2021.08. 27.

Svájci Challenge League: Aarau - Vaduz

Svájci Challenge League: Aarau - Vaduz

Még csupán 4 forduló ment le a svájci 2. vonalból, de szép lassan azért képet kapunk arról, hogy jövőre mely csapatoknak lehet esélye az 1. osztályú tagságra. Ma a 2. hellyel büszkélkedő Aarau, Liechtenstein egyeduralkodóját, azaz a Vaduzt fogadja.. Fotó: pixabay.com

FC Aarau - FC Vaduz 
Labdarúgás: Challenge League, Svájc
2021.08.27. 20:30

  • Nagy örömmel láttam, hogy az előző kiírásban a feljutásért küzdő Aarau kerete nem esett szét, így ebben az idényben is ott lehetnek a legjobbak között. Bár a turulmadarasok gólgyárosát és egyben Challenge League-ezüstcipősét, Filip Stojilkovicot visszarendelte a Sion, a tavasszal 8 gólig jutó Mickael Almeidát sikerült végleg megszerezni a Chiassótól. Ezenfelül Shkelzen Gashi olyannyira felépült tavaszi sérüléséből, hogy legutóbb már duplázott az Ouchy ellen, mellette pedig Spadanuda egy mesterhármassal, valamint 1 assziszttal járult hozzá a lausanne-i alakulat kiütéséhez (5:2). Mindössze 2 vérbeli támadója van Stephan Kellernek, de a csapat offenzív stílusa miatt ez nem jelent problémát és még a 2 koszovói középpályás, Rrudhani és Balaj nevét meg sem említettem. Sokat tudnék még írni a vörös mezesekről, egy biztos, az intenzív támadófutballal járó adok-kapok foci megmaradt, elég csak a gólarányukra pillantani (11:7), ezenkívül pedig minden adott ahhoz, hogy egy sikeres szezont hagyjanak maguk mögött, amit 1 botlás mellett 3 győzelemmel alapoztak meg.
  • Nem vagyok könnyű helyzetben, mert ugye a St. Gallen mellett a Vaduz a kedvenc svájci... pardon liechtensteini csapatom. Az elmúlt években az Újpest elleni párharcok során már itthon is többen halhattak róluk és valószínűleg Cicek neve maradt meg leginkább a magyar fülekben, azonban Dejan Djokic szintén 2 találatot számlál a bajnokságban, illetve Di Giusto is komoly támadónak számít ezen a szinten. A középpályára Dobras a BW Linzből, Dario Ulrich a Kriensből érkezett erősítésnek, kérdés mikor tudják majd felvenni a játék ritmusát. Az látszik, hogy a hercegi klubot kissé megviselte a kettős terhelés, emiatt döcögősen indult számára a 2. osztályú pontvadászat (1-1-2), ám messze még a vége. Igaz, nekem a Vaduz mindig a Challenge League-krémje lesz, akinek ha van kedve megmutatja magát az élvonalban és az európai kupaporondon is képes 1-1 komolyabb bravúrra.
  • Nincs mit titkolni ezen, a fogadási szokásomból adódóan évek óta követem mindkét gárda munkásságát és mindketten nagyon szimpatikusak számomra. Ami még fontos velük kapcsolatban, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy milyen felállásban lépnek pályára, mert saját hazájukban mindig az offenzív felfogás dominál, ami nagyon sokszor a védekezés rovására megy. Erre számítok ma is és természetesen gólokra mindkét fél részéról.
  • 2.5 gól felett + Mindkét csapat szerez gólt - 9/10
     
tipp
Aarau - Vaduz
Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2,5 | Igen és több, mint 2,5 | 1.76 | (10/10)

kapcsolódó meccs

Aarau - Vaduz

2021. 08. 27. 20:30 | Svájci 2. Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából