Tour de France 2017, 13. szakasz: Saint Girons → Foix, 101,5 km (hegyi szakasz)

2017. Jul. 14.
Barnamedve

Mint minden évben, idén is a Tour de France a leginkább várt kerékpárverseny a szezonban. A legnagyobbak mindig erre hegyezik ki a formájukat, minden évben remek sorok csapnak össze. Az elmúlt esztendőkben a SKY kiemelkedett a pelotonból, talán kissé unalmassá is tette a küzdelmet, de ebben az évben az eddigi előrejelzések szerint minden másképp lesz. A Tipplap idén is végigköveti a versenyt és igyekszünk jobbnál jobb tippeket és szorzókat keresni nektek, ahogyan a szezon további nagyobb versenyein is, a Szofthardver webáruház jóvoltából.

h i r d e t é s ▼

 

 

13. szakasz: Saint Girons → Foix, 101,5 km (hegyi szakasz)

  • Tegnap micsoda parázs küzdelem volt, különösen ami az utolsó 500 méteres, több mint 20%-os emelkedőt illeti a Peyragudes-n! Addig a SKY kőkeményen diktálta a szokásos kőkemény tempóját, nem volt senki, aki támadjon a hegyeken. Aztán az utolsó két kilométer meghozta az izgalmakat. A droidsorból megmaradt Landa, aki csukott szájjal tempózott föl olyan meredeken, ahol hétköznapi ember nem biztos, hogy fel tud tekerni, valamint utána sárga trikóban a kapitánya, Chros Froome. Mögöttük a kőkemény Fabio Aru olasz bajnoki trikóban, a franciák reménysége, Romain Bardet, a kolumbiai Uran Uran, aki kiváló formában van, az ilyen meredekeket kedvelő Dan Martin az Quick Stepből és Louis Meintjes, az Emirates kiváló fiatal kerekese. Aztán jött a fal és Aru, aki már 500 méterrel a cél előtt támadott. És Froome nem tudta átvenni a támadást, sőt az Astana olasz versenyzőjén kívül többen is lehajrázták! Lelassult, látszott rajta, hogy a hegy fejbe verte. A végére több mint 20 másodpercet vert rá a mosolygós olasz. Ez azt eredményezte, hogy lerángatta a sárgát a brit-kenyairól, akinek bizony nagyon alaposan fel kell kötnie a kantáros gatyót!

  • Ma egy rapid,éppen csak 100 kilométert meghaladó szakasz lesz, de három első kategóriás emelkedővel. Fontos szakasz, mert egyrészt a rövidsége miatt komoly támadások várhatóak, valamint Aru biztosan megpróbál majd még több időt adni Froome-nak. Akinek meg vissza kellene vennie a vezetést. A rajongóknak pedig az a jó hír, hogy ezek a rövid, ám kemény etapok a leglátványosabbak. Ebből kellene sokkal több, nem pedig a +200-as, unalmas menetekből. És hogy mi várható? Aru, Froome, Martin, Uran Uran, Barguil, Bardet és akár egy meglepetés hegyi specialista is nyerhet, mondjuk Meintjes. Nem lehet megmondani, bökni kell, ha fogadni akarunk.

Tippek: 

  • Szakaszgyőzelem (természetesen a szakaszgyőztest nehéz eltalálni, mivel ez technikai sportág is. Ezért semmiképp nem javaslok rá nagy tétet, csak a játék kedvéért.) : Thibault Pinot – 26,00 Barguil nyert

Párharcok:

  • Froome jobb lesz mint Uran – 1,90 8. -10. 
  • George Bennett  jobb lesz mit Meintjes – 1,83 22. - 12. 

Hozzászólások

Szia!

Francia nemzeti ünnep van. Voeckler, Chavanel szerintem szökésben lesz. Barguil a pöttyös miatt. Pinot-t jó kerekesnek tartom, simán jöhet a tipped..
Az én tippem viszont nem ő lesz ma. Greg van Avermaet-re voksolok. Richie Porte bukása után a BMC célja- és ezt a csapatfőnök is kimondta - a szakaszgyőzelem. Szerintem ez ma összejöhet egy jó szökéssel. A sárga az Astana-n, ők nem SKY kaliber. Örülnek, ha a közvetlen riválisokat tartani tudják. Rövid a szakasz, ez is a szökés mellett szól.

Én úgy számolok ma, hogy a Sprint részhajráig nem engednek el szökést a sprinter csapatok. Aztán 13.5km után indulnak a szökevények, akik közül ma nyer(het) valaki.

Üdvözlet!

Vègre tegnap verseny volt a javàbol, mondtam hogy jo lesz ez a Peyragud-os szakasz, èrdekes akar egy szabadnapot is kivenni rà, no meg ugye juli 20.az Izoàrdra. :)
Maga a versenyigazgato, Christian Prudhomme is konkretan azt a szakaszt mondta, hogy az nagy lesz! :)
Ha ő mondja. :)

A tegnapi szakasz vègèt nèzve, èn nem is szanitottam semmifèle tàmadasra, Kance Armstrong, törtent, ami törtent veke, egesz jokat irkal a versenyekkel kapcsokatban, attol függetlenül, ami volt vele, ő azert pàr èvtizedig ott volt a brinfaèlet sűrűjèben es tudja vastagon mikor mi a szitu, nos ezert is jok az irasai, nem a sablont meg a panelokat mondja, irja. :)

Szoval a tegnapi szakaszra is azt mobdta, irta, hogy ha nem lesz tàmadas, akkor az azert lesz, mert nincs erő, kraft, mert tulajdonkèppen a Peyragude-on kivül nincs olyan sok szajasz, sőt mar egesz keves, ahol különbsegeket lehet adni. :)
Igen, ugy ahogy irod Barbamedvd, Kanda rezzenèstelen arccal ment, riporter mobdta is, hogy lehet igy is lesz vègig a cèlig, nos azert nem igy lett. :)
De tèny, ő nagyon krmeny, megnyerte a Giron azt a 6 ora feletti Mortirolo, Passo Del Stelvio "epic" szakaszt.. Pff..
Csak most itt Froome segitőjekènt van, nem 1.szàmu ember..
Azt is mondta a riporter, hogy a 12-es dolog jut eszèbe, amikor ugyanezen a stakaszon Froom, Viggo segitője volt es megkinalta, de vissza kellett fognia magàt, ràszoltak, hogy ő itt most segitő. :)
Nos nekem is rögtön ez villant be, Viggo ott gyenge volt, mint a lepkefing, vicc àm, hogy ő Tourt tudott nyerni, igazabol amolyan mèltanyossagi alapbol neveztèk őt ki arra a 2012-es èvre első embernek, mint a korabbi èvekben acsapatèrt renfeteget az asztalra letevő segitőember ajàndeka lehetett ez...

Bàr ha ugynèzzük ennyi erővel rengeteg mas ember is kaphatott volna Tour győzelmet, nert sokat megtett mint segitő adott csapatbak, aztan mègsem kapott. :)
De ugye Froom ott azon a 2012-es Touron mar megmutatta magat, hogy ő mar ott siman nyerhetne Tourt, csak akkor ott abban az èvben Viggonak kell összeszedni, összetàkolni a Tour győzelmet.

Most tegnap egyèbkent Cris megrogyott rendesen, talan hosszu hosszu èvek utan lehetett most ezt először latni, hogy ember ő is es nem egy gèp, mert eddig ez volt a szitu..
Illetve hat, volt a korabbi èvekben, anikor mar olyan nagy előnye volt östetettben, hogy megenfedhette, hogy ellazazzon egy szakaszt, kapjon x időt.. De hat most nem ez volt a helyzet..
Jo lesz ez a verseny, szerintem az esekyesek köret le lehet most mar szűkiteni ugy, hofy:Froom, Aru, Bardet, Dan Martin.
Az ir versenyzőn mèg latszodtak a sèrüles nyomai, de az ő hatranya 1:41,nem vèszes, menedzselhető kategoria.
Bardet, mint fiatal, ügyes, lelkes, a jövő embere lehet, szerintem 3. Helyre odaèrhet.
Szerintem Froom es Aru közt fog eldőlni a dolog, a 6mo-es olasz előny ellenère is en abrit-jenyait mèg mindig eselyesebbnek tartim
Azt mobdta a tegnapi szakasz utan, hogy egesz egyszerűen elfogyott, nincs ra magyarazat, nagyon durva volt a vègèn a 20:-os dolog, nem birta, pedig semmi jel nem utalt erre, vègig iranyitotta, kontrollalta a szakaszt a Sky, külön gratulalt Bardenak a szakaszgyőzelemert, hogy ügyes volt, valamint Aru-nak, hogy felisnerte azt, hogy àtveheti a sàrgàt, amit az 5.szakasz vègèn vett àt Gerein Thomastol.

Uran nagy fornaban, tovabbra is egy sötet lo a versenyen, amit irtam korabban, hogy a 3èvvel ezelőtti, 14-es Giro formàt idèzi, amikor 2.lett összetettben Quintana mögött..

2014.05.27.Nairo Quintana nyerte a Giro legnehezebb szakaszat, ahol 3legendas helyet is meg kellett màszni, Passo del Stelvio, Galvia, Val Martello, a tàv 2/3at eső valamint gavas eső is nehezitette:Az összetett àllàsa:Quinana:68:11:44...2.helyen:Uran:1:41

Tippek közül èn azert a Froome jobb lesz, mint Uran, nem kockàztatnèk. :)

Mai nap nem voltak valami nagy izgalmak, annyi, hogy Landa majd 3percről,majdnem egy percre csökkentette a hàtrànyàt, de hàt ő ugysem nyerhet, mert segitő, vizhordo. :)
Konta bejött a top tizbe, de mèg igy is 5:22a hàtrany, iszonyat sok
Quintana 2:07re faragta, Dan Martin is picit faragott 1:41ről 1:32re,nekik mègvvan esèlyük. :)
Holnap Mennyei Liga, Season Start, ott lesznek a hatalmas izgalmak! :)))

 

h i r d e t é s ▼