Két keréken, kerékpársport-cikkek

Kerékpárverseny cikkek és esélylatolgatások.

Egy pihenőnap után folytatódik a világ leghíresebb kerékpárversenye. Ez a mai még nem a legdurvább hegyi szakaszok közé tartozik, de már lesz benne bőven hegy és lesz egy rövidke kavicsos, murvás szakasz is, amit nem feltétlenül az országúti kerékpároknak kedvez. Remek versenyre van kilátás és találtunk remek fogadási lehetőségeket is!

Ma van július 14-e, a franciák nemzeti ünnepe, a Bastille napja. A célváros pedig nem más, mint a francia elnök, Emmanuel Macron szülővárosa! Minden bizonnyal ez az ünnepi hangulat fogja áthatni a mai etapot, ami egy viszonylag sík, mezőnyhajrás nap lesz. Tegnap unalomba fulladt majdhogynem a verseny, ma is hasonlóra van kilátás. Ezeknek a szakaszoknak elég, ha az utolsó 20 kilométerét megnézi a kerékpárrajongó! Lássuk, mit várhatunk.

Tegnap a befutó előtt egy defekt miatt elszállt Kittel, majd az utolsó kanyarban hatalmas bukás volt, benne az esélyesek közül sokan, köztük Gaviria is! Mindössze 17 kerékpáros maradt, akik a cél felé haladtak tovább, benne három (Demare, Colbrelli és Sagan), akik tudtak sprintelni. Ők lettek a dobogó. Ma pedig csapatidőfutam lesz, sajnos a szorzók emiatt elég alacsonyak.

A tegnapi mezőnyhajrát, ahogy várni lehetett Fernando Gaviria nyerte. A kolumbiai sprinter erejét és gyorsaságát jellemzi, hogy a nagyon jó formában lévő Peter Sagan sem tudott vele mit kezdeni! Pedig a szlovák világbajnok második lett egy mezőnyhajrá során! Ma ismét sík szakasz, ismét sprintbefutó és ismét Gaviria várható!

Csodálatos helyszínen kezdődik a Tour de France. Az Atlanti Óceán partján, egy kis szigetről rajtolnak, egészen pontosan Noirmoutier-En-L'Ïle településről, ahonnan egy hídon át jutnak a tengerpartra. Viszonylag sík szakasz, két nagyon fontos dolgot kell megemlíteni az esélylatolgatás során. Lássuk.

Már csak hét nap és megkezdődik az idei kerékpáros szezon legfontosabb versenye a Tour de France. Az útvonalról és az összetett esélyesekről tegnap írtunk és egy 17,00-ás tippet is közöltünk a sárga trikós személyére vonatkozóan, ITT olvashatjátok! Ma pedig a pontverseny, vagyis a sprinterek háborúja következik!

Már csak nyolc nap és megkezdődik az idei kerékpáros szezon legfontosabb versenye a Tour de France. Sokan azt mondják, hogy az idei Giro után és általában a sokkal izgalmasabb La Vuelta mellett már nem is annyira lesz izgalmas a francia körverseny. Csakhogy még mindig ennek a háromhetesnek legnagyobb- és mindig is ennek lesz a legnagyobb értéke a sportág berkein belül, ezért mindig minden versenyző ezt akarja megnyerni. Most is! Ma az összetett esélyekről írtunk egy elemzést, holnap a sprinterek következnek. Figyelem 17,00-ás szorzó következik!

Oldalak