2021.05. 20.

Svájci Challenge League: Szalmaszálból feljutás?

Svájci Challenge League: Szalmaszálból feljutás?

Hogy a címben feltett kérdésre 'igen' legyen a válasz, ahhoz egy időben nagyon sok mindennek kellene úgy alakulnia és még utána is. A másik mai Challenge League-tippem az Aarau - Lausanne Ouchy találkozóra vonatkozik, ahol a hazaiak lesznek főszerepben. Fotó: pixabay.com

FC Aarau - FC Stade Lausanne Ouchy
Labdarúgás: Challenge League, Svájc
2021.05.20. 20:00

  • A múlt hónap folyamán végig úgy nézett ki, hogy a folyamatos védőproblémákkal küzdő Aaraunak semmi esélye nem lesz a feljutásra. Jelenleg sem a saját kezében van a sorsa, de az előző fordulóban egy igazi 6 pontos összecsapáson mutatta meg hatalmas küzdeni akarását, egyúttal belekapaszkodva a számára egyetlen, utolsó kis szikrába, amely a 2. helyen álló Thun idegenbeli legyőzését jelentette. Stojilkovic-ék úgy kezdték azt a mérkőzést, ahogy azt egy feljutásért áhítozó csapatnak kell. Az 1. perctől kezdve támadólag léptek fel, melynek Almeida duplájával meg is lett az eredménye és előbbi támadó is betalált, valamint 1 asszisztot is kiosztott (3:1).
  • Tavasszal az Ouchy-t sem kerülik el a sérülések, így hálóőre mellett, a védelemből még mindig 3, a középpályáról pedig további 2 játékos nem bevethető. Mindenesetre szép csendesen, az utóbbi 2 hétben aratott 2 sikerrel és 1 remivel olyannyira megközelítette Meho Kodro legénysége a 3. pozíciót, hogy 1 győzelemmel meg is szerezheti azt. És bizony ha máshol nem, a támadó részlegben megvan az ehhez szükséges "alapanyag" a 23 találatnál járó Lahiouel - Amdouni duó által, ráadásul a csapat legutóbbi sikere alkalmával a 7 gólos Mbenza egy duplával tűnt fel.
  • Sokat dicsértem mostanában a hazaiakat, talán egy kicsit legbelül el is kezdtem szurkolni nekik. Egyik sem lenne érdemtelen, mert a bajnokság utolsó negyedében le tudták győzni a feljutásra 2 legesélyesebb gárdát, és a gyenge, hiányos védelmük ellenére nagyon komoly, valamint eredményes támadófocit tettek le az asztalra. Ebben biztosan 1. lesznek a ligában és Stojilkovic révén vélhetően lesz még egy ezüstcipő, plusz a hazai tabella 1. foka szintén meglehet, ahogy volt Svájci Kupa-elődöntő is. Persze a mai győzelem a legfontosabb, viszont ez csak akkor ér igazán sokat, ha a tét nélkül lebzselő Wil otthonában a Thun valahogy elbukik. Nem sok esély van tehát arra, hogy itt minden passzoljon, viszont ennek a két együttesnek a támadói nagyon jó passzban vannak, ezért a gólok jönni fognak.
  • Ázsiai gólok 3 felett - 9/10
     
tipp
Aarau - Stade Ouchy
Ázsiai Gólszám 3 | Több, mint 3 | 1.52 | (9/10)

kapcsolódó meccs

Aarau - Stade Ouchy

2021. 05. 20. 20:00 | Svájci 2. Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából