Tenisz brainstorming

2017. Jul. 16.
Szerkesztő

Ez a rovat némileg hasonlít a Tippek trükkökhöz annyiban, hogy kicsit megpróbáljuk bevonni a teniszkedvelő olvasóinkat a mindennapi fejtörésbe, hogy mikor melyik játékosnak szavazzunk bizalmat. A tenisz kiváló fogadási lehetőség, hiszen csak két kimenetel van! A férfivonal és a női vonal is megjelenik, de a párosokat sem hagyjuk figyelmen kívül. Kommentekben rakjuk ki az ötleteinket mi is és természetesen oda várjuk a Ti javaslataitokat is! Természetesen nem csak a Tippmixpro meccseit is szemlézzük, hanem irodától függetlenül csak a sporteseményekkel foglalkozunk! Sok sikert mindenkinek!

h i r d e t é s ▼

Hozzászólások

Üdv Minden Kevldves Sportfogado es Teniszkedvelő Embernek!

Tegnap Muguruza húzta a női döntőt Wimbiben egy kiàbràndito meccsen, ennèl talàn a Jana Cepelova-Danka Kovinics meccs is többet èrt sportszakmaikag a 11.kerületben a Kànai úton. :)
A pàrsok finàlèjàban viszont valami egeszen elkèpesztő, gigàszi csata döntött, 5szett,13-11es döntő szett a lengyel Lukasz Kubot es a brazil Marcel Melo javàra az osztrak Marach Oliver es a horvat Mate Pavics pàrod ellenèben.
A női pàrosban is egy "no comment" döntő volt, Makarova es Vesznyina az orosz pàros 6-0,6-0ra verte a Chan, tajvani es a roman Monica Niculescu alkotta ellenoldalt.
Èrdemesebb egy challengerverseny nyolcaddöntőjèről irni, mint az ilyen meccsekről, szóra sem èrdemes. :)

Ma tehàt fèrfidöntő dèlutan 3-kor az All England Clubban es az Eurosport 2-n..
Közvetites gyanànt ugye a korabbi èvekben a Digi Sport vègig adta a Wimbit a pókharapo Kapros Aniko es Kore(Bardoczky Kornèl) szakèrtelmèben, nem is volt az rossz alapban... :)
No de minden jo egyszer megszakad es mist mar a Wimbledon is az Eurosport kezèben van, szoval most mar mind a 4 Grand Slam torna..
A gond azzal van, hogy Tour De France is van közben es azt adja a Euro 1,a kettesen meg van a tenisz, nekem meg mondjuk nincs Euro 2-m,igaz ezt lehet sajat szocialis problèmànak venni, tekinteni. :)
Nèzegetem azèrt a kerekparos körverseny egyes szakaszait, de tul sok uncsi szakaszt èpitenek be a szervezők a programba, ami engem nem mozdit meg, nyilvan nem akarjak azt, mint a Giron vagy a Vueltan, hogy az utolso hèten nar csak 4-5versenyző legyen harcban a cimèrt, a többi versenyző meg a durva hegyi szakaszokon kizsigerekt zombi lèzengjen csak az utakon mindenfèle cèl nèlkül.
De ez is az èn szocialis problèmàm. :)

Tegnap irtam egy viziot 16:21-es időponttal a mai fèrfidöntő kapcsan, aki akarja elolvashatja. :)

Tegnap a nèmetorszagi Braunschweigben a Fucsovics Marci rèszvètelèvel megrendezett salakos challengertorban finalèt rendeztek, ahol egy 17èves,fiatal,vilagranglista kerek 500.spanyol fiu, Nikola Kuhn diadalmaskodott a horvat Victor Galovics ellenèben.
Ez azert èrdekes, mert ez a fiu verte ki a mi Marcinkat a torna elődöntőjèben, mindenesetre jol ment Marci eten a tornan, megverte a top szàzas, 99.helyezett,salakmenő argentin Guido Pellat, aztan a hazai nèmet Marcel Cedric Stebet, majd Radu Albotot is, igy jött az elődöntős vereseg a spanyol fiutol.
A tèt ugye ezzel a tornaval Marci szàmàra az volt, hogy a jelenpillanatban 109.helyről egy jo szereplessel top 100-ba kerülj9ön es hogy ezzel a Us Openen főtàblas lehessen, ugyanis a szervezők a jövő heti aktualis vilagranglistat nèzik.
Làm egy ilyen biszem vaszom challengerversenynek is mekkora oriasi jelentősege van, lehet.
Mindenesetre Marci remek teljesitmènyèvel meg van a dolog, 98.helyen fog lenni, de a legrisszabb esetben js szàmolgatasok, kalkulàciok alapjàn kerek 100.hely.
Igy 2003utan lesz ujra magyar fèrfiversenyző a top 100-ban,nagy dolog àm, Bravo Fucso! Vègre sikerült a hőn àhitott top 100 es a Grand Slam főtàbla is.

Winnipegben Kanadaban rendeznek 75ezer dollarèrt egy kemènypàlyas challengertorbat, ahol ma este 20oras kezdessel magyar idő szeribt a 110.szlovèn Kavcsics Blaz es a 127.hazai,kanadai Peter Polansky vivjak a finàlet, a rutinosabb szlovèn sikere 1,55körül szorozza a rà feltett pènzt.

A svèdorszagi Bastadban rendeztek a hèten egy 60ezres,salakos challengert, tegnap a mostansag nagyon jo format birtoklo szerb Dusan Lajovics diadalmaskodott a finalèban az argentin Leo Mayer ellenèben.

Az olaszorszagi Perugiaban szinten 60ezres,salakos challengert vivnak, itt ma a spanyol Muniz es a szerbiai, Zentai Laslo Djere vivjak a finalet 17:20-as kezdessel.

Az amerikai Winnetkaban 50ezres challengert rendeztek kemènyen, tegnap a feltörekvő japan Akira Santillan nyert a fibalèban az indiai Ranankur Ramanathan ellen, azt gondolom mindkèt nèvre èrdemes figyelni a jövőben a fogadasok kapcsan, mert jol nyomjàk!

A Kolumbiai Medelkinben 50ezerèrt salakos challengert rendeznek, itt ma a finaket, magyar idő szerint 17:45-kor a, chilei Jarry Nikolasz es a brazil Joao Sousa Olivo vivjak, itt a hèt folyaman volt 2sikeres fogadasom is a chilei Jarry kapcsan, aki feljutott a Gaross es Wimbi főtàblàjara is, ifaz rögtön ki is esett. Ezen a mai finalèn is eselyesebb, sikere 1,50kör szoroz.

Üdvözlet rendesen képben vagy köszi az elemzéseket!

Kezdődő fèrfi kvalik, Newport, Bastad, Umag

Egyenlőre a a Newport(Rhode Islandi) füves verseny kvalijaira mèg nem làtod oddsokat.
A màsik 2tornara vannak oddskk, de egyik sem szimpi, sem a Swedish Openre sem az Umagra.
Amugy ezen a horvat tengerparti fornan, ami közvetlen a viz mellett van, nagyon hangulatos tud lenni a magyar Balazs Attila is indul a kvaliban, 173.a listan, ellenfele egyhazai, krabót versenyző lesz a kvaliban, a 483.Matija Pecotic.
Balazs Attila sem nyomja risszul mostansag, a Balaton Soun vàrosaban màjusban finalèt jatszott egy 15ezres salakos versenyen, ahol pont tegnal a Braunschweigi salakost is megnyerő spanyol tehetsegtől Nikola Kuhn-tol kapott ki a finalèban, junius elejèn a spanyolorstagi Huelvaban nyert meg egy 25ezres,salakos challengert, majd juni közepen a portugaliai Lisszabonban egy 43ezres salakoson ment el az elődöntőig, ahol a feltörekvő nèmetvtehetseg Otte Oscartol kapott csak ki.
Az figyelhető meg, hogy a màjus közepi Zamàrdi tornanak mèg 223.nak vàgott neki, most itt az Unagi kvalinak 174.helyen,tehat közel 50helyet javitott 2honap alatt.
Itt az Unagi kvalin a Pecotics elleni meccsèn 1,30van rà.

Női Wta-Challenfe, Conrexeville, France

Tegnap ugye a hazai, 100ezres,salakos pesti torna finalèjat a szlovak Jana Cepelova nyerte Danja Kovinics ellenèben, a franciaknàl is van egy 100ezres salakos torna, ahol ma a finalet, 15oras kezdessel az 53. svèd Johanna Larsson es a nèmet Tatjana Maria, a 74.vivjàk.
A svèd làny eselyesebb, 1,58at adnak a sikerere.
Jo nèmetes neve van Mariànak a Tatjana előtaggal, akartam mondani. :)))

A nèmetorstagi Versmoldban van egy 60ezres salaktorna, ahol tegnap mindkèt elődöntőt eltalatam, az osztrak Barbara Haas sikeret 1,50èrt es a roman Michaela Buzarnescu sikeret 1,33èrt.
Ma 13oras kezdessel èrtelenszerűn ők vivjak a finàlèt, a romant hozzak esèlyesbbnek az 1,40es oddsaval.

Wta kvalik, Gèstadt, Bukarest

A Bukaresti tornan ugye tegnap elindultak màr a kvalik, lement egy kör, ez a mai a 2.kör.
3magyar is sterepelt, Udvardy Pannàt a holland Lesley Kerkhove 6-0,6-2-vel,a tegnap kora dèlelőtti orakban gyorsan haza is vàgta.
Az ezren kivüli Argyelan Csillanak sem volt keresnivaloja az olasz, 100közeleben levő Jazmin Paolini ellen, 6-0,6-1et kapott.
Fanny Stollar viszont megcsinalta a bravurt az előzetesen esèlyesebbnek kihozott hazai, Cristina Dinu ellen es 7-6,6-3ra nyert.

Mai meccsek

13oras kezdessel a 172.hazai,roman,Alexandra Catandu verheti a 326.hocat Lukasz Tebat, odds:1,30körül.
Stollar mai ellenfele, 14:15-ös kezdessel a 248.ukran Kalinina Anhelina lesz, Fanny ugye a 205.helyen van.
Az ukrant hozzak eselyesebbnek 1,30körüli oddserr, Fanny tàn ujabb bravurt csinal ma. :)
Szerintem a 157.helyen lèvő holland Alexandra Rus jo lehet 14:15-ös kezdessel az 516.hazai,roman,
Andrea Georgina Craciun ellen.

Djokernole11, szeretem olvasni gondolataid, en mondjuk kepben vagyok ezekkel amit irsz itt,kovetem a tornakat challenger itf szinten is.. keresem az lenne , amit ugy biztosabbra erzel tippet adott tornakra,legyszives emeld ki mik azok napi szinten minden tornanal, mert azt tudjuk hogy kire milyen odsot mernek... koszonom.

A maiakbol tehat melyik versenyzokre mondanad hogy nagyesellyel nyernek, varom valaszod Djokernole11, koszonom

Bukarest kvalin a Catandu es a Rus mondjuk, mindkettő olyan 1,30-1,35között megy. :)
No Balàzs Attila bekapàl az Umagi kvalin 1,30èrt,nàla 300al alacsonyabban lèvő Pecotics ellen.
Azèrt kell vigyazni hazai versenyzőkkel szemben, valahogy ebben is csapdàt èreztem 1,30èrt.

Igen, sajnos az ott hibàdzott. :(Èn mondjuk ugy teszem a tippeket, hogy mondjuk 1,30alà nem megyek, az ugy minimalis limit.
Aztan tètemelèssel teszem a meccseket, csakis mindig egyet. Szoval vèletlenül sem összetenni őket. :)
Igaz mondjuk ilyen 1,30-1,35-1,40es oddsoknàl kb. 4szeres pènz kell tètet emelni, kell hozza pènz.. Mondjuk kicsiben is el lehet kezdeni.

Közben kijöttek a Newport, Hall of Fame Championship, füves torna kvalijainak oddsai is.
Ami onnan tetszik, 21oras magyar idő szerinti kezdessel a 184.indiai Ramankur Ramanathan a 455.hazai,amerikai Christopfer Eubanks ellen. 1,33körül az odds az indiai versenyzőre.
Ugye fenrebb irtam, hogy èrdemes lehet figyelni rà, jol nyomja.
Hajnalban ugye finalèt vivott egy 50ezres,kemènypàlyas tornan Winnetkaban, az àllamokon bel7ül,amitugye elvesztett a japan Akira Santillan ellenèben 7-6,6-2aranyban.
Pont volt szerencsem a Sport tv àltal is közvetitett Wimbledon előtti 250-es Török, Antalyai tornabol nèzni, ami bar neveket, rèszvètelt tekintve nem volt valani ègbekialto verseny, meg iszonyat melegben jatszottak, az indiai fiu ott jol sterepelt.
Bàr indiai lèvèn a 40fokban lehet mèg fàzott is. :)
Mindenesetre ott selejtezőt is kellett jatszania a f9őtablàert,egy 1821.helyezett orosz fiut vert meg, Andrej Jakovlevet, majd a 267.belga Mertends Yannichot.
A főtàblan a 68.brazil Dutra Silva Rogeriot verte, aki mondjuk inkabb salakon èrzi otthon magat, majd a 2.körben kiverte a 8.osztrak Dominik Thiemet, aki szerintem ott dobta azt a meccset, azert sikerülhetett ez, majd a 3.körben a 79.veteran ciprusi Marcos Bagdatiszt is szorongatta, 2-1re nyert a ciprusi nagyobb rutinjanak köszönhetően, a 3szettből 2 is tie breakkel dőlt ott el.
Szoval összessegeben jol szerepelt ott az indiai azon a tornan meg aztan most a challengeren is döntőbe ment.

Igen, ez tèny, de ha valamit akar, akkor neki pont az ilyen kisebb tornakon kaparnia kell, azèrt ez mègis atp 250-as torna, nem challenger.
Magyar idő szerint hajnal 4:20kor kezdődött az a Winnetkai finale a japan Santillan ellen, ami 6körül èrhetett vèget, este 9kor meg mar Newportban kell jàtszani..
Megnèztem tèrkèpen Winnetka, Illinois Àllamban van, Newport meg Rhode Island-ben, cirka 1500km,790mèrföld,repülővel nem tudom mennyi ora lehet.
De hàt Nba, Nhl-ben is ez van, birni kell a gyűrődest. :)

Csak ez egyeni sport nem csapat sport...ott van csere piheno idok...

Megazert azis szamit Ramanatham kemeny palyarol fűre valt 24ora elteltevel..

Igen, ez mind igaz. Ha egy csapatban szarul jàtszik 1-2ember,a többi kihuzhatja őket a slamasztikabol. :)
Mondjuk egy Golden State Warriorsnàl jàtshat 3-4ember is betlit, akkor is nyernek, mert annyira Giga csapat az. :)
Igen, teniszben ha valaki kifog egy gyenge napot, nem menti meg senki a zakótol.
Igaz a dicsősegen sem kell osztozkodni. :)

A jövő heti tornàkra hangolva, fèrfiak

Newport, Rhode Island, The hall of fame championship, 250-as torna, Grass, fű boritas, 500ezer usa dollar összdij. Tegnap volt itt róla szó, hogy a mai napi Wimbledoni fèrfifinalèval a rövidke, àm de annàl intenzicebb fűves pàlyàs szezon èrdemi rèsze lezàrul, nyilvan a nagyobb jàtekosok az elkövetkezendő egyhetet biztosan pihenèssel töltik, de mèg többet is tàn, főleg, akik sokaig jutottak a Grand Slam tornan, akik meg hamar, a verseny korai szakaszàban kiestek vagy tàn nem is indultak, azok viszont 7ütőt ragadnak mielőbb es ujra a pàstra lèpnek vagy màr a hèten is szerepelrek ilyen olyan challengertornàk an, ami Wimbledon 2.hete mellett zajlott.
De a fő csapasirany mindenkèppen a kemèny pàlya, s Amerika lesz mostmàr, a tengeren túl anagyobb jàtekosoknak pàr hèten belül, amit aztan aug vège, szeptember eleje zàr le, egy nagy tèmazàro dolgotattal ugymond New Yorkban, a Nagy Almàban.

Mègis tehàt Newportban egy füves torna, talan a Wimbledon utani nosztalgia jegyèben mèg, vagy aki akar mèg ezen a boritason jàtszani, megteheti.Ahogy nèztem a kiemelèseket az amerikai John Isner van az 1.helyen kiemelve, aki a teniszèt amerikaban szokta csúcsra jàratni, bàr John is kissè mintha megkopott volna a Touron.
2.helyen a horvàt Doktor Ivo van kiemelve, mig a 3.helyen a francia feltörekvő fiatal, Antalyaban finalista es Wimbledonban is remeklő, a honfitàrs Gael Monfilsot bucsuztato Adrian Mannarino van kiemelvs.

Umagban a Croatia Open keretein belül egy 250-as salakos tornat rendeznek, ez egy nagyon hangulatos viadal minden èvben, közvetlen a vizpart mellett van a pàlya, rengeteg arra jàro nyaralo vàlasztja esti programkènt a mèrk9őzesek megtekintèsèt, igy ott mindig telt hàz es jo hangulat vàrhato.
450ezer dollar összdijazassal van ez a torna, szerencsère az egyre jobb fornat mutato es a kistan egyre jobban előretörő Balàzs Attila egy borzaszto rossz kezdes utan mègis sikerrel vette a kvalit a hazai horvat versenyz9ő,Pecotic ellenèben, igy nagy örömünkre ő is ott lehet a főtàblan es gyűjteheti a p3ènzt illetve az előretöreshet oly fobtossagu atp pontokat. Hogy kivel jàtszik egyelőre mèg nem tudni.
Bàr ugye a salakszezon is jo egy honapja a Garossal kezàrult, most itt m3ègis van egy salakos tornank.
A belga David Goffen van 1.helyen kiemelve, Wimbkedonban a honfitars Adrian Mannarinotol vàratlan vereseget szenvedő Gael Monfils a 2.helyen,a korabban itt nyerő olasz Fabio Fognini a 3.helyen,de 4.helyen is egy igazi kivalo salakmenő, a tenisz mellett orvosi tanulmànyokat folytato, rettentő szimpatikus a Budapesti tornan àprilisban nàlunk is megfordukt es kitűnő eredmènyt elèrő Paulo Lorenzi van, de itt egy màsik olasz challengeres salak menő, Csekkinato is.
De itt van 6. Helyen kiemelve Borna Coric, egy ifju horvat tehetseg, aki mindig jo itt es felvillanyoz hogy hazai közönseg előtt meccselhet.
Szoval a nevejet tekintve egy egèszen pazar torna vàrhsto Umagban.

De van a jövő hèten egy 3.torna is az uraknàl, szinten salak, clay boritas, Svèdorszag, Bastad, 450ezer dollar összdij. Ennek a kvalijai ma dèlelőtt eső miatt fèlbeszakadtak.
A Skandinav orszagban azèrt elèg hűvös van, de ilyenkor nyar közeoen ahőmerseklet elèri ott is a 20fokot,lehet teniszt rendezni, a Tour megèrinti tehat azt a règiot is, nehogy az mar kimaradjin.
Hölgyeknek is van itt torna egyèbirant, tavakyi èvben volt szerencsem ebbe belenèzni, hat mondhatni ez a torna is a horvatorszagi Umaghoz hasonlo, gy9önyörű helyen, mondhatni fènykèpre valo a hely meg a tàj Bastadban.
Itt egy argentin salakmenő Frederico Delbonis lesz 1.helyen kiemelve, a challengeres belga Atrur de Greef a 2.helyen,aki a challenger vilagban egyre jobb eredmenyeket szàllit es jön előre a listan, most egy atp tornan is megmutathatja mit tud.
A nèmet Maximilian Marterer a 3.helyen kiemelve, aki szinten inkabb challengeres, nagyritkan talizunk csak a nevèvel atp torna keretein belül, most neki is itt a chance alkotni valamit.

Hölgyek jövő heti tornài, Wta Bukarest, Gèstad

A roman fővarosban indul hètfői nappal egy 250ezres salakos torna, ennek a kvalihai mar szombaton megkezdődtek, fentebb szó volt rola, hogy mèg a dèlelőtt folyaman a holland Lesley Kerkhove bucira verte Udvardy Panbat, az ezren kivüli Àrgyelan Csillat pedig a 100 közeleben lèvő olasz Jazmine Paolini, Stollar Fanny viszont megcsinalta a bravurt az esekyesebb Dinu ellen nyert 7-6,6-3ra,igy a mai 2.körös kvaliban mar csak ő kèpviseli a magyar szineket, ma ujabb bravur kène neki a főtàblàèrt az ukran Kalinina ellen 15:15-ös kezdessel.

Ami a főtablàt illeti, az 1.helyen az az Abastazia Sevasova van kiemelve, mint a az egyre erősödő es markànsabb lett vonal màsik kèpviselője Jekena Ostapenko mellett, aki ugye húzta a Garosst, Wimbiben negyeddöntőig ment, a 42.helyről a 12.ig jutott, szerintem a holnap kijövő uj vilagranglistan top tizes is lesz, benne lesz.
Szoval Sevastova meg 19.,ő is ott van most mar kemènyen a tűz közeleben, nemrèg tornat nyert Pál a de Mallorcan, Rafa Nadal sz7ületesi helyèn. :)
Ledaralta ott az egesz nezőnyt, verte az akkor 19.helyen allo belga Elise Mertends-t, az amerikai Varvara Lepcsenkot, a 28.,egyre jobb horvat Ana Konjuhot, a 23.francia Karo Garciat, majd a fibalèban jött az 54.Julia Görges. .s
Szoval Sevastova tehetsege megtestes7ült egy tornagyőzelemben.Itt most a 91.helyezett szlovak Jana Cepelovaval kezd, aki ugye nalunk jart a hèten a Budapesti 100ezres tornan es Danka Kovinicsot verte a finalèban, szoval kapasbol pikans kis derbi lesz ez.
Aztan a spanyol Suarez Navarro 2.helyen kiemelve, aki szinten egy remek salakos jàtekos, ő majd a nèmet Annika Beck elken kezd.
A Malorcai finalèban vesztes Jukia Görges pedig a 3.helyen kiemelve, 9ő majd az izraeli Glatch ellen kezd a nyitoforduloban.
Roman torna lèvèn több hazai versebyző is itt van, Irina Camelia Begu, Ana Bogdan, Sorina Cirstea es mèg a kvalibol is jutgatnak fel hazai spilerek, remèlhetőleg Stollàrnak is sikerül ez.

Gèstad

Itt a francia Karo Garcia 1.helyen kiemelve, a holland Kiki Bertendsa 2.hekyen,3.on Anette Kontaveit, vannak itt is jo nevek.

Hàt, 14-ben New Yorkban bemutatta az űrteniszt. :) Igaz az màr règ vót, majd 3ève.
Azota semmi neki. Szerintem is csak vèletlenül keveredett ide a döntőbe...

Hàt Nadal leverte volna Pàrizsba Rogert, amilyen formaban volt, az tèny.
Valoszinű ezèrt is nem indult el tènyleg, de igazabol arra hivatkozott hogy kell neki az idő a pihenesre, regeneraciora, a csalàdra stb. Humbuk duma.. :)

Te Clark23!
Micsoda egy patkány vagy.
Azt nem érdemled meg,hogy Federer meccset nézz!
Idióta!!!

Figyi szerintem azzal nincs gond, hogy nem mindenki Federer fan. :) Olvasok egy màsik forumot, ott is ment màr a meccs előtt a "szájkarate" a hozzàszólok között. :)))

Szettveszteseg nèlkül nyert Wimbledont vègül Federer, amit pàran pedzegettek, hogy akàr ez igy meglehet.
Hàt ez igy Grande azèrt, na!
Visszanèztem, nem tegnap volt ilyen, 41ève,76ban,bizonyos Björn Borg nevű ember maradt a tenisz-szentèlyben makulàtlan, èrintetlen.
Federer hètfőtől vilagranglista 3.Lesz ettől jobb is idèn mèg ugy hiszem. :)

A Raonics elleni meccsèt làttam, ott azèrt atomtenisz volt tőle. Aztàn jàtszott a Berdychhel, ott persze nem jàtszott olyan jol, mint Raonics ellen, de az ellenfèl is jobb volt, ott azert a 3szettből 2 is 7-6lett...

.Ennyi pontot kell mèg adott jàtekosoknak èv vègèig, dec 31.ig megvèdeni:Murray 5460,Djokovics:3740...Azèrt ezek elèg magas szàmok, plane annak tükrèben, hogy Murraynek holnaptol csak olyan 7700pontja lesz, kvàzi ennek a 3/4rèszèt majd meg kell vèdeni, meg mondjuk Djokovicsnak is.
Igazabol itt a formajuk, egèszsegi àllapotuk miatt elèg aggaszto a dolog.
Wawrinka:2990pontot kell, hogy vèdjen, ez is nagyon sok.
2embernek nem kell sokat vèdeni, Nadal:370pont.
Rogernak meg semmit.
Màr csak ezen dolgok t7ükreben is igencsak valoszinű, hogy majd kettejük között fog eldőlni a vilagelsőseg, noha Roger kijelentette hogy több mint 300hètig volt ő az 1.helyen,abszolut nem èrdekli a dolog.
Dehogynem, ez egy presztizs, ez egy stàtusz mondhatni. :)

Az teny es valo,hogy szerencséje volt most wimbledonban,hogy nem volt nagy ellenfel,de nezd meg mennyi idos.Meg nezd meg mekkora multja van.Példaértékű amit csinal,elert mar mindent penze is van csaladja is,akar abba is hagyhatná,de de o meg is nyomja,es Gs-t nyer.Szerintem nagy ikon.Hajra roger!!!

 

h i r d e t é s ▼