Röpte, tenisz-cikkek

Tenisztippek a világ minden tájáról, a tipplap szerkesztőitől, olvasóitól és olyanoktól, akik konyítanak is valamit a teniszhez.

Angelique Kerber - Serena Williams döntőt játszanak a nőknél Wimbledonban. Ilyet pedig már láttunk, hiszen 2016-ban is ők játszották itt a finálét, és másik grand slam döntőben is találkoztak már ők. Ilyen tekintetben egyébként 1-1 az állás kettejük közt. Serena szülés utáni visszatérésen van túl, Kerber pedig egy pocsék 2017-es szezon utáni visszakapaszkodáson. Ma tovább írják a történelmüket, és jó meccsre van kilátás. Nehéz megmondani melyikük kerekedik ma felül, többek közt erre keressük ma a választ.

Nagy nevek, és nagy párosítások jöttek össze a wimbledoni egyéni férfi küzdelmek negyeddöntőire. Ráadásul ugyanez elmondható a női párosok mezőnyénél a formákat és a neveket elnézve. Babos Timi hétfőtől vezetni fogja a hölgyek páros világranglistáját nagy magyar büszkeségre, de addig még komoly feladat várhat rá.

A női párosokra fokuszálunk, Pályán Babos Timi Mladenoviccsal az oldalán és szintén játékra kész Stollár Fanni és Garcia-Perez! A két hölgy már azzal nagy meglepetést szerzett, hogy főtáblára jutottak és ott most esélytelenként kezelik őket a bukik Melichar/Peschke ellen. Nehéz lesz, de talán nem lehetetlen. Az eddigi játékuk mindenesetre parádésra sikerült.

 

Tegnap az uraknál elszállt Wawrinka, Dzumhur, Jared Donaldson is, a hölgyeknél megizzadt Kerber és Bencic, valamint nincs már játékban Muguruza sem! Őt a a belga Van Uytvanck küldte haza a tornáról. Ma pályán Federer, aki J-L. Struffal mérkőzik. A svájci szorzója 1,01! De vajon kicsit sem fogja megszorítani a világranglista 64. helyén álló német? Beszéljük meg ma is!

 

15:45-kor Fucsovics Marci Julien Benneatuval mérkőzik Wimbledonban! A francia 11 évvel idősebb és 12 hellyel hátrébb van a világranglistán. Már az első napon is voltak meglepetések, bár sokan azért hozták a várható szintet. Nem lesz tehát könnyű elkerülni az "aknákat" a torna alatt, de hosszú még a két hét, hogy profitáljunk belőle mégis. Lássuk hát ma kinek milyen ötletei, gondolatai vannak!

Oldalak