Okoznak-e újabb meglepetést az U21-es Eb-n a szlovákok?

2017. Jun. 19.
pletszo

Az U21-es Eb-n az A csoportot vezető szlovákokra ezúttal még nehezebb erőpróba vár, hiszen az angolok ellen kellene bizonyítaniuk. A Konföderációs Kupán pedig utolsóként a német-ausztrál kettős is bemutatkozik, méghozzá egymás ellen. A németek nem hozták el a tornára a legnagyobb sztárjaikat, de az ausztrálok legyőzése így is elvárható tőlük.

h i r d e t é s ▼

 

U21 Szlovákia – U21 Anglia

  • Az angolok a torna legjobb csapatai közé tartoznak papíron, azonban az első körben ezt nem sikerült bebizonyítaniuk, sőt még az egy pontnak is örülniük kellett a svédek ellen, ugyanis a hajrában az Everton által közel 30 millió fontért leigazolt Pickford büntetőt hárított. A szlovákok ezzel szemben parádésan kezdték a kontinensviadalt, ugyanis a házigazda lengyeleket verték 0-1-ről fordítva 2-1-re. Az angoloktól hiányzik többek között Dele Alli, Rashford, Stones, Erik Dier, Luke Shaw és Sterling is, de azért nélkülük is sikerrel kellene venniük a Szlovákia képezte akadályt. A Redmond, Abraham csatárkettős nagyon halovány volt Svédország ellen, elképzelhető, hogy a támadósorban változást eszközöl majd Aidy Bothroyd. A szlovákoknál mindössze egyetlen játékosnak van komoly nemzetközi tapasztalata, ő pedig a Sampdoria középhátvédje, Skriniar. A többiek főként hazájukban, illetve kisebb külföldi klubokban futballoznak. A magyar származású és Győrben nevelkedett Bénes László képez még kivételt, ő ugyanis a Gladbach futballistája, de sem a Borussiánál, sem a szlovák U21-es válogatottban nem számít alapembernek.

Ausztrália – Németország

  • Akárcsak az angol U21-es válogatott az Eb-n, a német felnőtt gárda is tartalékos összeállításban lép pályára a Konföderációs Kupán. Akik évek óta vezérei a válogatottnak, szinte kivétel nélkül kimaradtak a keretből és ezáltal pihenő kaptak. Ez természetesen még jól jöhet a jövő évi vb-n, hiszen a következő szezont is nyilvánvalóan végig fogja játszani klubcsapatában Müller, Özil, Khedira, Kroos, Hummels, Boateng és Neuer is. Az ő távollétükben a fiatalok bizonyíthatnak, hogy ott van a helyük a világbajnoki keretben. A mostani együttesből szinte össze lehetne állítani egy U21-es válogatottat is. Mindenképpen érdemes lesz figyelni a 21 éves Timo Wernerre, aki a Leipzigben egészen pazar idényt produkált és szórta a gólokat. Az ausztrálok legyőzése még ilyen felforgatott összeállításban sem okozhat problémát. Az ausztrálok egy teljesen másik szintet képviselnek, nem lehet őket összevetni még csak a németek fiataljaival sem, így számukra csak a tisztes helytállás lehet a cél ezen a találkozón.

A Tippmixpro ajánlatából:

 

h i r d e t é s ▼