Teniszbabák

2017. Jan. 9.
ToMMo

Idén több formában is igyekszünk jelentkezni tenisszel a Tipplapon, így a brainstorming mellett, amikor olyan tippeket találok, amik szerintem érdemesek lehetnek megjátszásra, azokat külön elemzéssel próbálom prezentálni. Mivel fő profilomnak továbbra is a női teniszt tartom, így a már ismert Teniszbabák rovatot hívom ilyenkor újra elő. Fontos megjegyeznem, hogy akár több tipp is lehet majd egy napon a rovatban, de ezek akkor sem szelvényjavaslatok, hanem külön tippek, így esetleges kombinálásukat az olvasóra bízom. A szorzók a Tippmixpro kínálatából vannak válogatva.

h i r d e t é s ▼

 

Niculescuék is hozták amit vártunk tőlük, így ismét egy nyertes napon vagyunk túl. Rengeteg a mérkőzés ma is, és bizony sok esetben esélyes fogadást tehetünk. Majd a brainstorming rovatban aktualizálunk esetleges elvetemült, nagyravágyó szelvényeken is. Itt azonban szokásomhoz híven próbálom az általam legjobbnak tűnő tippeket kiemelni, és nem túlzásba esve, csak 1-2 mérkőzést írni. Ez most szorzó tekintetében kicsit alacsonyabb tippeket jelent, de ezt a két mérkőzést tudom a legjobb szívvel ajánlani, a többit pedig brainstormingban kitárgyaljuk.

Caroline Wozniacki – Yulia Putintseva

Sydney
2017.01.10. 04:00

A dán szőkeség múltkor rendesen megtréfált minket, hiszen egy totálisan dominált meccsen sikerült kikapnia Goergestől. Utólag belegondolva azért ezt bizony magának köszönhette, hiszen a nagy előny birtokában a régi rossz szokásának hódolt, és túl defenzív lett. Goerges pedig feljavult, és már nem nagyon lehetett megfogni utána. Most azonban ismét jól kezdett, pedig Puig is tud nagyokat bikázgatni, mint Goerges. Ha nem is csont nélkül, de azért szépen nyert az első körben Wozniacki.

Ráadásul itt most ő pontokat szerezhet, hiszen tavaly csak Aucklandben szerepelt az Ausztrál Open előtt, és nagyon nem mindegy hanyadik helyen lehet kiemelt esetleg a grand slamen. Emellett én szeretem pszichológiai oldalról is megközelíteni a dolgokat, és bizony tavaly az Aussie Openen Putintseva ejtette ki, mégpedig úgy, hogy ott is vezetett már Wozniacki. Az ilyenek nyomot hagynak, és visszavágásért kiáltanak.

Putintseva a sérült Bencic ellen jött tovább az első körben, az első héten meg pechére Pliskovába futott bele azonnal. Én őszintén szólva nem tartom rossz teniszezőnek Putintsevát, de nem érzem benne egyelőre azt a pluszt, amit egy Kasatkinánál, vagy Svitolinánál igen. Egy jó középmezőnybeli teniszezőnek tartom. Az ilyeneket pedig Wozniacki azért le szokta tudni gyűrni, mikor nincs rossz formában, és egyelőre azért úgy tűnik, hogy továbbra is rendben van. Az odds nem túl magas, de bízom benne, hogy nem hagy cserben másodjára is a volt világelső dán szépség.

Tipp: C. Wozniacki – 1.22

Eredmény: 6-0, 7-5


Huber/Sanchez – Gavrilova/Kasatkina

Sydney
2017.01.10. 05:30

Itt meglehetősen rövid leszek, ugyanis nem sokat tudok az egyik párosról. Azt tudom, hogy Huber egy 22 éves német hölgy. :) Így sok szót nem is ejtenék, nem különösebben tapasztaltak, és még annyira sem eredményesek állnak az egyik oldalon, ámbár ez nem biztos, hogy teljesen igaz, hiszen ehhez képest nem teljesen nulla az odds Kasatkináékra. Huber volt világelső is, de ez már nagyon régen volt, manapság már nem jegyzik a WTA honlapján sem aktívként a 40 éves amerikai hölgyet. Sanchez viszont a 60-ik hely környékén teljesít a páros ranglistán. Így már az odds is érthetőbb.

Akárhogy is, azt viszont tudom, hogy Gavrilova és Kasatkina közt nagyon jó a kémia, élvezettel játszik együtt a két Dasha, és az eredményesség terén sem mondhatóak rossznak. Pedig nem egy szokványos felállás ez, hiszen egyiket sem mondanám jól szerváló távolról igazán stabil erősen ütő alapvonali játékosnak, cserébe viszont borzasztó mozgékonyak és dinamikusak. Ez azért a legjobbak ellen ritkán elég, bár elkapták már egyszer Vesnináékat is. De alapvetően mindenképp a jók közé sorolandók, és nem is nagyon kaptak ki alacsonyabban rangsorolt ellenféltől a rövid közös múltjuk alatt. Mindketten továbbjutottak az első körben egyéniben is, és ezt várom tőlük párosban is.

Tipp: Gavrilova/Kasatkina – 1.22

Eredmény: 1-6, 6-4, 10-7

Hozzászólások

Mirza S. / Strycova B. - Hlavackova A. / Peng S.
Tommo mit gondolsz a vendégsikerről ?

Mirza/Strycova győzelmet várok. Más azért egy Olaru/Savchuk párost megverni, mint Mirzát akinek pontokat is kéne verni, és Strycovával elég jók voltak, tavaly is nyertek tornákat. Nem lesz egyszerű meccs, de Mirzáék győzelmét várom.

Szia ToMMo!
Köszi a tegnapi páros tippet sikerült belőle profitálni ;)
Mai tippjeidet is teszem!
Pluszba ezeket néztem még szerinted jók lehetnek?
Kerber
Cibulkova
Vandeweghe
King/ Shvedova
Schurs/Voracova
Köszi szépen !

Az első három elég valószínű, a két párost meg én is ezekre raknám, ha muszáj lenne, de azért egyik sem ígérkezik előzetesen könnyű meccsnek, szóval a neccesebb kategória.

Szia ToMMo!
Tetszik a páros tipp, utánanézve annyi kiegészítést írnék hozzá, hogy Huber nem egy 22 éves német lányka, hanem egy 40 éves amerikai hölgy, aki világelső is volt párosban :) :)
http://www.tennisexplorer.com/player/huber-b0b7f/
A lényegen persze nem változtat, a Darya duónak hoznia kellene ezt a meccset!

De amugy 1500ève nem jàtszott a csaj... Inkàbb nő.. Több mint 10ève nem jàtdzott, legalabbis pàrost nem.. Kb olyan mint Martina Hingis, hosdzu idő utàn tèrt vissza.. Nyilvan, aki egyszer ott volt a spitzen, az tud teniszezni, nem felejtett el. :-)

Ha jobban megnézed, egyest nem játszott 2003 óta, de azt előtte sem nagyon erőltette. Párost kb két éve nem játszott tavaly volt 2 meccse, 2015-ben nulla, előtte azért tolta a páros meccseket rendszeresen. Sőt 1998-tól 2013-ig végig pozitív a W/L mutatója és 2014-ben is majdnem 50%-os!
Annyira nem merültem bele, de ahogy láttam többször nyert GS-t párosban, 2011-ben még azért behúzta a US Opent ;) Szóval nem egy kutyaütő és bár párosban nem számít annyira a kor, de csak egy 40 éves milfiről beszélünk :)

Így van így van. Más is picit a leányzó fekvése, ettől függetlenül ez behúzható, de kétségtelen hogy sokkal nehezebb. Cara Black nagy partnere volt ő már vágom. Engem a WTA oldal jól vakvágányra vitt. Azért már valóban évekkel ezelőtt volt utoljára eredménye, bízom benne, hogy ez inkább csak egy jó kedélyű elindulás azért már nem a régi fényében fog játszani. Attól függetlenül veszélyesebb, mint egy 22 éves tapasztalatlan német lenne az biztos. :D Remélem a Dashák megoldják. :)

Bocsi, akkor azért ezt csúnyán benéztem. :) Mentségemre szóljon, hogy én ilyenkor a WTA hivatalos oldalán szoktam rákeresni mindenkire, ha a ranglista helyet nézem akkor is. És a kidobott találat:

http://www.wtatennis.com/players/player/20051/title/luisa-marie-huber#stats

Luisa Marie Huber tehát még az L betű is stimmelt, nem gondoltam, hogy lehet még egy csavar a dologban. A WTA honlap az amerikai hölgyet már nem is jegyzi. :/ A lényegen valóban nem változtat, ettől ezt le kéne hozniuk a Dasháknak, de köszi a helyesbítést. :)

Most azt mondanám, hogy igen, de azért Flipkenstől láttunk már "csodát".

Bertendst nèztem, dèlben mèg 1,30volt az oddsa, most 1,21..Annyiert mar nem teszem meg, èn 1,30ală nem megyek. :-)

Meg amúgy sem most éjjel, hanem majd holnap éjjel játszik. :)

Vagy ugy.. Addigra meg lesz vagy 1,10az oddsa.. :-) Az a baj ezekkel a teniszes oldalakkal, össze vissza irnak mindegyik màs időpontot a kezdèsekre, ozd igazodj el rajta bammeg. :-) Pl.itt volt a darts vb is, időben elkezdtèk a meccseket, mikor vège lett az egyiknek, csak nagyon kicsi szünet, ozd màn kezdtèk is a màsikat.. Csak a teniszben van ez a baromsàg, hogy:"begin not before 15:00...

 

h i r d e t é s ▼