2023.03. 26.

A Nap Meccse!: Szlovákia – Bosznia Hercegovina (Régióderbi) - 2023.03.26

A Nap Meccse!: Szlovákia – Bosznia Hercegovina (Régióderbi) - 2023.03.26

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor átfutja a kínálatot, végigpörgeti magában az érveket pro- és kontra. Amikor megpillant egy párosítást és a nyelvére jön, hogy Na ez az! Amikor megpillant egy szorzót és nem érti, hogy miért ekkora! Amikor meglát egy napi lehetőséget és már azt kutatja magában, mikor tud kimenni egy totózóba, vagy épp, mikor tudja elővenni okostelefonját, hogy tegyen rá tétet. Na ezek azok a tippek, amelyeket itt ebben a rovatban keresünk! Nincs sem szorzóhatár, sem sportkitétel, semmi! Csak egy tipp és egy csettintés, hogy EZ A NAP MECCSE!

Szlovákia a Luxemburg elleni kiábrándító, gól nélküli döntetlen után szeretne javítani, így készülnek a vasárnapi Bosznia-Hercegovina elleni meccsre az Euro 2024 selejtezőjének második fordulójában. Ez a nap tippje ma!

  • A csütörtöki Izland ellen aratott 3-0-s győzelmet követően Bosznia-Hercegovina Portugáliával együtt a J csoport élén áll. Ezzel alaposan belehúztak a selejtezős-fázisba. Nem úgy Szlovákia. Milan Skriniar távollétében is azt tervezték, hogy nagyon sima győzelemmel kezdik meg hazai pályán a selejtező-sorozatot, de nem így lett. A miniállam legénysége ugyanis máshogy gondolta és vasvédekezéssel elvitte az egyik pontot az északi szomszédunktól. Szlovákia 18 kapura lövést adott le (a vendégek kettőt) és a meccs túlnyomó részében birtokolta a labdát, de mégsem tudták kihasználni a fölényüket. Pedig a pályán volt nápolyi Stanislav Lobotka és a Newcastle United játékosa, Martin Dubravka is. Francesco Calzona legényei az elmúlt négy mérkőzésük mindegyikén döntetlent értek el. A Fehéroroszország elleni UEFA Nemzetek Ligája-selejtezőt a Montenegró és Chile elleni barátságos döntetlen előzte meg még 2022-ben. De Szlovákia az elmúlt bő évtizedben bizonyította, hogy jó csapatot alkot, hiszen a 2010-es világbajnokságra is kvalifikálta magát, majd az elmúlt két Európa-bajnokságra is kijutott, így Calzona emberei bíznak abban, hogy hamarosan beindul a henger idén is. Marek Hamsik visszavonulása miatt meggyengült szlovákok középpályáját most Stanislav Lobotka irányítja, de közel sem ugyanazon a színvonalon. Mivel a kulcsjátékos középső védő, Milan Skriniar sérült, a tótok valószínűleg Gyömbér Norberttel és Lubomir Satkával kezdenek a védelem közepén, Martin Dubravka kapus előtt.

 

  • Ma azzal a Bosznia-Hercegovinával csatáznak majd, amely 3-0-s győzelmet aratott Izland ellen, ezzel üzenve a J csoportbeli riválisainak. Az AC Milan játékosa, Rade Krunic az első félidőben szerzett góllal adta meg az alaphangot, majd a második félidő közepén a Red Bull Salzburg játékosa, Amar Dedic fejezte be a gólgyártást, ezzel tökéletes kezdéssel ajándékozva meg az új vezetőedzőt, Faruk Hadzibegicet. Annak ellenére, hogy hazai pályán csak 37%-ban birtokolta a labdát, Bosznia-Hercegovina folyamatosan veszélyeztette Izland kapuját, 13 lövést küldtek a kapura. Remek kontrajátékot játszottak, nem a labdával való dominálásra törekedtek, hanem a villámgyors labdaszerzés utáni ellentámadásokra! És ez a harcmodor ma is beválhat, hiszen a Szlovákoknak támadniuk kell! Ráadásul a védelem is erős, hiszen Bosznia-Hercegovina az elmúlt öt győzelméből négyszer is kapott gól nélkül fejezte be a meccset, Izland mellett Luxemburg, Románia és Montenegró sem volt képes betalálni. Faruk Hadzibegic mester az előző meccsen tudta pihentetni a veterán Edin Dzekót, akinek a játékára ma igencsak szükség lesz. Anel Ahmedhodzic, Hrvoje Milicevic és Sinisa Sanicanin remek védőtriót alkotott, ma is ők állnak majd csatasorba.
  • Ha a játékerőt nézzük, amit megspékelünk a hazai pálya előnyével akkor az esélyek a Szlovákok mellett szólnak, de ha a közelmúltbeli formát nézzük, akkor vendégsiker várható. Maradjunk egy jó kis döntetlennél!
tipp
Szlovákia - Bosznia-Hercegovina
1X2 | Döntetlen | 3.25 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Szlovákia - Bosznia-Hercegovina

2023. 03. 26. 20:45 | Eb-selejtező, J csoport Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából