2021.05. 25.

Első hazai bajnoki sikerére készül az izlandi Newcastle!

Első hazai bajnoki sikerére készül az izlandi Newcastle!

A 6. forduló következik az izlandi elitligában és a rekordbajnok KR, otthon még képtelen volt pontot szerezni. Ma azonban ez könnyen változhat, hiszen az egyik potenciális kieső-jelölt, a HK Kópavogur teszi tiszteletét a KR-völlurban. Nézzük mit várunk a találkozótól! Fotó: Izland, pixabay.com

KR Reykjavík - HK Kópavogur
Labdarúgás: Pepsi Max Deild, Izland
2021.05.25. 21:15

  • Azért hívom "izlandi Newcastle-nek" a hazaiakat, mert megalakulásukkor azzal tisztelegtek az aktuális angol bajnok előtt, hogy átvették a mezük színét és akkoriban a Newcastle volt ez a szerencsés klub. Azóta nagyon sok minden történt és a KR nemcsak Izland legrégebbi, hanem 27 bajnoki címével a legsikeresebb egyesülete is lett. Legutóbb 2019-ben emelhették magasba a bajnoki trófeát, a tavalyi év viszont őket is megviselte és a rövidre zárt sorozatban csak az 5. helyet kaparintotta meg a csapat. A jelenlegi szezon sem indult valami fényesen és bár otthon 0 pontosak a fekete-fehér csíkosak, idegenben a Breidablik, valamint a Hajnarfjördur 2:0-ás legyőzése óriási fegyvertény. Mindenesetre Rúnar Kristinssonnak kicsit jobban kell ösztönöznie Baldvinsson mellett, a Finnbogason-támadóduót, hogy ne csak szegény középpályásokra, jelen esetben Pálmi Rafn Pálmasonra maradjon a gólszerzés.
  • A vendégek az előző 2 kiírásban egyaránt a 9. helyen zártak és elnézve a mostani 5 játéknapot, lehet hogy az idény végén szintén kiegyeznének ezzel a pozícióval. 2 remivel kezdtek a piros-fehér mezesek, amit 3 vereség és a velejáró 9 beszedett találat követett - ez pillanatnyilag a tabella 11. fokát, illetve a legtöbb kapott gólt jelenti a HK számára. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy játékban eddig mindig nagyon odatették magukat a kópavoguriak és nyeretlenségük ellenére, több alkalommal is ellenfelük fölé nőttek. A hazai védelemnek elsősorban a 21 éves Stefan Ljubicic-ra lesz érdemes figyelni, aki már 2-szer volt eredményes.
  • Valószínűleg nagymértékű KR-dominancia várható, de ezen a szorzón nem igazán van érték a fővárosiak sikerében, főleg ha hozzávesszük azt, hogy ez a párosítás 3 esélyes-kimenetel szempontjából, az utóbbi 2 évben közel sem volt egyértelmű. Viszont miután kellőképpen belemerültem itt a számokba (is), feltűnt, hogy a látogatók az előző 4 ligameccsükön mindkét félidőben kaptak gólt, emellett a KR, minden bajnokija 1. félidejében betalált. Ez alapján nem tűnik rossz ötletnek a hazaiak félidőnkénti 1-1 találata, amire egy egész korrekt odds-ot kapunk.
  • KR mindkét félidőben szerez gólt - 8/10
     
tipp
KR - HK Kopavogs
Hazai csapat szerez gólt mindkét félidőben? | Igen | 1.97 | (8/10)

kapcsolódó meccs

KR - HK Kopavogs

2021. 05. 25. 21:15 | Izlandi bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából

belépés

partnerek

címkék