Két keréken, kerékpársport-cikkek

Kerékpárverseny cikkek és esélylatolgatások.

Immár a harmadik napjánál tart a Tour de France második nagy felkészülési versenye a Tour de Suisse, ami idén sokkal inkább az elsőnek számít, hiszen egy héttel később kezdődik a francia kör, emiatt pont ez a svájci egyhetes került időben oda a versenynaptárba, ahol tavaly még a Dauphiné volt. Emiatt több nagy sztár érkezett Svájcba, hogy összemérjék erejüket a felkészülés ezen szakaszában. Ma egy klasszikus egynaposra hajazó, dombos menet lesz. Van két jó tippem is a párosításokra!

Tegnap Geraint Thomas volt a legerősebb, a szakaszt csak azért nem nyerte meg, mert nem állt érdekében, hogy beérje a szökésben lévő Pello Bilbaót. Thomasnak csak a sárgát kellett óvnia és lehetőség szerint a közvetlen riválisainak, köztük Dan Martinnak időt adni. Ez meg is történt, második lett, ezzel 2,10-es párosítás-tippet hozott le, a szakaszon pedig második lett. Ma pedig az utolsó szakaszához érkezik a Tour de France egyik legfontosabb felkészülési versenye. Lássuk!

Tegnap minden pontosan úgy alakult, ahogyan a cikkben leírtam. A szökevény személyét is eltaláltam, a támadások, pontosan úgy jöttek, ahogy az kellett és a végén a megjósolt Dan Martin meg is nyerte a szakaszt 4,50-es szorzót érvényesítve ezzel. Ma ismét hegyi szakasz, két kiemelt mászással. Lássuk.

 

Tegnap egy 6 kilométeres időfutam prológgal kezdődött a Tour de France legfontosabb felkészülési versenye, a Critérium du Dauphiné. A Tour-menők itt még nincsenek száz százalékosak, de már komolyan veszik a versenyt. A mai nyitószakasz nem könnyű, kifejezetten dombos, kapaszkodós, akár sprintbefutó is lehet, de a legjobb sprinterek nincsenek a mezőnyben. Viszont van egy remek tippünk, jó szorzóval!

Folytatódik a Giro d’Italia, ma egy 195 kilométeres szakasz lesz, a végén egy jó kis 1600 méteres heggyel. Jellemző az olasz körverseny nehézségére, hogy a Giro roadbookjában ez a mai menet nem számít hegyi szakasznak! Holnap és holnapután kőkemény etapok lesznek, ennek fényében is vizsgáltam a mai napot. A párharcokat tekintve van egy remek szorzó, a szakaszsikerre pedig egy gondolatmenet.

Harc a rózsaszínért!

2018. May. 23.
Barnamedve

A tegnapi időfutam után ma egy dombos szakasszal folytatódik a Giro d’Italia idei sorozata. Riva del Garda és Iseo között mintegy 155 kilométert tesz meg a karaván, ami egyáltalán nem sok ezen a szinten. Ráadásul amolyan rápihenő szakaszként, a szintkülönbség sem nehéz! Ehhez kapcsolódik a mai tippünk is.

Időfutammal a rózsaszín trikóért

2018. May. 22.
Barnamedve

A kerékpársport kezd végre ismét izgalmas lenni. A Giro eddig nem csak rendkívül izgalmas és élvezetes volt, hanem hatalmas meglepetéseket is tartogatott. Simon Yates személyében egy új háromhetes király tűnt fel a színen. A fiatal brit már három szakaszt nyert rózsaszínben, egyet csapattársának Chavesnek ajándékozott, így voltaképpen négy az a három. Magabiztosan vezeti az összetettet a címvédő Tom Dumoulin előtt. Ma pedig 34 kilométeres időfutam lesz, amelynek a világbajnoka a holland versenyző.

Oldalak