2021.05. 30.

Izlandi Lengjudeild: Adok-kapok foci Ísafjördurból!

Izlandi Lengjudeild: Adok-kapok foci Ísafjördurból!

Az izlandi 2. vonal 4. fordulójából mindössze 2 mérkőzés maradt vasárnapra, melyeket egyaránt tippelhetőnek érzünk. Haladjunk időrendben, elsőnek jöjjön tehát a Vestri - Grindavík összecsapás. Fotó: pixabay.com

Vestri Ísafjördur - UMF Grindavík 
Labdarúgás: Lengjudeild, Izland
2021.05.30. 15:00

  • A hazaiak tavaly újonc létükre a 7. helyen zártak és idén még magasabbra tették a lécet. Úgy hírlik, 2. osztályú szinten egy olyan ütőképes csapat állt össze náluk, amely a dobogóra is esélyes. Az első 2 bajnokijuk alapján valamennyire el is hittem volna ezt az egészet, - amikor a Selfoss és a Throttur otthonából 3:0-al, illetve 3:1-el távoztak -, de az azt követő - élvonalból kipottyanó - Grótta elleni 5:0-ás zakó csak megerősített abban, hogy biza nem nagyon lesz ebből első 3.
  • A Grindavík neve sokaknak ismerősebben csenghet, akár az 1-, akár a 2. ligából. Ők tipikusan azok közé az együttesek közé tartoznak, amelyeknek minden évben reális esélye van a feljutásra. Ezt az idényt mondjuk nem egészen így kezdték a sárga-kék mezesek, mert bár nagyon fontos győzelmet arattak az ÍBV ellen (3:1), utána jött a Thorral szembeni zakó (1:4), majd a Fjölnir vendéglátójaként egy 0:2, mely eredmények alaposan lecsökkentették az 1. játéknapon elért siker értékét. 
  • "Mondanom" sem kell, a két együttes pillanatnyi helyezése 3 bajnoki után, egyáltalán nem mérvadó. Az azonban akaratlanul is felkelti az ember figyelmét, hogy egyetlen hét leforgása alatt mennyi miden tud mindkét klub háza táján változni. Egyik meccsen sima győzelem (nem is akárki(k) ellen), másikon teljes összeesés és zakó. Ebben már most hasonlít egymásra a két csapat, viszont közös múljuk nem igazán van, legalábbis feljegyezve. 2019-ben volt egy 3:1-es kupasiker a Grinda részéről, majd következő évben egy 3:2-es, valamint egy 2:1-es bajnoki győzelem. Ebből a szempontból a vendégek bizakodhatnak, meg mi is, hogy látunk legalább 3-4 gólt, amire az egymással szembeni eredmények mellett, a felek zűrzavaros formája miatt is jó esély mutatkozik.
  • Ázsiai gólok 3 felett (3 gól esetén a tét visszajár) - 10/10
     
tipp
Vestri - Grindavík
AH 3 gól felett | 1.86 | (10/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából

belépés

partnerek

címkék