Meccsajánló: Tippek és meccselemzések Európából

2018. Aug. 8.
liguriano

Bajnoki meccsek Németországból és Izlandról és egy BL-összecsapás, amelynek magyar vonatkozása is van. Hiszen, ha a Vidi továbbjut a Malmö ellen, akkor a Celtic-AEK párharc győztesével kerül szembe. Lássuk!

h i r d e t é s ▼

 

Stjarnan – Valur
Több, mint 2,5 (Gólszám 2,5) - Odds: 1,60

  • Gólokat várok az izlandi bajnokság két listavezetőjének összecsapásán. Egyébként mindkét gárda 64%-os mcsg mutatóval rendelkezik, tehát nem áll messze tőlük a gólokkal tarkított meccsek le-hozatala. Az utolsó 10 egymás elleni randevújukból is 9 alkalommal megvolt a gólváltás, nem mellesleg ennek a 10 csörtés periódusnak 3,4-es meccsenkénti gólátlaga volt. Jelenleg egy ponttal gyűjtöttek többet a vendégek, tehát nagy a tét, s hatalmas mindkét részről az inspiráció, ami meleg ágya lehet egy gólos meccsnek. 

Rostock – Wehen
Több, mint 1,5 (Gólszám 1,5) - Odds: 1,30

  • Két forduló elteltével ugyanúgy áll mindkét gárda, pontban, és a gólarányt tekintve egyaránt. A hazaiak az elmúlt szezonban a hatodik helyen végeztek, mindössze négy otthoni vereséggel, miközben a Wehen csak egyetlen ponttal maradt le a dobogóról. Rüdiger csapata nem mellesleg az elmúlt idény negyedik legudvariatlanabb  társulata volt, s az egész liga egyik leggólerősebb brigádja. Azt gondolom ezt a jó szokásukat átmenthetik erre a szezonra is, jó opciónak tűnhet velük kapcsolatban a gólos fogadás. 

Uerdingen – Meppen
Uerdingen (1X2) - Odds: 1,62

  • A frissen feljutó Uerdingen megszerezte első győzelmét az elmúlt fordulóban, ráadásul idegenben, s az a siker olyan lendületet kölcsönözhetett nekik, amivel akár az első hazai sikert is összehozhatják.  Krämer együttese az osztályváltás után a lehetőségekhez képest megfelelően meglett erősítve, a Drezdából jött Manuel Konrad, vagy a rengeteg évet a Dortmundban lehúzó Großkreutz mind olyan rutinnal rendelkeznek, ami ebben az osztályban aranyat érhet. Az újonc gárda hazai közönség előtt ma nagy elszántsággal léphet pályára első otthoni győzelme érdekében, s ez a hozzáállás akár három pontot is érhet. 

Celtic - AEK Athén
Celtic (Döntetlennél a tét visszajár) - Odds: 1,25

  • Fontos mérföldkőhöz értek a csapatok a BL-selejtezőben, pontosabban a görögök még csak most kapcsolódnak be a küzdelembe, de a fontosság így sem megkérdőjelezhetetlen. A skóciai odavágón szerintem döntő tényező lehet az hogy a Celtic előrébb tart jóval a tétmeccsek tekintetében, hisz két körön már túl vannak, s a bajnokság is elkezdődött. Persze a párharc esélyese még mindig az AEK, ha csak egy hajszállal is, ma keserves 90 perc vár rájuk. Magyar szempontból is lényeges ez a csörte, hisz a Vidi továbbjutása esetén ennek a párosításnak a győztesével játszhat, őszintén szólva nem tudom, melyik lenne a "könnyebb" ellenfél. A mérkőzés játékvezetője az olasz Luca Banti lesz, aki utoljára a skótoknak 2015 őszén vezetett mérkőzést, akkor az Ajax otthonában 2-2 lett a találkozó vége. 

 

h i r d e t é s ▼