Pro Tour versenyek

Január 13-án, Dél-Ausztráliában megkezdődött a 2019-es profi kerékpáros idény, bár egy ideig még csak az internetes video-összefoglalókból élvezhetjük a kerékpársport gyönyöreit.  A Tour Down Under egyhetes verseny minden évben kiemelt figyelmet kap, köszönhetően az ausztrálok rajongásának és a rendezők profi munkájának. A hat szakaszból álló verseny utolsó etapja lesz a legizgalmasabb, ugyanis ez az egyetlen, amelyben hegymenet van.

Az év utolsó klasszikus egynapos versenyét rendezik október 13-án, szombaton Olaszországban, Lombardia tartományban. A versenyzők közt méltán népszerű egynapos futammal sokan elbúcsúznak a 2018-as versenyszezontól és rövid-, ám jól megérdemelt pihenőre vonulnak. De most még mindenki meg akarja nyerni ezt a versenyt, amely a sportfogadók számára is kínál jó lehetőségeket!

Immár a harmadik napjánál tart a Tour de France második nagy felkészülési versenye a Tour de Suisse, ami idén sokkal inkább az elsőnek számít, hiszen egy héttel később kezdődik a francia kör, emiatt pont ez a svájci egyhetes került időben oda a versenynaptárba, ahol tavaly még a Dauphiné volt. Emiatt több nagy sztár érkezett Svájcba, hogy összemérjék erejüket a felkészülés ezen szakaszában. Ma egy klasszikus egynaposra hajazó, dombos menet lesz. Van két jó tippem is a párosításokra!

Tegnap Geraint Thomas volt a legerősebb, a szakaszt csak azért nem nyerte meg, mert nem állt érdekében, hogy beérje a szökésben lévő Pello Bilbaót. Thomasnak csak a sárgát kellett óvnia és lehetőség szerint a közvetlen riválisainak, köztük Dan Martinnak időt adni. Ez meg is történt, második lett, ezzel 2,10-es párosítás-tippet hozott le, a szakaszon pedig második lett. Ma pedig az utolsó szakaszához érkezik a Tour de France egyik legfontosabb felkészülési versenye. Lássuk!

Tegnap minden pontosan úgy alakult, ahogyan a cikkben leírtam. A szökevény személyét is eltaláltam, a támadások, pontosan úgy jöttek, ahogy az kellett és a végén a megjósolt Dan Martin meg is nyerte a szakaszt 4,50-es szorzót érvényesítve ezzel. Ma ismét hegyi szakasz, két kiemelt mászással. Lássuk.

 

Tegnap egy 6 kilométeres időfutam prológgal kezdődött a Tour de France legfontosabb felkészülési versenye, a Critérium du Dauphiné. A Tour-menők itt még nincsenek száz százalékosak, de már komolyan veszik a versenyt. A mai nyitószakasz nem könnyű, kifejezetten dombos, kapaszkodós, akár sprintbefutó is lehet, de a legjobb sprinterek nincsenek a mezőnyben. Viszont van egy remek tippünk, jó szorzóval!