Kézimunka: Argentína-Magyarország

2019. Jan. 11.
kispályás

 A tegnapi két tükörsima mérkőzés után ma kilenc mérkőzéssel beindul a nagyüzem a kézilabda világbajnokságon. Mi is megkezdjük menetelésünket, mégpedig Pánamerika bajnoka Argentína llen.

h i r d e t é s ▼

 

Argentína-Magyarország

Argentína a döntőben Brazíliát legyőzve Pánamerikai-bajnoki címével kvalifikálta magát a világbajnokságra. Tették mindezt úgy, hogy kapitányuk Manuel Cadenas nem számíthatott legnagyobb sztárjára Diego Simonettre, aki májusban a Bajnokok Ligája trófea mellé begyűjtötte még az MVP címet is. A Montpellier sztárja jelenleg is sérült, így nélküle vágnak neki a küzdelmeknek. Keretük zöme a spanyol bajnokságban játszik, ezér nem ismeretlen számukra az európai kézilabdastílus. A mieink a Vranjestől örökölt és előre lekötött Dánia elleni két mérkőzéssel hangoltak a világbajnokságra. Mikkel Hansenékkel két szinte ellentétes mérkőzést játszottunk. Az elsőn zárt hatos védekezésünknek köszönhetően szétaláztak bennünket, a másodikon viszont tetszetős első félidőt követően legyőztük a torna egyik favoritjának számító dánokat. Csoknyai mester elmondása szerint az első meccsen az argentínok elleni taktikát gyakoroltuk, a másodikon viszont az önbecsülésünk és az önbizalmunk visszaszerzése érdekében rendesen odatettük magunkat, aminek meg is lett az eredménye. A tegnap kihirdetett tizenhatos keretben helyet kapott Nagy László, viszont kimaradt Schuch Timuzsin, Máté Dominik és Szita Zoltán. Deklarált célunk a hetedik hely megszerzése, amely feljogosít bennünket az olimpiai kvalifikációs tornára. Az első mérkőzés mindig nehéz egy világversenyen, mert döntően meghatározhatja a további szereplést. Véleményem szerint győzelmünk nem fog veszélyben forogni, ha tudjuk hozni a második dán meccs első félidejét lehet közte 4-5-6 gól is.

A többi mérkőzéssel kapcsolatban is várom a kérdéseiteket, megpróbálok rá hasznosan válaszolni.

Hozzászólások

hello Kispályás, norvégok, svédek simán (5 ill 4 góllal) behúzzák szted? macedónok is nyernek még simn sztem. köszi a választ

Szia,

Erős ez a svéd csapat nagyon, nem véletlenül játszottak alig egy éve Európa-bajnoki döntőt. Ekdahl Du Rietz, Kim Andersson és Andreas Nilsson visszatérésével még tovább acélosodtak, szerintem megkesz ez a 4-5 gólol különbség a javukra. A norvég Csapatból hiányzik Tönnesen, és a sérüléséből lábadozó O'Sulivan sem terhelhető még százszázalékosan, de ettől függetlenül itt is meglehet ez a különbség. A macedón csapat teljesítménye még mindig erősen függ a veterán Lazarov teljesítményétől, persze ők az esélyesek.

 

 

 

 

 

 

Sziasztok! Tibcsi68! tegnap elírtam. Koreát verettem több mint 10-el. :) Szűken,de jött. Kispályás! Szerinted érdemes a Szerb-Orosz meccset sok gólra tenni?

Szia,

Sok a hiányzó mind a két keretben, nem tudom mi fog kisülni ebből. 

 

 

Szia Kispályás! A Szerbia-Oroszország meccsről mot gondolsz? Húzhatják az oroszok? Köszi a válaszod előre is :)

Én meg pont a Szerbeket pakolnám!! Kérdezni is akartam! :)

Angola-Katar H és nem lessz 46 gól, 5-szorzó a félidőben.

 

h i r d e t é s ▼