Teniszbabák

2017. Jan. 10.
ToMMo

Idén több formában is igyekszünk jelentkezni tenisszel a Tipplapon, így a brainstorming mellett, amikor olyan tippeket találok, amik szerintem érdemesek lehetnek megjátszásra, azokat külön elemzéssel próbálom prezentálni. Mivel fő profilomnak továbbra is a női teniszt tartom, így a már ismert Teniszbabák rovatot hívom ilyenkor újra elő. Fontos megjegyeznem, hogy akár több tipp is lehet majd egy napon a rovatban, de ezek akkor sem szelvényjavaslatok, hanem külön tippek, így esetleges kombinálásukat az olvasóra bízom. A szorzók a Tippmixpro kínálatából vannak válogatva.

h i r d e t é s ▼

 

Ismét sikeres éjszakát zártunk, hiszen Wozniacki továbbra is úgy tűnik, hogy jó formában játszik, talán az a pofon sem jött rosszkor neki Goergestől, mindenesetre nagyon magabiztosan tudta le Putintsevát is. Ma már nehezebb ellenfele lesz, de itt is őt gondolom amúgy esélyesnek, ennek ellenére már így szerdához érve én most nem vállalom őt be. Közeledik az Aussie Open. A másik meccsen pedig megkegyelmezett végül a Gavrilova/Kasatkina duó, vagy ahogy Kutya30 mondta, amit múlt héten elvett a Wozniacki összeomlásnál Fortuna, azt most visszaadta. Hiszen hatalmas hátrányból sikerült fordítani a kis termetű hölgyeknek.

A mai napon végül arra jutottam, hogy a kis oddsos szelóban látom a legtöbb rációt, amelyet a brainstormingban meg is osztottam. Ebből pedig egy tipp felel meg a rovat kritériumainak, ami legalább 1.20 felett van. Ez következik most kicsit részletesebben.

Risa Ozaki – Lucie Safarova

 
Hobart
2017.01.11. 01:00

Safarova hosszú betegeskedés miatt kb. egy évig meglehetősen hullámzó teljesítményre volt csak képes. Talán azt mondhatjuk, hogy tavaly év végére lett rendben, hiszen párosban ekkor már nagy győzelmeket tudott aratni, azonban egyéniben kissé peches sorsolásai voltak, hiszen azért meglehetősen jó teniszezőkkel hamar találkozott szembe minden tornán. Ilyenek voltak Halep, Cibulkova, Pliskova, stb. és bizony nem igazán sikerült formába lendülni így egyesben. Idei kezdése azonban megint bíztató volt, hiszen egy könnyed győzelem után igen nagy küzdelemre késztette az amúgy mostanában szintén jól játszó Strycovát, majd itt is magabiztosan vette az első akadályt. Rég volt már olyan, hogy Safarova legalább két meccset nyerjen egymás után, és szerintem ennek most jöhet el az ideje.

Ozaki is megnyomta az őszt a maga szintjén, és bár idén Shenzhenben a Pivovarovától elszenvedett vereséget nem rakja ki a kirakatba, itt Hobartban szépen játszott a selejtezők folyamán eddig. Azért Alexandrovát leszámítva elég küzdős meccsei voltak, és kis szerencséje is volt Barty visszalépésével.

Úgy gondolom Safarova azért egy más szint, mint akik ellen jó teljesítményt szokott nyújtani a japán, ráadásul ahol ő tart, szerintem egy ilyen képzettségű balkezes teniszező ellen még nehezebben tud kompetitív lenni. Lucie számára minden pont nagyon fontos, hiszen nagyon lecsúszott a világranglistán. Kicsit hasonlatos a helyzete ahhoz, mint amibe tavaly Wozniacki került a sérülései után, az amerikai turné előtt. Kiemelés nélkül sokat kell küzdeni, hogy visszakeveredjen az ember, illetve hamarabb jönnek szembe a nehéz ellenfelek, nehezebb az élet. Bíztatónak tűnt a cseh lány játéka eddig 2017-ben, így pedig azt gondolom, hogy Ozaki egy megoldható feladat számára. Ne feledjük, hogy ’15 végén még ott volt a WTA Finalsön, top 10-es teniszező volt, tehát a tudása megvan.

Tipp: L. Safarova – 1.22

Eredmény: 6-2, 3-6, 5-7

Hozzászólások

Szia ToMMo !
Mik az esélyek a Kasatkina- Konta meccsre szerinted vagy ezt most nem érdemes poszkálni ?

Hát én biztos nem piszkálom. :D

Szerintem Konta lejátszható, de elég jó formának örvend ő is úgy fest, szóval az is lehet, hogy simán lehozza. Az esélyek elvileg hasonlóak, mint Kerber ellen...de mégis Kasatkina nyert. :) Na jó, azért én alapvetően Kerbernél jóval gyengébbnek tartom Kontát akkor is, ha nagyon sokat fejlődött.

Na bakker remélem nem pukkad ki Safarova... Olyan szépen játszott eddig... 1-1, szurkoljuk ki a döntő szettet! :)

vicc tegnap Kacanov ma ez .Érdekes következő adogatásban 3 ász .Nem igazán tudja kontrollálni a szelet Safarova .Továbbiakban ezt a Hobarti tornát hanyagolni kell .

Na visszabreakelt... reméljük végig üti izomból a kis vágott szeműt :D

Most meg leadta. vicc .Milyen torna ez háttérben meg vitorláznak .Gratulálok annak aki ide teniszpályát épített .Innen szerintem bukó .

Hihetetlen, hogy hullámzik a teljesítménye. Kiüti a világból, aztán meg sorozatban ászokat üt... vicc

5-5 XD na most mi lesz?!?!?! :D Parádé, most már jöjjön le...

Hihetetlen, hogy idén ez történik amúgy most már nem először...6-2 2-0 2db breaklabdáról sikerül kikapni a sokkal jobb teniszezőnek mint a szar...ez ellen a kis vágott szemű ellen semmi mást nem kellett csinálni, mint visszarakosgatni a labdát mélyen, azt előbb-utóbb elrontotta. Ezért nem szeretek nagy ütőkre fogadni, mert egy meccsen belül is így el tudják cseszni azzal, hogy mindent meg akarnak ütni. Áhh de bosszantó ez megint. Meg is érdemelte Safarova, hogy kiessen, csak miért a mi kárunkra kell... a szél meg persze zavaró, de nem teremteniszt csinált egész életében, ez egy volt top10-es játékos, nehogy már ne tudjon alkalmazkodni...

Szép 30 éves nőnek annyi esze nincs hogy szélbe nem felfele ütöm meg a labdát .Edző sem szól neki hihetetlen.Az volt az érdekes mikor vissza hozta 5-5 re még dühös volt .Ez most sajnos igy alakult .

Igen az. Pontosan úgy lett bukó, mint ahogy 2-es oddsért ha Larssont ajánlom lett volna mondjuk. Pontosan ugyanúgy, és ugyanannyit bukott volna vele az ember, mint egy 2-es szorzójú tippel...

 

h i r d e t é s ▼