2022.07. 31.

If Elfsborg – BK Häcken (Ferenc Dávid 2. írása)

If Elfsborg – BK Häcken (Ferenc Dávid 2. írása)

Mennyire marad meg a hazai fejekben a fájdalmas Norvégiai EKL kiesés? Az Elfsborg most már 100%-ban koncentrálhat a bajnokságra, de a mai ellenfelük nem lesz könnyű falat. Ki fog-e tartani a vendégek szezon eleji idegenben veretlen szériája, ami most már 8 meccse tart?

ELFSBORG - HÄCKEN
2022.07.31. 15:00

A mai meccsemet a svéd Allsvenskanból hoztam, aki nem ismerné véletlen, ez a Svéd bajnoki élvonal, ahol ma 15:00-kor fog megmérkőzni az Elfsborg, illetve a Hacken csapata. 2 jó csapatról beszélünk, az idényekben gyakran tartózkodnak dobogó körüli helyeken a felek.

Az Elfsborg jelenleg a 10. helyet foglalja el a 16 fős mezőnyben, ugyanakkor ez részben annak is betudható, hogy a csapat (e hétig) szerepelt az Európai Konferencia Liga sorozatban és erre fordítottak, nagyobb figyelmet, sajnos sikertelenül. A norvég Molde először otthon, majd Boras-ban is felülmúlta a svéd alakulatot. Mindezek miatt a hazaiak immáron 6 meccse képtelenek nyerni, és már 7 meccse zsinórban kapnak gólt. Az egyik legtehetségesebb játékosuk Widell, a szezon eleje óta sérült, így Ő sem tudja segíteni a gárdát a mai napon sem.

A vendégcsapat, jelenleg a kiemelkedő 2. helyen áll 15 forduló után a szezonban, ugyanakkor 2 pontra lemaradva, illetve 1 mecscel kevesebbet játszva a jelenlegi éllovas Djurgarden mögött. Előző héten pont velük játszottak, ahol is ugyan vezetett a Hacken de a Stockholmi csapat megfordította a meccset és 1-2 lett a vége. Idegenben nagyon jó a Hacken, rendkívül nehéz őket legyőzni.

Tipp: Mindazonáltal, hogy a két csapat között 8 hely van a tabellán, ez nem a realitást mutatja, az Elfsborg nem rossz alakulat, és ezt ma szerintem meg is fogják mutatni, hogy dobogóért fognak menni a szezon végén. Ez nem azt jelenti, hogy megnyerik a meccset, mert a Hacken igenis masszív támadósora, tud gólt lőni a gyengébb Elfsborg védelemnek. Meglátásom szerint mind a két csapat fog gólt szerezni (@1.44) és a Hacken nem fog kikapni(@1.61).

- Ferenc Dávid -

tipp
Elfsborg - Häcken
Kétesély | Döntetlen vagy Häcken | 1.54 | (8/10)

kapcsolódó meccs

Elfsborg - Häcken

2022. 07. 31. 15:00 | Svéd bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Foci világából

belépés

partnerek

címkék