2023.06. 02.

A Nap Meccse!: Metz – Bastia (Az utolsó fördulóban dől el a feljutás!)- 2023.06.02

A Nap Meccse!: Metz – Bastia (Az utolsó fördulóban dől el a feljutás!)- 2023.06.02

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor átfutja a kínálatot, végigpörgeti magában az érveket pro- és kontra. Amikor megpillant egy párosítást és a nyelvére jön, hogy Na ez az! Amikor megpillant egy szorzót és nem érti, hogy miért ekkora! Amikor meglát egy napi lehetőséget és már azt kutatja magában, mikor tud kimenni egy totózóba, vagy épp, mikor tudja elővenni okostelefonját, hogy tegyen rá tétet. Na ezek azok a tippek, amelyeket itt ebben a rovatban keresünk! Nincs sem szorzóhatár, sem sportkitétel, semmi! Csak egy tipp és egy csettintés, hogy EZ A NAP MECCSE!

Miután az előző szezonban a Ligue 2-be kiestek, a Metz sorsa a saját kezében van a feljutást tekintve, hiszen egy győzelemmel feljuthatnak, hacsak nem történik valami figyelemre méltó gólkülönbség-javítás a rivális területén. De erre nincs sok esély, így a mai győzelem nagyon fontos!

  • A francia másodosztályból való feljutás ebben a szezonban sokkal nehezebbé vált, mivel a rájátszást jelentő helyek megszűntek, a bajnoki rendszer a 18 csapatos mezőnyökhöz igazodik. Ez azt jelenti, hogy csak az első két helyezett nyerheti meg a feljutást. A szezon utolsó-ellőtti játéknapján, a múlt hétvégén nagy dráma történt. A három még versenyben lévő csapat közül egyedül a Metz tudott nyerni, mivel a listavezető Le Havre döntetlent ért el a Bastia otthonában, ami azt jelenti, hogy a feljutásuk még nem dőlt el, annak ellenére, hogy három pont az előnyük. A Bordeaux-nak azonban rémálomszerű hétvégéje volt, a Metz győzelme pedig csak tetézte a bajt! A bordeaux-iak kikaptak a kiesés által fenyegetett Annecy-tól, így átadták a második helyet a Metznek, amelynek, ahogy már említettem a saját kezébe került a sorsa. De nagyon jó formában vannak, immáron 24 meccs óta veretlen a gárda, és már csak egy jó eredményre van szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze helyét a francia élvonalban. Egy győzelem itt a Bastia ellen is elég lesz, amennyiben a Bordeaux nem nyer négy góllal többel, mint ők! Sőt! A Ligue 2 bajnoki címe a Metz számára is elérhető közelségben van, de ehhez egy újabb összeomlásra lenne szükségük a Le Havre-tól, amely dacára annak, hogy a szezon java részében az élen állt, még nem biztosította be a feljutását! A kulcsjátékos Georges Mikautadze, aki 23 góllal és nyolc assziszttal a neve mellett a Ligue 2-ben a szezon játékosa, és kulcsszerepet játszhat abban, hogy a Metz megszerezze a feljutást, vagy akár a bajnoki címet is. Lamine Gueye és az albán Xhuliano Skuka azonban sérülés miatt hiányozni fog Bölöni László csapatából.
  • A Bastia számára nincs már tétje a meccsnek. Az első ötbe kerülés garantált, és az alapszakaszban ez egy rájátszást érő helyet jelentett volna számukra, de mivel erre a szezonra elvették ezt a lehetőséget, így csak a büszkeségük maradt, amiért játszhatnak. A Bastia azonban az elmúlt hetekben már volt ünneprontó, hiszen a már említett, Le Havre elleni döntetlen megakadályozta, hogy az utolsó játéknap előtt megszerezzék a feljutást. A Bastia több állandó kezdőjátékosát is nélkülözi ezen az utolsó játéknapon. Nem lesz Abdoulaye Ndiaye, Christophe Vincent, Florian Bohnert, Yohan Bai és Anthony Roncaglia sem! Ez pedig, hozzácsapva a tét nélküliség miatti motiválatlanságot, a hazaiak malmára hajtja a vizet.
  • A Metz nyer a Bastia ellen, amely korzikai csapatként inkább otthon szeret vitézkedni, valamint csak abban kell még reménykedniük, hogy a Bordeaux nem veri meg a Rodez-t, és a feljutás máris megvan.
tipp
Metz - SC Bastia
1X2 | Metz | 1.43 | (9/10)

kapcsolódó meccs

Metz - SC Bastia

2023. 06. 02. 20:45 | Francia 2. Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából