2023.06. 16.

Fogadáskészítő: Koszovó - Románia (EB-selejtező mérkőzés!) - 2023.06.16

Fogadáskészítő: Koszovó - Románia (EB-selejtező mérkőzés!) - 2023.06.16

Ez a rovatom a Fogadáskészítő segítségével készült el. Az adott mérkőzést kielemezve 2-3 szempontból összeállított tippet küldök játékba, amelynek szorzója minden esetben a duplázó körüli értéket közelíti, de mégis jó esélyekkel indul! Az indoklást rendhagyó módon távirati jelleggel csinálom. Nincs fölösleges sallang, csak a sziklaszilárd tények. Románia eddig száz százalékosan teljesített az Euro 2024-es selejtezőcsoportjában. Ha ma megverik idegenben Koszovót, akkor három meccsből kilenc ponttal rajtolnak, ami kifejezetten jó teljesítmény lenne.

Tipp:

Indoklás:

  • Románia a csoport első két mérkőzésén legyőzték Andorrát és Fehéroroszországot, és ezzel Svájc mögött a második helyen állnak, míg Koszovó a harmadik, és két pontot gyűjtött az első két mérkőzéséből. Koszovó sem a 2018-as, sem a 2022-es világbajnokságra nem tudta kvalifikálni magát, és az Euro 2020-on sem volt jelen, mivel a kilenc selejtezőmérkőzéséből mindössze hármat nyert meg. Alain Giresse csapata jelenleg öt mérkőzés óta veretlen, bár ezek közül négy döntetlennel végződött, benne az első két Euro 2024-es selejtező mérkőzésük is. Koszovó március 25-én 1-1-es döntetlennel nyitotta az I. csoportot Izrael ellen, majd három nappal később Andorra ellen játszott ugyanilyen eredményt. Giresse csapata minden bizonnyal esélytelenebb, ha a csoport első két helyének megszerzéséről van szó, de a mai, Románia elleni győzelemmel jól felkészülhetnének a következő, június 19-i, Fehéroroszország elleni mérkőzésre. Csakhogy a fociban nincs ha!
  • Románia egyébként az utolsó öt mérkőzéséből négy győzelemmel áll, az egyetlen vereségüket Szlovénia ellen szenvedték el barátságos mérkőzésen. Románia nem volt jelen az Euro 2020 döntőjében, de korábban öt alkalommal kvalifikálta magát a verseny döntőjébe, 2000-ben pedig a negyeddöntőig jutott. Az Euro 2016-os megmérettetése a csoportkörben ért véget, ami 1984-ben, 1996-ban és 2008-ban is így volt, de Edward Iordanescu úgy véli, hogy a csapata esélyes arra, hogy harcba szálljon a csoportkör első két helyéért.
  • Koszovó nagy döntetlenkirály, mivel ma hazai környezetben játszanak, akár benne is lehet, de a vendéggyőzelemnek van nagyobb esélye. Ezen kívül nem lesz három gólnál több a meccsen.
tipp
Koszovó - Románia
X2 + kevesebb mint 4 gól | 1.86 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából