2021.05. 20.

Svájci Challenge League: Záróra!

Svájci Challenge League: Záróra!

Az utolsó játéknap következik Svájc 2. legrangosabb labdarúgó-bajnokságának 2020/2021-es kiírásából. A kis létszámú liga sajátosságának köszönhetően, még az utolsó fordulóban is mindössze 1 olyan összecsapás kerül megrendezésre, amelynek nincs komolyabb tétje. Jöjjön tehát a Winterthur - Schaffhausen találkozó! Fotó: pixabay.com

FC Winterthur - FC Schaffhausen
Labdarúgás: Challenge League, Svájc
2021.05.20. 20:00

  • Az már egy ideje jól látható, hogy a hazaiak a nyári szabadságukat töltik, ami egyértelműen betudható bebetonozott 6. helyüknek, illetve a rengeteg hiányzónak. A Schaffi csupán 1 pozícióval van feljebb vendéglátójánál, de matematikailag még mindig lehet esélye a bronzéremre, ám vissza esendő formája nem segíti ebben. A Winrterthur 2 fordulóval ezelőtt - nem kis meglepetésre - le tudta győzni a bajnoki címre hajtó "Szöcskéket" (2:1), hogy aztán könnyen adja le a pontokat, az azóta már megmenekülő Kriensnek (0:3). A vendégek ez idő alatt létfontosságú meccsen maradtak alul (jó játékkal) a Thun otthonában (0:1) és miután nyilvánvalóan is elúszott az osztályváltás lehetősége, a seregható Chiasso ellen (1:1) csak Pollero találatának lehetett örülni, aki nagy valószínűséggel a Challenge League gólkirálya lesz. 
  • A helyzet e két csapat estében eléggé egyértelmű: az FCW a végeredménytől függetlenül a 6. helyen marad, míg a sárga-feketék egy esetleges győzelem esetén, valószínűleg a 4. helyet szerzik meg. Tehát a motiváció egyik oldalon sem lehet túl nagy, plusz rengeteg hiányzó van itt is, ott is. Ugyanakkor nyomás és elvárás nélkül könnyebben jöhetnek a gólok, főleg, hogy a Winterthurban pályára lép a házi gólkirály, Roman Buess (11), vendégoldalon pedig ott lesz a 12 találatot jegyző Ivan Prtajin. Leginkább egy olyasmi találkozót tudok elképzelni, mint amilyen a március közepi randijuk volt, de gólok terén nem teszem olyan magasra a mércét.
  • 2.5 gól felett - 9/10
     
tipp
Winterthur - Schaffhausen
Gólszám 2,5 | Több, mint 2,5 | 1.53 | (9/10)

kapcsolódó meccs

Winterthur - Schaffhausen

2021. 05. 20. 20:00 | Svájci 2. Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából