Hozzák-e a kötelezőt az oroszok a Konföderációs Kupán?

2017. Jun. 17.
pletszo

Megkezdődik a jövő évi világbajnokság főpróbájának számító Konföderációs Kupa. A házigazda oroszok lépnek pályára elsőként, az ellenfelük pedig Új-Zéland lesz. Az MLS-ben már javában tart a bajnokság és ma ismét sok csapat pályára lép, többek között a Toronto is, amely a DC Unitedet fogadja.

h i r d e t é s ▼

 

Oroszország – Új-Zéland

  • Komoly fiatalításon ment keresztül az orosz válogatott, de ellenünk látszott, hogy ez egy ütőképes alakulat. A 2008-ban Eb-bronzot szerző együttesből már csak Akinfejev és Zsirkov maradt hírmondónak. A tavalyi Eb nagyon rosszul sikerült számukra, szégyenszemre már a csoportkört sem élték túl. Most hazai közönség előtt itt a lehetőség számukra a bizonyításra. A jövő nagy ígéretének tartott 21 éves Golovin (képen) is megmutathatja, hogy mire is képes valójában. A válogatott az orosz élcsapatokban játszókra épül, így több játékos érkezett a Szpartak Moszkvától, a Rosztovtól és a CSZKA-tól valamint akad Zenit-futballista is a keretben. 

 

  • Természetesen nem ők számítanak a torna esélyeseinek, de ahhoz azért kellően erősek, hogy Új-Zélandot le tudják győzni, pláne hazai környezetben. Új-Zéland már az interkontinentális selejtezőre készül, azon a párharcon múlik majd, hogy kijut-e a vb-re. A felkészülési mérkőzéseken csalódást keltően szerepeltek júniusban, hiszen a fehéroroszoktól és Észak-Írországtól is kikaptak 1-0-ra. Nem is érdemes összevetni a két keretet, ugyanis olyan óriási különbség mutatkozik az oroszok javára, ezt illő lenne a hazaiaknak igazolniuk a gyepen is.

Toronto – DC United

  • A keleti konferenciát vezető Toronto a keleten utolsó helyen álló DC United fogadja. Ez első ránézésre fix 1-esnek tűnik, viszont árnyalja a képet, hogy a legutóbbi fordulóban 3-0-s vereséget szenvedtek a kanadaiak a New England Revolutiontől. Akkor hiányzott a két amerikai válogatott játékosuk, M. Bradley és Altidore. Most elvileg már pályára léphetnek és velük azért jóval erősebb a gárda, valamint Giovinco is felépült sérüléséből, így folytatódhat a torontóiak remek hazai sorozata, amely zsinórban hat győzelmet számlál. A DC Unitednek a bajnokságban nincs sok sikerélménye, viszont a US Open Kupában a jóval alacsonyabban jegyzett Christos ellen nyertek 4-1-re a hét közepén.

A Tippmixpro ajánlatából:

 

h i r d e t é s ▼