A címvédő és a házigazda is pályára lép az U21-es eb nyitányán

2017. Jun. 16.
pletszo

A mai napon kezdődik a lengyelországi U21-es Európa-bajnokság, amelyre címvédőként érkezik a svéd együttes, hiszen két évvel ezelőtt ők diadalmaskodtak ezen a tornán. Az északiak rögtön az első napon pályára lépnek, méghozzá az egyik esélyes, Anglia ellen. Ezen kívül a házigazda lengyelek is bemutatkoznak, nekik a szlovákokkal kell megküzdeniük. Lássuk az esélyeket!

h i r d e t é s ▼

 

Svédország – Anglia

  • A svédek ugyan a címvédői a viadalnak, de most még nagyobb szenzáció lenne, ha aranyérmet tudnának szerezni, ugyanis az erőviszonyokat figyelve a spanyol, olasz, német, angol, portugál ötösből kerülhet ki a végső győztes. Ezen együttesek mindegyike olyan klasszisokat vonultat fel, akik már a felnőttek között a legmagasabb szinten is sokat letettek az asztalra. Az svéd játékosok főként hazájuk bajnokságában rúgják a bőrt és pontosan tudjuk, hogy a svéd élvonal színvonala nagyon messze van bármely nyugat-európai bajnokságétól. A két legmagasabban jegyzett játékosuk Fransson és Tibbling a Basel illetve a Groningen profija, talán tőlük lehet a legtöbbet várni. Anglia ellen igen csekély esélyük lesz csupán a győzelemre, ugyanis Aidy Bothroyd együttese telis-tele van Premier League játékosokkal. Vannak azért, akik közülük csak epizódszerephez jutnak a világ legerősebb bajnokságában, de akad olyan is, aki meghatározó tagja csapatának.  Érdekes, hogy a keret három legmagasabban jegyzett futballistája kivétel nélkül Southampton nevelés: C. Chambers, Ward-Prowse és Redmond.  Az angol utánpótlás erősségéről sokat elárul, hogy az 1997-es korosztályban U20-as világbajnoki címet ünnepelhettek a múlt héten, most az 1994-ben és azt követő években születetteken a sor, hogy bizonyítsanak.

Lengyelország – Szlovákia

  • A lengyelek felfokozott hangulatban várják Európa legjobb U21-es válogatottjait. Csapatuk pedig Lublinban kezdi meg menetelését Szlovákia ellen. Ezt a találkozót kötelező megnyerni a továbbjutás szempontjából, hiszen a folytatásban Anglia és a Svédország vár majd rájuk és a csoportok 2. helyezettjei közül is csak a legjobb jut az elődöntőbe. A lengyeleknél több olyan játékos is akad, aki képes lehet meccseket eldönteni. Karol Linetty a Sampdoria csapatában remek idényt futott a Serie A-ban, Stepinski a Nantes-ban vált alapemberré, tőle okkal várhatják a gólokat a hazai szurkolók, míg Bartosz Kapustka a tavalyi Eb-n robbant be a köztudatba és az angol bajnok Leicester meg is vette komoly összegért a Cracoviától, de a rókáknál nem tudta beverekedni magát a csapatba, most viszont bizonyíthat. Kora alapján a Napoli két klasszisa, Milik és Zielinski is játszhatna az U21-es Eb-n, viszont ők felmentést kaptak a lengyel vezetőségtől és csak a felnőtt válogatott vb selejtezőjén vettek részt, most pedig már a pihenőjüket töltik. Mindenesetre nélkülük a lengyelek számítanak a találkozó favoritjának.

A Tippmixpro ajánlatából:

 

h i r d e t é s ▼