2020.02. 18.

Hogyan legyél sikeres sportfogadó - 3. rész

Hogyan legyél sikeres sportfogadó - 3. rész

A következő három részes sorozatban a hosszú évek alatt gyűjtött sportfogadási tapasztalataim alapján szeretnék ötleteket, tanácsokat adni kezdő és rutinos sportfogadóknak egyaránt. Mire érdemes fogadni, és mire nem? Mitől lesz értékes egy tipp, és mitől veszít értékéből? Tényleg mindig a bank nyer? Igyekszem válaszokat adni többek közt ezekre a kérdésekre is!

hirdetés

A cikksorozat előző két részében röviden áttekintettünk néhány alapvető fogalmat (bankroll, BR-menedzsment, értéktelen szorzók, stb.), illetve bemutattam, hogy én milyen változtatások mentén voltam képes stabilan pozitív ROI-t produkálni minden hónapban. A záró részben további személyes tapasztalataimat olvashatjátok, amelyekkel remélem, hozzá tudok járulni a Ti sikeres sportfogadásotokhoz is.

  • Amiről még talán nem esett szó, az egy viszonylag speciális dolog, és csak rendkívül kevesen alkalmazzák sportfogadói berkekben, mivel meglehetősen sok bonyodalommal járhat, ugyanakkor képes lehet hozzájárulni a profitunk növeléséhez. Ez pedig az, hogy célszerű több online irodánál is számlát vezetni. Én jelenleg 5 (Tippmixpro, bet365, Unibet, Pinnacle, Bwin) irodánál vezetek számlát annak érdekében, hogy minden fogadásom esetén a lehető legjobb szorzókat csíphessem meg. Talán te is megfigyelhetted már, hogy mekkora eltérések lehetnek egyes irodák szorzó közt, és ez valóban így is van. Gyakran előfordul, hogy akár 0.2-0.3-as (vagy akár ennél magasabb) eltérés is van, márpedig ez bizony a profiton is meglátszik. Pl. ha egy adott opció szorzója az "A" irodánál 2.10, míg a "B" irodánál 2.30, akkor ez pl. egy 5.000HUF tétnél 1.000HUF eltérést is jelenthet a két nyeremény közt. Ha azt vesszük, hogy mondjuk egy adott hónapban 20 ilyet sikerül kifogni, az máris 20.000HUF eltérés! Nem kis különbség... Persze ez bonyodalommal jár, hiszen a tőkédet meg kell osztanod az egyes irodák közt, meglehetősen nagy pénzmozgást tud generálni egyik irodától a másikig eljuttatni a tőkét (vagy annak egy részét). Ugyanakkor ez a virtuális pénztárcák (pl. Skrill) világában nem igényel komoly erőbefektetést, érdemes kipróbálni.

A táblázat elkezdésekor folyamatosan veszteséges mutatókat produkáltam...

  • Szintén nem esett szó még arról, hogy az internetes irodák elterjedésével megjelentek az élő fogadási lehetőségek. Ez hatalmas potenciált tartogat magában, hiszen online követheted a mérkőzés alakulását, és az egyes eseményekre reagálva rendkívül gyorsan köthetsz fogadásokat. Mivel valós időben látod a mérkőzés alakulását, így a sokkal kisebb rizikóval tudod megkötni fogadásaidat, mint a mérkőzést megelőzően. Nekem pl. egy bevált élő fogadási stratégiám az, hogy gólerős bajnokságokban fogadok olyan mérkőzésekre, amelyek a 2. félidő derekán még 0-0-ra állnak, és minden jel arra mutat, hogy várható legalább 1 gól a találkozón. A 0.5 over szorzók általában 1.40-től számítanak értékesnek és hosszú távon is kifizetődőnek, és ha egészen a meccs hajrájáig gól nélkül állnak a csapatok, akár 2.50-3.00 szorzók is megcsíphetőek. Persze itt sem szabad a ló túloldalára átesni, és elszállni a tétekkel, szigurúan tartani kell itt is a megfelelő BR-menedzsmentet! Az én esetemben gyakori még, hogy a focin kívül a jégkorong mérkőzések 2. és 3. harmadjaiban próbálom "támadni" a 0.5 gól feletti opciót 1.40-es szorzótól. A hokiban szintén érdekes fogadás lehet a 3. harmadban gólra fogadni a hajrában akkor, ha 1-2 gól a differencia a két együttes közt, hiszen ekkor a vesztésre álló csapat rendszerint kapus nélkül támad az utolsó percekben.

A szabályok változtatása után elkeztek jönni a pozitív mutatók

  • Két stratégiáról ejtenék még néhány szót, melyek közül az egyik kifejezetten jövedelmezőnek bizonyult, míg a másik sajnos veszteséges lett, így el is engedtem. A nyereséges stratégia a baseball meccsekre vonatkozik, ahol a mérkőzést megelőzően a napi kínálatból 4-5 mérkőzésre tippelek mindkét csapat esetén arra, hogy legalább 2 ponttal nyernek. Olyan opciókat keresek, ahol az esélyesebb csapat legalább két pontos sikere is bőven kétszeres odds felett fogadható, ebből kifolyólag az esélytelebb csapaté közel háromszoros szorzót ad. A projekt végül 6.71%-os ROI-t termelt 768 fogadás során. A másik stratégia a jégkorong mérkőzésekre vonatkozott, és szintén a -1.5-es hendikep fogadásokkal próbálkoztam úgy, ahogyan a baseball meccsek esetén is. Az ötlet alapjául az a tény szolgált, hogy ha feltételezzük a legalább 1-2 gólos különbséget a meccs hajrájában, akkor az üres kapus szituációkat gólra tudja váltani az éppen vezető csapat, így 2-3 gólos különbség alakul ki a végén. Sajnos ez a projekt kudarcot vallott, és már a kezdetektől folyamatosan veszteséget termelt, így 2 hónapos próbaidő után ejtettem a dolgot.

Baseball hendikep projekt

  • Vegül egy olyan tényezőről írnék, ami sokak számára alapvetőnek tűnik, de tapasztalataim alapján még mindig nagyon komoly szerepet játszik a legtöbb sportfogadónál. Ez pedig a tippelés "érzelem" vagy "megérzés" alapján. Sokan hisznek abban, hogy sikeresen fogadhatunk "megérzés" alapján, én viszont ennél sokkal racionálisabb gondolkodású vagyok. Véleményem szerint az érzelmeket és a megérzéseket maximálisan félre kell tenni a sportfogadás során, ugyanis ezek soha nem vezetnek megalapozott tippelésre. Ne legyünk soha elfogultak kedvenc csapatainkkal szemben, és ne legyünk álszentek. Értem ezalatt azt, hogy ha minden információt figyelembe véve megalapozottan fogadhatunk akármilyen sportágban a magyar válogatott ellen, akkor tegyük meg. Ettől nem leszünk "kevésbé magyarok" és ez nem azt jelenti, hogy a magyarok ellen szurkolunk. Hoztunk egy megalapozott pénzügyi döntést, ennél többet ebbe nem kell belelátni! Az még egy elfogadható álláspont, ha valaki a kedvenc csapata ellen nem fogad, és inkább kihagyja az adott mérkőzést emiatt. De annak okán sose fogadjunk kedvenc csapatra, mert érzelmileg elfogultak vagyunk és azt ezen kívül semmilyen ész érv nem támasztja alá.

Vannak jobb napok

És persze rosszabbak is...

Remélem, hogy ezzel a három részes sorozattal sikerült használható információkkal szolgálni a kezdő és a rutinosabb sportfogadók számára is. Igyekeztem a saját tapasztalataimat összegezni, természetesen a "szerencse" sosem lesz maximálisan kiküszöbölhető faktor, ugyanakkor csökkenthető a rizikó a megfelelő információk birtokában. És hogy az örök igazságra is visszautaljak: mindig a bank nyer, de Te is lehetsz nyereséges!

(a cikkben látható képernyőképek az általam vezetett Excel táblázatból származnak)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Kapi 2020-02-18 12:04:49
Sziasztok!

Szerintem a prematch fogadások jó része eleve halálra van ítélve. Olyan precízen vannak belőve a határok, hogy néha tényleg csak pénzfeldobással tudsz szerencsét próbálni. Aki profitot szeretne elérni annak csak az élő fogadás ajánlott.
Előre akkor érdemes tenni, ha:
- nincs időd foglalkozni az eseménnyel.
-nagyon biztos infód van.
-olyan oddson tudsz fogadni, ami a meccs közben nem lesz elérhető.
-nem adja a fogadóirodád élőben a meccset, de van egy jó megérzésed.

Általában kinézek napi 5 meccset. Amire becsülettel feltudok készülni. Ezen infók birtokában tudom eldönteni, hogy élőben mire fogadok és mekkora oddson teszem ezt. (Általában dupla alatt max. kosár pontokra teszek.)
A prematcht fogadást pedig előnyként próbálom felhasználni az élőzésnél. Itt volt rá a tegnapi példa. 3.5 gól felett meccs előtt tettem 3.35-ös oddson. Félidő 2:1, élőben 3.5 gól alatt 2.60. Gondolkodás nélkül tettem. Nem csak a biztos profit reményében, hanem ami még fontosabb a döntésem végett!
Persze így is megvan a pofára esés esélye, de lehet mimimalizálni.
Saját tapasztalatból. Mik azok a hibák, amit egy fogadó élőzésben elkövethet?
Vegyünk pl. egy kosár meccset. Pontokra fogadás estén.
X és Y csapat játszik. A bukik meghúzzák a vonalat 159.5 ponton. Első negyed ötödik percéig dobank 30 pontot. 162.5 felett 1.60 élőben kínálják. -Úúú, b+ ezek megdobják a 170-et is!- indul a fogadás. Itt már jó esélyel buktuk is. Szerintem mindenki tudja a miértet. Ha a bukik 159 körül lövik be, akkor én 150-en szeretném megvenni. Lesz is rá esély. Lehet, hogy csak a negyedik negyedben, de lesz. Ha mégsem el kell tudni engedni. Mivel látható, hogy a dobott pontok és az emelkedés nem arányos. Ezért a bukik is segíthetik a fogadásunkat! Csak figyelni kell. Természetesen elengedhetetlen ehhez a csapatok,-statisztikák ismerete.
A másik a hendis fogadás kosárnál. Ha a bukik 1.80 körül adnak +6,5 hendit a gyengébb csapatnak, akinek az oddsa 2.30 felett van már fogadok is a gyengébb csapatra. (Természetesen a megfelelő infók birtokában.) Főleg, ha a csapat hazai. Így élőben hamar átfordulhatnak az oddsok egy 8-10 pontos előnynél. És elég gyakori az ilyen esemény. Akkor pedig élőben jön a vendég fogadás...
Lehetne még erről beszélni, sajnos számtalan hibát tudnék felsorolni, saját bőrőmön tapasztalva...
Amiről még kevés szó esett: az ember pszichés állapota. Rossz kedvűen, éhesen...soha ne fogaddj! És erről is lehetne oldalakon át írni. Plusz arról, miként ismerd fel azt az érzést, hogy ez most tuti jó lesz. Mert ilyen is van egy évben egy-kettő vagy több, de igenis van!

Hajrá!🏁
Anulu 2020-02-18 12:30:37
Ez az egyenetlen elosztás foci szögleteknél is így van. Ki lehet használni, hogy az elején sok szöglet van vagy egyáltalán nincs, mivel az eloszlkás nem egyenletes, ha sok a szöglet, sokan elkezdenek nagyon sok szögletre fogadni, aztán meg fél óráig semmi. A bukik azért nem nagyon tudnak "segíteni" élő fogadásnál, mert akkor már a fogadók rángatják a szorzókat leginkább. Ahogy a példában is a kezdeti sok kosár vagy szöglet után sokan vadul elkezdik fogadnia nagyon sok kosár/szöglet-et, ami nyomja le a szorzót.
Teljesen igazad van abban, hogy kevés szó esik a fogadás lelki oldaláról, max annyi, hogy "idegből ne fogadj". Meg "Nyerni lehet, veszteni muszáj, visszanyerni lehetetlen." Teljesen alap, hogy ne fogadj olyan csapatra, amihez érzelmeid táűrsulnak, vagy fogadj azok ellen, ha kell.
A másik ami sokszor zavar, hogy a megérzés szinte szitokszó, szinte a komolytalanság, bénaság velejárója lenne. Különbséget kell tenni olyan megérzés között, ami csak egy hirtelen fellángolás, ami csak úgy jön, hogy valami eszedbe jut és utána meggyőzöd magad róla és csak olyan infókat veszel figyelembe, amik azt alátámasztják és aközött, ami valahogy mélyebbről jön és folyamtosan veled marad.
Kapi 2020-02-18 13:25:39
Örülök, hogy pont a szögletet hoztad fel példának. Bár az írásod első felét nem osztom maradéktalanul. Engedd meg, hogy egy mérkőzéssel támasszam alá az ellenkezőjét.
Inter - Lazio meccs, félidőben 8 szöglet, élő fogadás 12.5-nél több szöglet 2.05. A vége 12 szöglet.
Itt is láthatod, hogy a bukik egy előre meghatározott terv szerint mentek. Akár a kosárnál. A szorzók változhatnak persze menet közben, amit a nagyobb összegű fogadások befolyásólhatnak, de az értékek maradnak. Abban igazad van, hogy teljesen hektikus lehet a szögletek eloszlása. Kosárnál is általában "ragaszkodnak" a saját elképzelésükhöz. Amikor sokáig fel van függesztve egy meccs, onnan tudhatod, hogy emberi beavatkozás történhet... amúgy megy minden a saját program szerint. A fent említett példámnál ez lehet pl., hogy az első negyedben 70 pontot dobnak, ami már beavatkozást igényel. (Ilyenek a nemzetközi meccsek pl. , főleg a nekem oly kedves női kosár, ahol a bukik sem mindig tudnak jó arányokat belőni.)

Visszatérve egy kicsit a szögletekre. Ezt a fogadást most kezdtem el tanulni. És itt aztán igazán figyelni kell, ha jól akarsz tippelni. Ugyanúgy elengedhetetlen az információ.
Pl. most a Sevilla játékát figyelem. Arányaiban mindig több szögletet végez el mint az ellenfelei. Hogy miért? Mert a támadások során sok esetben majdnem az alapvonalig vezetik a labdát és onnan mennek a beadások... stb. Így a melyik csapat végez el több szögletet?- fogadás átlag 1.60-as oddsért már nem is tűnik rossznak. Főleg, hogy 10:9 arányban nyer. :) ez csak egy példa.

Itt most egy kicsit kiszólnék a T. Szerkesztőkhöz is!
Személy szerint pontosan az ilyen plusz infókat hiányolom még egy kicsit. Bár foglalkozós és macera, de újra előveszem a vesszőparípámat: ettől tud majd többet az oldal, mint bármelyik. Ettől lesz profi és keresett. Ahol a Tutinak hitt azzá is tud válni. Az embereknek nincs idejük a hétköznapokban ezzel bíbelődni. Ti adhatjátok ezt a pluszt. Egy kattintás és tudják, hogy olyan tippek várják őket, ahol a befektetésükből min. moziba elvihetik hétvégén a srácokat...kezdetnek megteszi.
Rengeteg munka és a siker sem garantált, de nem lehetetlen.
Tudom!
Anulu 2020-02-18 13:45:36
Azért gondolom, hogy a bukik csak az elején próbálják belőnia valós eséyleket (-5% haszon) és utána csak a fogadások alakítják dinamikusan a sziorzókat, hogy minden esetben megmaradjon az irodának az 5%, mert sok irodánál elképesztőej sok esemény és azokon még sokkal több fogadási leehtőség megy élőben egyzserre. Erre szinte képtelenség fenntartani apparátust, a vietnámi foci 3. osztálytól kezdve a dél-pakisztáni regionális krikettutánpótlás ligáig mindnehez az adott dolgot napi szinten ismerő szakértőket folyamatosna, akik át-át írogatjáka szorzókat meccs közben. Szerintem ezt muszáj automatizálniuk.
Azt is lehet, hogy csak a nagy bajnokságok és eseményekre tartanbak állnadó szakértő beavaatkozókat és a periférikus dolgok automatikusan alakulnak, algoritmus által. Itt lehet keresnivalónkl.
Kapi 2020-02-18 14:33:02
Sajnos a fogadóirodák működéséről csak "tudomásából hallottam" infók látnak napvilágot. Bár kerestem OKJ-s tanfolyamot odds mesternek, nem találtam sehol. :)
Fogalmam nincs miként működnek. Egy biztos, nem mindig biztosak a dolgukban ők sem...
Ami biztos, hogy a pénz náluk van és ebből jócskán juttatnak vissza a sportolókhoz, egyesületekhez. Ami etikailag erősen megkérdőjelezhető...
RHCP 2020-02-18 14:43:07
Színház az egész. Ez az én véleményem.
Kapi 2020-02-18 15:04:37
Azért Te elég jól elboldogulsz ebben a színházi világban. :)
Megfontoltan és jól tippelsz.
Anikó 2020-02-18 11:02:09
Szuper jó az írás. Egy megjegyzésem van csak az élő fogadásokhoz. Vegyünk egy példát. meccs előtt azt gondolom, hogy vezetni fog a hazai csapat a félidőben. Nézem a meccset és a 20.perc környékén már 2.20-2.30 körüli szorzóért lehet fogadni. Megteszem a fogadásom. Jön is a gól a 30. percben. Ekkor szoktam rögtön visszafogadni. ilyenkor a félidei döntetlennek már 6 körüli a szorzója, a vendég győzelemnek pedig 35-50 körüli. Ilyenkor annyit vissza szoktam fogadni, hogy a feltett tétem visszajöjjön. Ezután már nem kell izgulni, hogy tényleg megmarad-e a vezetés a félidő végéig. Illetve egy másik lehetőség, hogy ha ki lehet venni a pénzt a fogadóirodánál, kiveszem. Igaz veszítek valamennyit, de nyereségesen szálltam ki a mérkőzésből.
Anulu 2020-02-18 12:09:35
Ilyenekből van milió, ilyet nem nehéz kitalálni. A lényeg, hogy sok fogadással tesztelni kell, hogy milyen meccseknél működik nyerségesen, iletve egyáltalán nyereséges-e hosszútávon. Hiszen simán lehet, hogy nem lesz gól, vagy a másik lő és a nyertes fogadások nyereségei fedezik-e ezek veszteségeit.
Minden stratégiánál lehet okoskodni, de az igazi vízválasztó a meccsek kiválaztásában van.
Anulu 2020-02-18 10:32:17
Nagyon jó cikk, örülnék folytatásnak is, mert van még miről beszélni. Én pl. azt csinálom, hogy kombinálom az élő fogadással. Vannak előzetes elképzeléseim, de meccs előtt általában n nem fogadok, hanem megnézem az első 15 percet a meccsből, hogy lássam tényleg olyan-e a hangulata pályán, mint azt előzetesen elképzeltem. Ha olyannak látszik a meccs, mint előzetesen gondoltam, akkor fogadok. Ezzel együtt megtörténhet, hogy rögtön az első pár percben esik egy gól és léecsúszok az amúgy jó elképzelésem megfogadásáról, de úgy látom, hogy érdemes ezt vállalni azért, hogy az első 15 percből megerősítést nyerjek arra, hogy nagy dolgot nem néztem el.
Korábbi cikkedben azt írtad, hogy 1,6 a minimum, itt meg 1,4-et már fogadhatónak írsz. Világos, hogy 1,4-hez nem kell 10-ből 10, hogy nyerséges legyen, de akkor ilyen esetekben mégis az?
Azt hiszem a legnagyobb tanulságok a következők: mindenképp kell legalább 100 ezres alaptőke, hogy legyen mozgástér. Kell egy ötlet, egy megfigyelés, amit kifigyel az ember, hogy hol van egy piaci rés a rendszerben. És végül a legfontosabb: egy stratégia csak hosszútávon, sok fogadással muitatja meg, hogy használható-e és még a legsikeresebb fogadók is csak 6-10%-os nyereségeket érnek el havonta. vagyis nincs értelme duplázásra hajtani, ha azt utána villágyorsan elveszted. 6-10% nagyon is sok lehet kamatos kamatként, hosszabb távon.
Andrew 2020-02-18 10:58:08
Szia! Az itt említett 1.40-es odds kizárólag a live fogadásra, azon belül is a 0.5 over fogadásra értendő. Szimplán statisztika, hogy 1.40-es határtól éri meg erre fogadni.
Spitball 2020-02-18 10:24:00
Üdv! Nézzünk egy átlagos embert, aki maximálisan betartja a stratégiádat! Vegyük az elmúlt 6 sikeres hónapot, 100000Ft tőke, 5000Ft tipp mindig. Szeptember 6120ft, október 3010ft, november 3850ft, december 51250ft, január 46500ft, február 42390ft nyereség. Fél év alatt 153120ft nyereség. Leadtál 1148 tippet. Ha mindegyik átgondolt tipp, utána olvastál, foglalkoztál vele, az egyenként átlag 10 perc. Beletettél 11480 percet. 191 órát. 800ft-os órabér. Borzasztó, ez még egy McDonald's-os fizetés alatt van. Okos ember vagy, ezt a 191 órát valami tényleg jóvedelmező munkával, tanulással töltöd, garantált, hogy sokkal jobban jársz. (Ennyi idő alatt egy közepes programozói szintet el lehet érni, ami több százezres fizetés.) Ez most nem negatív kritika, mert még az emberek 95%-val ellentétben legalább nem termel veszteséget. De nem éri meg! Ez max hobby lehet, kikapcsolódás, adrenalin, de semmi más! Mellékkörülmény, hogy ugyanolyan függőséget okozhat, mint más szenvedélybetegség, és ott már nem lesz BR-menedszment. Na most lehet köpködni! Az ugyanúgy csak egy vélemény, nem kell elfogadni, lehet kritizálni!
Attila79 2020-02-18 10:31:55
Ezzel az írással nem lehet vitatkozni! Erre próbáltam rávilágítani hogy én mezei hobbi fogadó nem tudok akkora tőkét beleinvesztálni a kezdetbe, hogy fél év után milliós hasznom legyen. Tehát marad a hobbi fogadás! Illetve ha nem 100.000 forint kezdőt nézel, hanem 10.000.000 -t akkor fél év alatt a fentiek alapján kerestél 15.312.000 -t ha jól számolom. De ezek az összegek, talán még a százezres is nekem abszurd!
Tehát vagy hobbi fogadók vagyunk némi adrenalin töltet miatt, vagy szerencsejáték függők!
És a kulcs az írásodban a 191 óra! Egy átlag ember nem tud beletenni ennyit, mivel a családnak, munkának fontosabb szerepet kell játszania az életünkben mint a fogadásnak, máskülönben függők vagyunk!
Anulu 2020-02-18 10:39:23
Az emberek nem azért nem más csinálnak valami helyett, mert nem tehetnék meg, hanem mert szubjektíven veszteséges lenne számukra. Nem akarok programozó lenni, mert utálom. Ha azt kéne csinálnom az nagyon veszteséges lenne, nem pénzben, hanem más dolgokban. Hiába keresel százezreket valamivel, ha más dolgokban visziont nagyon "veszteséges" számodra. Ha minden napod szar és olyat kell csinálnod, amit utálsz, akkor egyszerűen szubjektíven neked az veszteség, az nem éri meg.
Andrew 2020-02-18 10:44:35
Szia! Köszi a kommentet és a véleményed :) Talán nem említettem, de fontos, hogy én nem ebből élek, és nem is akarok (ahhoz megvan az erős közepes programozói tudásom :)) ). Egyszerűen csak imádok a sportfogadással foglalkozni, imádom a statisztikákat, élvezem, nekem ez "hobbi", de ha már pénzre megy ez a hobbi, akkor ne legyen pénztemető :) Ennyi a lényeg. Nem gondolkozom órabérben, szeretem ezt csinálni, olyan mint valaki akinek a számítógépes játékok a hobbija és leül naponta pár órára a gép elé játszani. Na én is ezt csinálom, csak még pici hasznot is termel :) Csak arra akartam rávilágítani az írásokkal, hogy nem kell, hogy a fogadás egy pénztemető legyen :)
Anulu 2020-02-18 10:56:35
Azt nem veszed figyelembe, hogy ez "kamatos kamat". Oké, hogy az első néhány hónapban keveset hoz, de mivel a tőke százalékában játszol, kéásőbb a téteid és hozamaid is magasabbak lesznek.
A fizetésed meg marad ugyanannyi.
76bereszoo76 2020-02-18 10:15:02
Szuper! Végre valaki úgy gondolkodik,ahogy ÉN! Ez sportfogadás,és pénzről szól! Pakoltam már Én is a Magyar válogatott,vagy akár klubcsapatok ellen is. Egyébként volt egy rohadt jó cikk pár éve a Nemzeti Sport végén,ahol egy sportfogadó kifejti,hogy Ő miért is nyer! Pontosan nem emlékszem,de talán úgy magyarázta a saját nyerő szisztémáját,hogy több weboldalon játszik,és a réseket használja ki! Egymáshoz közel álló,hasonló eséllyel bíró játékosokat fogad meg,(pl:tenisz) az egyik oldalon a hazai mondjuk 2,05,a másikon meg a vendég 2,1-es oddsz...Tehát garantált a nyeresége,nincs rizikó! Ehhez nem semmi tőkével kell rendelkezni,és napi 14-16 órát böngészni folyamatosan! Ha valakinek meg van a cikk,azt berakhatná ide,mert szerintem rohadt érdekes :)
Anulu 2020-02-18 12:40:52
ez hívják úgy, hogy arbitázs, nem új találmány.
76bereszoo76 2020-02-18 15:52:16
Tehát ez a megoldás ahhoz,hogy nyerő tudj lenni biztosan!
Benedek 2020-02-18 08:15:02
Szia!
Jó lett nagyon ez is. De a "nyugodtan fogadj a magyar válogatott ellen" kijelentésedért fogsz kapni , lehet :)
Amúgy meg simán egyetértek. Magam is többször nyertem a kedvenc csapataimat veretve.
Attila79 2020-02-18 08:01:42
Üdv!
Szerintem lehetne nyugodtan 4. vagy 5. 6. rész is! Érdemes feszegetni ezt a témát annak ellenére, hogy egyre jobban azon a véleményen vagyok, hogy az emberiség nagyon minimális része tud ebből olyan pluszt termelni, hogy abból megéljen vagy meglegyen a havi kajapénze. Ahogy írod nem keveset kell foglalkozni ezzel ahhoz, hogy némi 1-2, vagy akár 10.000 forint plusz legyen, hacsak nincs brutál tőkéd! Azt pedig tartom, hogy ha vannak felesleges millióid akkor nem ezzel fogsz pöcsölni, hogy aztán egy Chelsea, vagy Real M megszívasson. Viszont ha nincs megfelelő tőkéd akkor hagyd a fenébe az egészet. Ebből következik számomra, hogy mi nem vagyunk mások mint vagy függők, vagy hobbi fogadók! Számomra például a tegnapi napon egyértelmű volt, hogy az MU Rashford nélkül nem igazán rúg labdába, vagy az, hogy az Ajax 2. 2-0 előnyből nem fog kikapni. Vagy ha pár napot megyünk vissza akkor az RM Celta elleni meccse.
Tehát a kérdés, hogy tudunk-e egy-két alkalomtól eltekintve akár napi 7 tippből 5 tippet sikerrel eltalálni! Ha igen akkor mekkora tőke kell ahhoz, hogy azt mondjuk a haszon elfogadható számunkra.
Keressük, kutatjuk, aztán megint keressük, kutatjuk és ezért jók ezek az írások! Ezeket kellene rendszeresíteni átbeszélni, átgondolni, ötletelgetni.
El tudnék képzelni egy olyan rovatot ami vagy a fogadási opciókkal (1x2, gólok stb) foglalkozik példákkal bemutatva, vagy végigmegy az összes tétemelésen melyik jobb melyik rosszabb szintén példákkal tippekkel statisztikázva!
Barnamedve 2020-02-18 08:13:16
Szia Attila!
Neked is mondom, meg másoknak is:
Ha van kedvetek és szívesen írtok ugyanígy saját tapasztalatotokról, küldjétek el nekünk! Andrew-val átnézzük és ki fogjuk rakni cikknek!
Sok segítséget jelent ezeknek a tapasztalati úton szerzett cikkeknek az olvasgatása még a tapasztalt fogadóknak is.
Hajrá!
koverpeti 2020-02-18 06:55:30
Szia! A harmadik rész is profi lett.GRATULÁLOK.

további témák a rovatból

A kiéhezett fogadók rárontottak a német meccsekre. Mutatjuk is, hogy milyen változások álltak be az odds-coknál!
A kiéhezett fogadók rárontottak a német meccsekre. Mutatjuk is, hogy milyen változások álltak be az odds-coknál!
Az eddigi tapasztalatok alapján tán igen, de az írás inkább egy ötletelés...
Az eddigi tapasztalatok alapján tán igen, de az írás inkább egy ötletelés...
Jó néhány meccsen változtak a szorzók az elmúlt 72 órában. Mutatunk egy-két markáns eltérést...
Jó néhány meccsen változtak a szorzók az elmúlt 72 órában. Mutatunk egy-két markáns eltérést...