2021.05. 24.

Izlandi Pepsi Max Deild: Ha nincs ló, jó a szamár is!

Izlandi Pepsi Max Deild: Ha nincs ló, jó a szamár is!

Tegnap a helytálló eszmefuttatások ellenére sem sikerült jó tippekkel zárnunk az Osztrák 2-t, de sebaj, mert szerencsére itt van nekünk a Pepsi Max Liga, azaz az izlandi elitosztály. Személyes kedvencem innen hosszú évek óta az izlandi Newcastle, és ma az egyik legnagyobb riválisának, a Valurnak a keflavíki vendégjátékáról lesz szó. Fotó: pixabay.com

Keflavík ÍF - Valur Reykjavík
Labdarúgás: Pepsi Max Deild, Izland
2021.05.24. 21:15

  • Nyugodtan mondhatjuk, hogy a "Vadászsólymok" nagyjából címvédőhöz méltóan, míg a Keflavík egy átlagos újoncnak megfelelően kezdte a bajnokságot. A Valur 5 bajnokiból 4-et sikerrel vett és  ezek közül egyértelműen a fővárosi rangadón megszerzett skalp számít a legértékesebbnek, melyet a KR otthonában sikerült begyűjteni (3:2). A hazaiaknak sem elsősorban az 5 kör alatt megszerzett 3 pont miatt kell keseregni, sokkal inkább aggasztó, hogy az előző 3 fordulóban egyaránt 4 gólt szedtek be olyan ellenfelekkel szemben, akik nem feltétlenül tartoznak a liga krémjéhez (na jó, talán a Breidablik kivétel).
  • Van tehát bőven különbség a két csapat között, ami nem csoda, hisz tavaly októberben még kerek 1 osztály volt a differencia. 5 forduló elteltével már idén is kezdenek körvonalazódni az erőviszonyok, ami szintén nem a Keflavíknak kedvez, a legutóbbi 3 játéknapon beszedett 12 dugó meg pláne nem. Közös múltja is van a feleknek, nem is kicsi, melyben az utóbbi 7 évben egyértelmű a 23-szoros bajnok dominanciája. Tétmeccsen ezt megelőzően lassan 3 éve találkoztak, akkor 4:1-es Valur-siker született, tavaly május végén volt még egy bulitalálkozó, ahol szintén a "Vadászsólymok" diadalmaskodtak (5:1). Ennyi és ilyen előzmény után, nem sok kérdés van az esélyeket illetően, ezért valószínűleg a vendégektől láthatunk majd jó pár találatot.
  • Valur gólok 2.5 felett - 9/10
     
tipp
Keflavik - Valur
Vendégcsapat góljainak a száma | 3+ | 2.20 | (9/10)

kapcsolódó meccs

Keflavik - Valur

2021. 05. 24. 21:15 | Izlandi bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából

belépés

partnerek

címkék