2022.07. 31.

A Nap Meccse! - Hova álljanak a belgák? - 2022.07.31

A Nap Meccse! - Hova álljanak a belgák? - 2022.07.31

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor átfutja a kínálatot, végigpörgeti magában az érveket pro- és kontra. Amikor megpillant egy párosítást és a nyelvére jön, hogy Na ez az! Amikor megpillant egy szorzót és nem érti, hogy miért ekkora! Amikor meglát egy napi lehetőséget és már azt kutatja magában, mikor tud kimenni egy totózóba, vagy épp, mikor tudja elővenni okostelefonját, hogy tegyen rá tétet. Na ezek azok a tippek, amelyeket itt ebben a rovatban keresünk! Nincs sem szorzóhatár, sem sportkitétel, semmi! Csak egy tipp és egy csettintés, hogy EZ A NAP MECCSE!

Egy régi vicc jutott eszembe, ahogy nézegettem a belga bajnokság tabelláját a nyitómeccs után. Mindig is kedveltem Belgiumot, voltam is több városában, szeretem az ottani bajnokságot. A vicc csak annyiban kapcsolódik a mai meccshez, hogy a Genk - Standard Liege összecsapáson egy flamand és egy vallon csapat néz farkasszemet és mint ezek mindig, alaposan rivalizálnak! Akkor jöjjön a vicc, aztán az elemzés és a tipp:

Egy brüsszeli laktanyában az őrmester sorakoztatja az újoncokat. – Flamandok balra, vallonok jobbra – harsogja. Szabó János, akinek a szülei ötvenhatban disszidáltak, egy darabig tanácstalanul topog, azután kilép az őrmester elé. – Őrmester úr kérem, hová álljanak a belgák?

A mai csettintős mérkőzés a Genk – Standard Liege összecsapás lesz.

 

  • A Genk tavaly a 8. helyen végzett, így részt vehetett abban a négyes playoffban, amelynek a győztese, a Gent végül az EL-selejtezőben vehet részt. A csapat középcsapat, Németh András személyében van egy magyar játékosa, aki bizony egyre jobb formába lendül! A felkészülési meccsek alatt rendre szerepet kapott és ezt góllal hálálta meg. A nyitómeccsen a sorsolás szeszélye folytán a bajnok Bruges-zsel játszottak, ráadásul idegenben, de a Genk nem játszott alárendelt szerepet. 4-3-3-as felállással remek támadójátékkal rukkoltak elő, és bár végül kikaptak a 3-2-es meccsen, nem vallottak szégyent. Németh András beállt Dessers helyett! A Standard Liege pedig nem egy Bruges! Tavaly 14. helyen értek célt, nagyon gyenge védelemmel, rengeteg kapott góllal. Az erőviszonyok nem változtak tavaly óta, a Genk az első meccses vereség után, ma otthon, be fogja húzni a győzelmet. A bevezetőben már leírt extra a motivációhoz: Genk a flamand Limburg régió városa, míg Liege már a Vallon tartományban fekszik. Szóval itt magabiztos hazai siker várható! 
tipp
Genk - Standard Liege
1X2 | Genk | 1.52 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Genk - Standard Liege

2022. 07. 31. 13:30 | Belga bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából

2024.04. 23. Gyengék a védelmek
A hazaiak rossz passzban vannak, ma sem bízunk bennük. Fotó: pixabay.com
A hazaiak rossz passzban vannak, ma sem bízunk bennük. Fotó: pixabay.com