2018.11. 06.

iGPSPORT: egy újabb brand a GPS-komputerek versenyében!

iGPSPORT: egy újabb brand a GPS-komputerek versenyében!
hirdetés

Általában izzik a net, amikor a különféle országúti kerékpáros-fórumokon a Garmin-fanok és a Bryton-tulajdonosok vitába kezdenek. Akku-élettartam, tudás, vízhatlan borítás, érintőképernyő, grafikus kijelző röpköd megannyi szakkifejezés. Mindenki más oldalról közelíti meg a döntést. Egy biztos, ha a komoly tudás mellett a pénztárcánk is számít, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni, a nemrég hazánkban is elérhető IGSport komputereit. Ráadásul meglepő adatokkal fogunk találkozni a többi szemponttal kapcsolatban is. Leesik az állunk, ha megismerjük az iGPSPORT IGS50E-t!

 

 • Már jónéhány éve vásárolhatunk vezetéknélküli GPS-es kerékpáros komputereket, de sokáig igen borsos áron voltak elérhetőek ezek a készülékek. Pedig hamar bele lehet szeretni a kétségtelenül hasznos és praktikus tulajdonságokba! A gyártó zászlóshajóját az IGSport IGS 618-ast már többen kielemezték hazai oldalakon is, ezért mi most egy még megfizethetőbb, de még mindig nagy tudású modellt választottunk, az iGPSPORT IGS50E-t! Elöljáróban csak annyit, hogy közel 18.000 forintért, ha a Gearbest oldaláról rendeljük, olyan készüléket kapunk, amelyet eddig több tízezer forintért érhettünk el!
 • Már a csomagolás kibontásánál pozitív meglepetésben részesültem. A 11X13X3,7cm-es doboz ízlésesen és biztonságosan egyben van, jó minőségű terméket feltételez. Amikor kinyitottam szépen elrendezve megtaláltam a computer mellett 2db kormányadaptert hozzávaló rögzítőgumikkal, 1db USB adatkábel, valamint leírást. Ha nekünk kényelmesebb, akkor magyar nyelvű használati utasítást tölthetünk le a magyarországi forgalmazó weboldaláról!

 • Amikor kézbe vettem a fehér- és fekete színben rendelhető órát, azonnal azt az érzésem támadt, hogy nagyon egyben van! Kompakt kis egység, kellemes borítófelület, könnyen kezelhető gombok, az ember azonnal vágyik arra, hogy kipróbálja. Az adaptert gyorsan felerősítettem az országútim stucnijára és hajrá, irány Dobogókő. Használat előtt a készülék szinte azonnal felcsatlakozik a műholdra és már indulhat is a menet!
 • Mindjárt az elején, miután bekattintottam a stoplikat és elkezdtem taposni a pedálokat, a készülék a mozgásérzékelőjének köszönhetően életre kelt, gombnyomásra már meg is kezdte az adatok naplózását. jó volt tapasztalni, hogy mennyire jól látható az őszi-borongós időben is a 2,2 colos grafikus kijelző, automatikus LCD-háttérvilágítással. A készülék a GPS-pozícióból automatikusan kiszámítja a napfelkelte és a naplemente idejét és ennek függvényében automatikusan kapcsolja be a háttérvilágítást. Természetesen manuálisan is életre kelthetjük a háttérvilágítást. Nagy sebességnél is elég volt csak egy pillantás a kijelzőre, hogy láthassam pillanatnyi adataimat. Hogy mit is egészen pontosan? Ezeket mi magunk állíthatjuk be a háromoldalas, lapozható adatkijelzőn! Érdemes elbabrálni a kütyüvel, mielőtt munkára fogjuk! 
 • Az alapadatok természetesen mind elérhetőek, úgy, mint Sebesség, Átlagsebesség, Max sebesség, Óra, Napi idő, Dátum, Napi táv, Kalória, Össz táv, Hőmérséklet, Magasság, elégetett kalória, ehhez meg kell adnunk testméreteinkre vonatkozó adatainkat és a nemünket. Ezek azok, amiket más átlagos termékek is tudnak, viszont ebben ott lapul egy olyan nagy pontosságú érzékeny GPS amely eddig csak a borsosabb árú márkák készülékeiben volt jelen! Ennek segítségével már kerékpározás közben láthattam a Dobogókőre vezető pilisszentkereszti kivezető út százalékos dőlésszögét, miközben majd kiköptem a tüdőmet tekerés közben. És amikor felértem a kerekesek által közkedvelt kék-kúthoz a csúcson, elégedetten olvastam le a kijelzőről, hogy majd 700 méteres magasságban frissíthetem fel magam a kulacsom tartalmával. Először nehéz elhinni, hogy egy töltéssel, mintegy 40 órás üzemidőt tud a 1200 mhA-s Li-ion akkumulátor, de megnyugtató, hogy egy komolyabb, többnapos túra esetén is egészen biztosan megmarad az összes adatunk, hogy követhessük fejlődésünket. A töltéshez 5V-os töltő szükséges!

 • Amennyiben kiegészítő-, ANT+-os kapcsolatot kezelni képes szenzorokat vásárolunk a termékünkhöz (mellkaspánt, Sebesség jeladó, Pedálfordulat jeladó, Pedálfordulat és sebesség kombinált jeladó), akkor láthatjuk az átlagos- és legnagyobb pedálfordulatszámot, valamint a szívritmusunkra vonatkozó összes adatot (átlagos pulzus, max pulzus). Aztán amikor a Vadálló kövek fölött megláttam a gyülekező felhőket halk szitkokat préseltem ki a fogaim közül és gyorsan indulóra fogtam. Sajnos az érkező eső hamarabb elért, mint fedett helyre értem volna, de hamar megnyugodtam, hiszen amíg engem a vízhatlan esőkabát óvott, az IGS50E-t az IPX7 fröccsenő víz és rövid merülés elleni védelem védte meg a beázástól. Jó tudni, hogyha lemossuk a gépet és rajta marad a cucc, akkor sem kell aggódnunk a működése miatt. És mi van, ha olyan kemények vagyunk, mint a vídia és télen is szabadban szeretnénk tekerni? Vagy éppen fittyet hányunk arra, hogy a döglesztő kánikulában olvad a gumink alatt a bitumen? Nincs helye aggodalomnak! A kis kütyü -10 és +50 celsius fok között bátran használható!
 • Miután hazaértem megvizsgáltam az adatok letöltésének lehetőségeit. Okostelefonunk esetében Android 5.0 vagy nagyobb, illetve IOS 9.0 vagy nagyobb rendszer szükségeltetik beépített bluetooth lehetőséggel. Telefonunkra le kell töltenünk a IGSPORT applikációt ingyen a store-ból. Miután a készülék csatakozott a DEVICE menüben tudjuk létrehozni a csatlakozást és már tölthetjük is le az edzéseinket. Ha pedig közvetlenül PC-re vinnénk föl az adathalmazt, akkor ezt a mellékelt USB adatkábel segítségével tehetjük meg. Ha több napig nem kerülünk számítógép vagy okostelefon közelébe, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen a computerünk 16MB-os belső memóriával bír, amely mintegy 200 órányi mozgás adatait képes tárolni! Amennyiben a memória megtelt, a készülék automatikusan törölni kezdi a legrégebbi fileokat. Na igen, de mint tudjuk, ami nincs a STRAVÁ-n, az nem is létezik! Mi lesz a közkedvelt kerékpáros-közösségi weboldallal? Nos nem kell aggódnia senkinek! Az IGS termékeiről az adatok, természetesen minden .fit formátumot támogató weboldalra feltölthetőek!

 • És mi van akkor, ha elromlik az óránk? A hazai forgalmazónak köszönhetően elérhető szerviz Magyarországon is! A végére, hogy valami negatívumot is említsek, a készülék nem támogatja a leadott emberi teljesítmény mérését, vagyis aki a wattokat is tanulmányozni kívánja, annak komolyabb készüléket kell beszereznie a gyártó termékpalettájáról. Ezzel el is érkeztem tesztem végére. Meglepően jó minőségű és nagytudású készüléket kapunk a pénzünkért, amit minden amatőr-, kerékpározást és futást kedvelő sportember elégedetten használ majd, ebben egészen biztos vagyok. ÉS hogy mennyi az annyi? Ha a GEARBEST odaláról rendelünk, akkor mintegy 14-21 napon belül 60 euróért megkapjuk a terméket! Figyelem az ár változhat, vannak akciós időszakok! Ha pedig a hazai forgalmazótól vásároljuk meg, akkor valamivel drágább. Segítségképpen a letölhető használati útmutatón megtaláljuk a kapcsolati lehetőségeket!

Specifikáció:

 • GPS: Magas érzékenységű GPS
 • Kijelző: 3.6x4.9 cm, nagy fényerejű és kontrasztú, csillogásmentes
 • Hőmérséklet tartomány: -10°C ~ 50°C (14 o - 122 oF )
 • Súly: ~ 80 g
 • Méretek: 85.8x53.5x17.85mm
 • Vízállóság: IPX7
 • Memória: ~ 200 órányi adat (Használattól függően)
 • Kijelzett adatok: 12 típusú alap adat: Sebesség, Átlagsebesség, Max sebesség, Óra, Napi idő, Dátum, Napi táv, Kalória, Össz táv, Emelkedés, Hőmérséklet, Magasság. További szenzorok felszerelése után 6 további adat: pedálfordulat, Átlagfordulat , Max Fordulat, Pulzus, Átlag Pulzus, Max Pulzus. Ilyenkor 2 adat eltűnik: Napi Idő, Dátum
 • Támogatott ANT+ adók: Pulzusszíj, Sebesség jeladó, Pedálfordulat-jeladó, Pedálfordulat és sebesség kombinált jeladó
 • Megjegyzés: nem támogatja a Power Meter-t
 • Csatlakozó: Micro USB
 • Vezeték nélküli jelátvitel: Bluetooth 4.0, ami telefonokhoz való csatlakozásra szolgál, a készülék nem működik Bluetooth szenzorokkal.

 

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

további tippjeink a Kerékpársport világából

A Baszk körverseny, ahogyan minden évben, idén is nagyon nehéz lesz, de a nézők számára rendkívül izgalmas és látványos. Idén egy rövid időfutammal kezdenek, amelyben lesz egy csavar, egy 494m domb formájában. Ez a kaptató átírhatja az alap időfutam-esélyeket! Lássunk egy tippet!
Barnamedve
3 Tovább
A Baszk körverseny, ahogyan minden évben, idén is nagyon nehéz lesz, de a nézők számára rendkívül izgalmas és látványos. Idén egy rövid időfutammal kezdenek, amelyben lesz egy csavar, egy 494m domb formájában. Ez a kaptató átírhatja az alap időfutam-esélyeket! Lássunk egy tippet!
2019-ben is megrendezik a flamand tartomány legfontosabb klasszikus kerékpárversenyét, az öt monumentum-, vagyis az öt legnagyobb presztízzsel rendelkező egynapos verseny egyikét, a Flamand Kört. Ez egy nagyon nehéz, rendkívül összetett verseny, amihez nem elég a legkeményebbnek, legfelkészültebbnek lenni, hanem nagyon adag szerencse is kell hozzá! Remek párosítás-tippet hoztam!
Barnamedve
0 Tovább
2019-ben is megrendezik a flamand tartomány legfontosabb klasszikus kerékpárversenyét, az öt monumentum-, vagyis az öt legnagyobb presztízzsel rendelkező egynapos verseny egyikét, a Flamand Kört. Ez egy nagyon nehéz, rendkívül összetett verseny, amihez nem elég a legkeményebbnek, legfelkészültebbnek lenni, hanem nagyon adag szerencse is kell hozzá! Remek párosítás-tippet hoztam!
Az április a kerékpáros versenyszezon azon hónapja, amikor az egynapos-, főleg észak-európai országokban (Belgium, Franciaország északi része) szerveznek. Sorban jönnek a kockakövekkel, rövid-, de nagyon meredek kaptatókkal és helyenként kellemetlen időjárási körülményekkel megfűszerezett egynapos klasszikusok. Ma a Dwars door Vlaanderen kerül megrendezésre, ami nem más, mint a hétvégi Flandira (az öt monumentum egyike) kistestvére!
Barnamedve
3 Tovább
Az április a kerékpáros versenyszezon azon hónapja, amikor az egynapos-, főleg észak-európai országokban (Belgium, Franciaország északi része) szerveznek. Sorban jönnek a kockakövekkel, rövid-, de nagyon meredek kaptatókkal és helyenként kellemetlen időjárási körülményekkel megfűszerezett egynapos klasszikusok. Ma a Dwars door Vlaanderen kerül megrendezésre, ami nem más, mint a hétvégi Flandira (az öt monumentum egyike) kistestvére!

belépés

friss sporthírek

partnerek

címkék