A Fiorentina ellen feláll-e a padlóról a Chievo?

2017. Jan. 11.
pletszo

Tegnap a Napoli bejutott a nyolc közé az Olasz Kupában, ma két együttes fog csatlakozni a déliekhez. A Serie A meglepetéscsapata, az Atalanta a Juventus otthonában próbálja meg kicsikarni a győzelmet. A hétvégén éppen az Atalantától vereséget szenvedő Chievo pedig Firenzébe látogat a továbbjutás reményében. Lássuk az esélyeket!

h i r d e t é s ▼

 

A Fiorentina ellen feláll-e a padlóról a Chievo? 2017.01.11.

Juventus – Atalanta

  • A Serie A-ban immáron 26 zsinórban megnyert hazai meccsnél jár a Juventus azzal, hogy múlt hét vasárnap simán 3-0-ra verte a Bolognát. Az Olasz Kupát ugyan nem érinti ez a sorozat, de meglepő lenne, ha itt nem jönne össze a győzelem. Allegri biztosan rotálni fogja a csapatot, de a zebrák kerete annyira mély, hogy ezt nyugodt szívvel megteheti. Rájuk kis híján igaz az a közhely, hogy minden posztra két hasonló jó futballistával kell rendelkeznie egy klubnak. Példának okáért a hétvégén látott középpályásort, Pjanicot, Marchisiót, Khedirát és Sturarót nyugodt szívvel ki lehet cserélni egy Cuadrado, Hernanes, Rincón, Pjaca (képen) négyesre, és akkor is topfavorit lesz a gárda az Atalanta ellen.

  • A bajnokságban a két együttes éppen akkor találkozott, amikor a bergamóiak a legjobb formájukat futották és kilencből nyolc meccset megnyertek, a Juventus Stadionban mégsem volt egy szemernyi esélyük sem, hiszen már a találkozó elején kétgólos hátrányba kerültek. Az Atalanta játékosállománya sem minőségre, sem mélysége szempontjából nem hasonlítható a torinóiakéhoz, így Kessie hiányzása, aki az Afrika-kupára készül az elefántcsontparti válogatottal, érzékenyen érintheti a gárdát. A hétvégén mindenesetre Grassi jól pótolta őt, és az együttes Gomez vezetésével Veronában ütötte ki a hazai pályán általában jól teljesítő Chievót. Ebből a találkozóból azért nem lehet kiindulni, hiszen ezúttal Olaszország kirakatcsapata, a Juve lesz az ellenfél.

Fiorentina – Chievo

  • A nagy havazás miatt nem tudta lejátszani vasárnapi bajnokiját a Fiorentina Pescarában, ezért a liláknak ez lesz az első tétmérkőzésük ebben az évben. Ebből kifolyólag aligha fog tartalékolni Sousa, hiszen a játékosok nem lehetnek még fáradtak. Márpedig ha Bernardeschiék képesek lesznek a csúcsformájukhoz közel futballozni, akkor a Chievo itt nem sok sót fog megenni. A veronaiak, ahogy említettem, három napja hatalmas pofonba szaladtak bele a kissé tartalékos Atalanta ellen hazai pályán. Még ott lehet a fejekben az a kudarc, ám ami ennél is fontosabb, hogy a Chievo főként rutinos játékosokból áll, akik nem biztos, hogy bírják akár csak egyszer-egyszer is a vasárnap-szerda ritmust. Ráadásul sérültjeik is vannak (Hetemaj, Cacciatore, Sardo). A frissesség és a nagyobb technikai tudás is a Fiorentina mellett szól és az egymás elleni mérleg is. Augusztusban 1-0-ra verték Tellóék az Artemio Franchiban a Chievót a kolumbiai Carlos Sanchez góljával.

A Tippmixpro ajánlatából:

Hozzászólások

 

h i r d e t é s ▼