2023.06. 16.

A Nap Meccse!: Finnország - Szlovénia (EB-selejtező, a félszigetek csatája!) - 2023.06.16

A Nap Meccse!: Finnország - Szlovénia  (EB-selejtező, a félszigetek csatája!) - 2023.06.16

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor átfutja a kínálatot, végigpörgeti magában az érveket pro- és kontra. Amikor megpillant egy párosítást és a nyelvére jön, hogy Na ez az! Amikor megpillant egy szorzót és nem érti, hogy miért ekkora! Amikor meglát egy napi lehetőséget és már azt kutatja magában, mikor tud kimenni egy totózóba, vagy épp, mikor tudja elővenni okostelefonját, hogy tegyen rá tétet. Na ezek azok a tippek, amelyeket itt ebben a rovatban keresünk! Nincs sem szorzóhatár, sem sportkitétel, semmi! Csak egy tipp és egy csettintés, hogy EZ A NAP MECCSE!

Finnország és Szlovénia péntek este a helsinki Olimpiai Stadionban folytatja a 2024-es Európa-bajnokságra való kijutásért folytatott küzdelmeit. Hogy aztán a Balkán- avagy a Skandináv félsziget lesz a győztes a mai meccsen, az este kiderül, mindenesetre egy jó szelvénykiegészítő tippet hoztam.

  • Finnország selejtező-sorozata nem indult a legjobban, mivel a sasok márciusban 3-1-es vereséget szenvedtek Dániától, ahol az Atalanta nagyra értékelt fiatalja, Rasmus Hojlund mesterhármast szerzett. Markku Kanerva csapata azonban három nappal később 1-0-s győzelmet aratott Észak-Írország felett a Windsor Parkban, a döntő gólt Benjamin Kallman szerezte az első félidő közepén. Ez a győzelem véget vetett Finnország öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatának, amely négy barátságos mérkőzésen két döntetlent és két vereséget hozott, hiszen novemberben kikaptak Dániától, döntetlent játszottak Észak-Macedónia és Norvégia ellen, majd januárban kikaptak Svédországtól és Észtországtól. Ha az összképet nézzük, az északiaknak az előző 15 mérkőzésükből mindössze hármat sikerült megnyerniük az összes mérkőzésen és ez idő alatt mindössze három alkalommal szereztek egynél több gólt. Nem tűnik elégségesnek ez a teljesítmény.
  • Szlovénia két mérkőzés után 100%-os mérleggel áll a H csoport élén, három ponttal megelőzve Finnországot, Dániát, Kazahsztánt és Észak-Írországot. Elsőnek hátrányból fordítva megérdemelten nyertek 2-1-re Kazahsztán ellen, majd sima, 2-0-s győzelmet arattak San Marino ellen, 77%-os labdabirtoklással és 25 lövéssel, miközben a vendégek egyetlen kísérletre voltak képesek. Novemberben ráadásul Románia és Montenegró ellen aratott barátságos győzelmeknek köszönhetően a szlovénok négymeccses győzelmi szériát tudhatnak magukénak Helsinkiben, és ezalatt háromszor is két gólt szereztek. Szlovénia a legutóbbi nyolc mérkőzésének mindegyikén elkerülte a vereséget, és a Nemzetek Ligájában négy meccsig tartó veretlenségi szériával fejezte be a sorozatot. Egészen jónak tűnik ez a teljesítmény.
  • Míg Finnország az elmúlt 15 mérkőzéséből mindössze hármat tudott megnyerni, addig Szlovénia az előző 14 meccséből csak kettőt veszített el, így arra lehet számítani, hogy a vendégek nem kapnak ki Helsinkiben!
tipp
Finnország - Szlovénia
Kétesély | Döntetlen vagy Szlovénia | 1.43 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Finnország - Szlovénia

2023. 06. 16. 18:00 | Eb-selejtező, H csoport Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
mmark44 2023-06-16 17:56:44
Nem lepne meg, hazai pálya és túl egyértelmű lenne a X2

tippszelvény

Időpont / esemény Piac / Tipp Odds  
2023.06.16. 18:00
Finnország - Szlovénia
1X2
Finnország
2.44 2 - 0
Tét 1000
Nyeremény 2440
szityubogar 2023-06-16 19:42:27
Eddig jó tipp valszeg be is jön.

további tippjeink a Foci világából