2019.07. 29.

Ligue 2: Pikáns meccsen duplázhatunk!

Pákász
Ligue 2: Pikáns meccsen duplázhatunk!

A francia másodosztályban a Lorient csapata fogadja a Paris FC alakulatát. Egy igen érdekes ősi ellentét fokozza ennek a meccsnek a hangulatát, ami bizony meghatározó lehet az eredmény szempontjából is. Nézzük, miért érdemes hazai sikert behúzni!

LABDARÚGÁS, FRANCIA 2. 
2019.07.29. 20:45
LORIENT - PARIS FC

  • Lorient városának zöme a mai napig a földmávelésből, a mezőgazdaságból él, a csapat szurkolóinak zöme is ilyen beállítottságú. Ahogyan Magyarországon is megfigyelhető a vidék-főváros ellentét, ez Franciaországban is megvan. A fővárosi csillogás, és pompa nem éppen a lorient-i szurkolók kedvence, gyakorlatilag  Lorient az egyik olyan alakulat, akik ősi ellenségként, ellentétként gyűlölik a fővárosi burzsuáziát, a fennhéjazét és mindent ami ezzel kapcsolatos, ezáltal a fővárosi csapatokat is. Természetesen elsősorban a PSG csapatáról beszélünk, de most, hogy a másodosztályban küzd a Lorient, a Paris FC-vel sem fog kesztyűs kézzel bánni. 

  • Ráadásul jobb csapat a Lorient FC! A narancsmezesek a másodosztály egyik feljutásra esélyes alakulata, a Guingamp után a legértékesebb keretből, mintegy 36 millió eurós játékosállományból dolgozhat Christophe Pelissier menedzser. A keret legjobbjai közé tartozik a 7,5 milliós még mindig csak 21 esztendős Alexis Claude-Maurice, aki a jövő embere, egy kiváló balszélsőről beszélünk. Szélvészgyors, jól ad be, még nagyon sokra viszi, valamint az Olympique Nimes-től igazolt török-francia kettős állampolgársággal rendelkező Umut Bozok, aki 22 éves, de már remekül játszik. Gyors, nagyon érzi a kaput. 

A Paris FC játékosállományának értéke harmada a Lorient-ének, maximum középcsapatról beszélhetünk. A hazai pálya előnye és az idénynyitó meccs motivációja mellett, itt van még az első bekezdésben tárgyalt ősi ellentét is, mindezek miatt együtt azt gondolom, hazai győzelem születik majd.

 

tipp
Lorient - Paris FC
1X2 | Lorient | 1.97 | (7/10)

kapcsolódó meccs

Lorient - Paris FC

2019. 07. 29. 20:45 | Francia 2. Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából