2023.04. 16.

Futballcsapatok, futballtörténetek: Pescara FC

Futballcsapatok, futballtörténetek: Pescara FC

Ebben a rovatunkban egy adott futballcsapatot közelítünk meg úgy, hogy elsősorban a klub történetét mutatjuk be röviden. Olyan csapatokat keresünk, amelyek nem közismertek, de egykor magasabb szinten szerepeltek és most az alsóbb ligákban kénytelenek küzdeni. A hanyatlások okait keressük, ritkán-, vagy talán sosem hallott érdekességeket mutatunk be, majd a végén egy tippet is adunk az éppen aktuális mérkőzésükre. Várjuk a ti emlékeiteket, történeteiteket a csapatokkal kapcsolatban. Ma a Pescara történetét hoztuk, a mai ellenfél a Monopoli csapata a Serie C-ben.

  • A Pescara FC egy olasz labdarúgóklub, amelyet 1936-ban alapítottak Pescara városában, Olaszországban. A klub hivatalos neve Pescara Calcio 1936 S.r.l., de a történelem során több név- és tulajdonosváltozás is történt. A klub az alapítása után többnyire alsóbb ligákban szerepelt, és csak a 1970-es években kezdett feljutni az olasz első osztályba. Az egyik legsikeresebb időszakuk az 1980-as évekre tehető, amikor az olasz bajnokságban és kupában is eredményesen szerepeltek. Az 1990-es években a klub szenvedett pénzügyi nehézségektől, és a 2000-es évek elején a Serie C2-ben (a negyedik osztályban) játszott. Azonban 2009-ben egy helyi vállalkozó, Daniele Sebastiani vásárolta meg a klubot, és nagyszabású felújításokat és fejlesztéseket kezdett el. A klub újra feljutott az olasz első osztályba (Serie A), és 2012-ben az első alkalommal részt vett az olasz kupadöntőben, amelyet azonban elvesztett. Azóta a Pescara FC többnyire az alsóbb osztályokban szerepel, és pénzügyi nehézségekkel küzd. Azonban a klub továbbra is fontos szereplője Pescara sportéletének, és hűséges szurkolótáborral rendelkezik.  A Pescara FC beceneve "Delfinek" (Delfini in olaszul), amely a klub városának (Pescara) tengerparti elhelyezkedésére utal. A város az Adriai-tenger partján található, így a delfinek a tengerhez és a vízhez kapcsolódnak. A "Delfinek" becenévnek nincs pontos eredete vagy története, de valószínűleg az első időkben a szurkolók kezdték el használni, amikor a klub még az alsóbb osztályokban szerepelt. A becenév azóta is fennmaradt, és a klub hivatalos honlapján is használják. A "Delfinek" becenév kifejezi a klub és a város tengerparti szellemiségét és azonosságát, és a szurkolók büszkén használják a klub és a város megtestesítőjeként.

A Pescara FC történetében számos híres labdarúgó szerepelt, akik kiváló teljesítményükkel és eredményeikkel hozzájárultak a klub sikeréhez:

  1. Gianfranco Zola: A legendás olasz támadó, aki az 1980-as években szerepelt a Pescaraban, és aki a későbbiekben a Parma, a Napoli és a Chelsea csapatában is kiválóan teljesített.
  2. Marco Verratti: A világhírű olasz középpályás, aki 2012-ben került a Pescara FC-hoz kölcsönbe a francia Paris Saint-Germain csapatától. Verratti kiválóan teljesített a Pescarában, és ezután végleg csatlakozott a PSG-hez.
  3. Ciro Immobile: Az olasz válogatott támadó, aki a 2011-2012-es idényben szerepelt a Pescarában, és 28 gólt szerzett a Serie B-ben, amely segített a csapatnak feljutni az olasz első osztályba.
  4. Marco Giampaolo: Az olasz tréner, aki korábban játszott a Pescarában, majd később sikeres trénerként tért vissza a klubhoz, és segítette a csapatot feljutni az olasz első osztályba a 2016-2017-es idényben.
  5. Sulley Muntari: A ghánai középpályás, aki rövid ideig, az 2011-2012-es idényben játszott a Pescarában, és segített a csapatnak feljutni az olasz első osztályba.

PESCARA - MONOPOLI
2023.04.16. 17:30

  • Idén a Pescara a Serie C C-csoportjának 3. helyén áll, a playoff biztos résztvevője. A mai ellenfél a 7. helyezett Monopoli lesz. Nem mindegy hányadik helyen kezdik a rájátszást a csapatok, ezért minden pont fontos. Ma is a Pescara győzelmét várhatjuk.

 

tipp
Pescara - Monopoli
1X2 | Pescara | 1.68 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Pescara - Monopoli

2023. 04. 16. 17:30 | Olasz C, C csoport Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából