom alkalommal ugyanis a szombathelyiek nagy gólarányú győzelmet arattak. A kék-fehérek legutóbb 2009-ben arattak győzelmet, a Hungária körúton pedig 2004 márciusában sikerült legutóbb a fővárosiaknak begyűjteni a három pontot. Legutóbb 2012. szeptember 21-én találkoztak egymással a felek, és 3-0-ra a szombathelyiek győztek.

 

Tippek:

Az MTK gyűjti be a három pontot: 1.66

Mindkét játékrész végén a fővárosiaknál lesz az előny: 2.60

Az MTK szerzi az első találatot a mérkőzésen: 1.50

Két győzelmi kényszerben lévő csapat találkozik egymással 16 órai kezdettel Pécsett, a Pápát és a PMFC-t ugyanis mindösszesen két pont választja el egymástól, ráadásul mindkét gárdának hátrafelé is figyelnie kell, mivel közel vannak a kieső zónához.

 

PÉCSI MFC

OTP Bank Liga NB I. 23. forduló

 

PMFC Stadion, Pécs

 

2013. április 13, 16:00

 

Játékvezető: Iványi Zoltán

 

LOMBARD FC

 

PÉCS

A pécsiek legutóbbi három mérkőzésén minden alkalommal két gólnak tapsolhatott a közönség, de ebből a három találkozóból mindösszesen egyszer örülhettek a pécsiek, akik a Kecskemét legyőzését követően az ETO-tól és a Kaposvártól vereséget szenvedtek. Pedig a mecseki hadjáratként kihirdetett három hazai mérkőzésen meglepetést szerettek volna okozni a piros-feketék, amire már csak egy lehetőségük maradt, mégpedig a most következő Lombard elleni összecsapáson.

 

PÁPA

Zsivóczky Gyula tanítványai első bajnoki győzelmüket könyvelhették el szerdán, amikor a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzésüket pótolták a bajnoki címvédő DVSC ellen. A pápaiak rendkívül motiváltan és fegyelmezetten játszották végig a Loki elleni mérkőzést, ahol egy szabadrúgást követően Szakály Péterről a debreceni kapuban kötött ki a labda, mely találat amellett, hogy a Lombard első tavaszi találata volt, az első sikert is meghozta a kék-sárgáknak. Egy ilyen győzelem pedig nagy lökést adhat a Pécs elleni mérkőzésre is.

 

Egymás elleni mérleg:

A pápaiak még egy alkalommal sem tudtak győzelmet ünnepelni a PMFC Stadionban, így amennyiben be tudnák gyűjteni a három pontot, történelmi sikert könyvelhetnének el. Legutóbb 2009 májusában ünnepelhettek győzelmet a Lombard játékosai, az azóta lejátszott három találkozásuk alkalmával egy döntetlen és két pécsi siker született. Legutóbb Pápán a pécsiek 2-1-es győzelmet arattak.

 

Tippek:

Pontosztozkodással ér véget a mérkőzés: 3.60

2 vagy 3 gól esik a meccsen: 1.95

Mindkét csapat szerez gólt - igen: 1.90

A napot 18 óra 30 perces kezdéssel a Ferencváros - Siófok összecsapás zárja, nagy meglepetés lenne, ha a somogyiak pontot szereznének a Puskás Stadionban.

 

FERENCVÁROSI TORNA CLUB

OTP Bank Liga NB I. 23. forduló

 

Puskás Ferenc Stadion, Budapest

 

2013. április 13, 18:30

 

Játékvezető: Erdős József

 

BFC SIÓFOK

 

FERENCVÁROS

A bajnokságban idén még 100%-os Ferencváros a 22. fordulóban a Haladás ellen mérkőzött, és elvesztette eddigi hibátlanságát,  Artner Tamás tanítványai ugyanis egy jó iramú mérkőzésen, ahol akár mindkét gárda megszherezhette volna a három pontot, döntetlenre tudták hozni a találkozót. A Fradi mestere Ricardo Moniz a Siófok ellen sem vár könnyű mérkőzést, habár az igen jó formában lévő zöld-fehérek részéről nagy meglepetés lenne a pontvesztés.

 

SIÓFOK

A kiesés elől menekülő Siófokra a bennmaradás lehetőségét illetően sorozatosan nagyon fontos mérkőzések várnak, ennek volt a nyitánya a 22. fordulóban a Paks elleni összecsapás, mely előtt a siófoki vezetőedző kiadta a jelszót, vagyis amennyi pontot lehet be kell gyűjtenie a somogyiaknak. Nos a kezdet mondhatni jól sikerült, ugyanis habár a kék-sárgák szereztek vezetést, Tomiszlav Szivics tanítványai egyenlíteni tudtak, így pontosztozkodás lett a Paks - Siófok mérkőzés vége.

 

Egymás elleni mérleg:

A Ferencváros és a Siófok legutóbbi öt egymás elleni mérkőzéséből egy alkalommal született ferencvárosi siker, emellett három alkalommal a siófokiak nyertek, egy mérkőzés pedig döntetlelnnel ért véget. Legutóbbi találkozásukkor Siófokon egyik csapat sem tudta bevenni ellenfele kapuját, így 0-0-s eredménnyel ért véget a mérkőzés.

 

Tippek:

A Fradi nyeri a meccset: 1.25

Több mint 3 gól születik a mérkőzésen: 2.62

Mindkét csapat szerez gólt - nem: 1.66

 

h i r d e t é s ▼