2023.10. 28.

Atherston ball game Nyereményjáték Eredményhírdetés

Atherston ball game Nyereményjáték Eredményhírdetés

Íme a szombati játékunk végeredménye foto: pixabay.com

Üdv mindenkinek!

 

Úgy érzem teljes mértékben átérezhettük az Atherstone labdajáték feelinget a Tipplapon is, megtanultunk milyen keményen kell küzdeni és megtartani azt a "lasztit" órákon át. Remélem sokaknak tetszett ez a kis történet, aki nem olvasta az most tegye meg:

 

Atherstone-i labdajáték: A történet angliában játszódik, az 1100-as évekig nyúlik vissza feljegyzések szerint. Régebben picit, máshogy festett, de maradjunk a jelen kor változatánál. A játék nagyon egyszerű, az esemény napján 3 órakor bedobják a nagy lasztit a nép közé, akinél lesz pontban 5 órakot a "játékszer" azé a győzelem és a dicsőség. A helyszín a helyi főutca, azaz a Long Street, csak itt zajlik a buli. Mi ebben a nehéz? Próbálj megszerezni és megtartani egy labdát egy több ezer fős tömegben és legyen az nálad a lefújás pillanatában. Ezt egyénileg túlélni nem lehetne szinte, ezért inkább csapatokba verődnek a baráti társaságok. A legfontosabb szabály, hogy nem lehet megölni senkit :D :D Viccesen hangzik, ám mégis a túlélésről szól a nap. Mindenki önként vesz részt ezen az eseményen és mondhatni jó kedvében megy összeveretni magát, a törött csontokat csak másnap bánják a résztvevők, aznap egy ünnep az Atherstone ball game. Nem vagyunk az erőszak hívei, de tudnunk kell értelmezni ezeket az évszázados hagyományokat, sokaknak egy primitív ostoba játéknak tűnhet, ahol ripityára verik egymást az emberek. Hogy miért teszik? A dicsőségért! Aki a játék végén birtokolja a labdát, az egy igazi hős. Amikor a kemény küzdelmet megszakítják olyanokkal, mint például, hogy egy gyerek birtokolhatja a lasztit egy kis időre, ezek igazán szép pillanatok, gondoljunk bele micsoda érzés lehet 5-10 évesen egy ezeréves hagyomány részesei lenni. Aztán folytatódhat a pusztítás, hogy ez milyen mértékű, arra a legjobb példa, hogy az utcának minden üzletét bedeszkázzák aznapra, de sokszor ez is kevés, mert ezek az őrültek tokostul szaggatnak szét mindent. A 2023-as party pont illik az oldalunkra, ugyanis a nyertes brigád egy fogadó iroda épületénél barikádozta el magát, az előttük álló "csőcselék" egymás fején taposva próbálta megkaparintani a "pettyest", de a hősök nem hagyták magukat. Szó szerint rommá vertek mindenkit, aki próbálkozott. A "legviccesebb" jelen az volt, mikor páran, lesből az ereszcsatornáról vagy valami csőről próbáltak beugrani a labdáért, de ez is balul sült el, ráadásul a csatorna leszakadt az egyik próbálkozónál, aki a csatornával együtt a tömeg közepén landolt később. Az alábbi linken megtekinthető a lényeg és a végjáték, de a két órán tartó küzdelem ennél sokkal összetettebb. Remélem mindenkinek tetszett ez a kis történet, ne a brutalitását kritizáljuk, sokkal nagyobb értéke van annak, hogy ez egy ősrégi hagyomány.

 

A mi kis játékunk első komoly tippjét Tozso001 adta le a hetes csapatból, 5,25-ös hajnali találatával, ez elindította a csapatokat az őrült hadakozás felé. Közel délig kellett várni a következő sikerig, Lacus56 tippje viszont csak egyenlítést ért, ami itt kevés volt a szabályok szerint. Thumy egy 0-0-as olasz focit fogott meg 8,75-ért, így a 3-as csapat elorozta tőlünk a pettyest, mindeközben hiába tornáztam fel Tozso társam oddsát 6,75-re. Majd jött Senki, akárcsak nevem Senki, Terence Hill és egy kosárlabda X-el 12,00-ra tornázta a befutó szorzót, előny az egyes csapatnál, ez Spitball 9,75-ét is "érvénytelenítette", közben Lacus56 megint nagyot fogott, de ide az 5,5 már kevés volt, ahogy Mark yhennon 7.00-ja is. Közeledett az est, Senki tippje erős volt nagyon, aztán jött Esokabat kombinált foci tippje, Valenciennes-Caen X és 3,5 over, 13,00-as ismét a 7-es csapat vezet. Erre kevés volt Domlasz 12,50-es válasza. Innéttől röpködte a brutál oddsok, de Esokabatra nem volt válasz, vagy mégis, saját maga. Lezárásként és győztes tippnek 35,00!!! Gil Vicente-Braga Döntetlen és 4,5 over, a végjáték felé lett 3-3 az eredmény!!!

 

A GYŐZTES ESOKABAT ÉS A 7-ES CSAPAT! Gratulálok nekik, egyben magunknak, hisz én is ide kerültem. Szép volt fiúk!

Cerrone, Cimpi, Medzsr, Seantaylor21, Esokabat, Tozso001 a győztes csapat!

A nyeremény egy 6000ft-os tippmix szelvény feladás, amire mindenki tehet egy meccset.

Cerrone úgy látom nem jelent meg a játékban, a szabály szerint őt nem illeti meg a lehetőség és a nyeremény, de majd eldöntitek srácok, én személy szerint nem sajnálnám tőle, mindenkinek lehet oka a távollétre, hisz nem itt élünk, adódhatnak dolgok, ami miatt véletlen vagy akármiért lemaradt. Persze, ha úgy gondoljátok mi küzdöttünk érte az is jogos, reméljük Cerrone sem haragszik meg.

 

Szívem szerint a szelvény feladást jövő hétvégére halasztanám, mert hétközben szűkös a kínálat sokaknak (nekem nem mert én feltalálom magam USA-ban és úgy is azt hozom, de a focirajongóknak nem túl kedvező a hét úgyfest), de eldöntitek hogy legyen, itt kommentben megvitatjuk, emailben is értekezünk ÉS AKÁR AZT IS MEGCSINÁLHATJUK HOGY MIVEL MINDENKINEK A TIPPJÉNEK FENT KELL LENNIE A SZELÓN, HA VALAKINEK HÉTFŐRE VAN TIPPJE, MÁSNAP PÉNTEKRE, AKKOR HÉTFŐN FELDOBOM AZ 1 MECCSET, AZTÁN MEGYÜNK TOVÁBB ALL INNAL HA BEJÖN, HA BUKIK AKKOR MINDEGY HOGY 5 MECCSES SZELÓNK BUKIK AZONOS NAPON, VAGY VALAKI ELBUKTATJA MÁR HÉTFŐN ÉS MI NEM KERÜLÜNK SORRA. MINDEZZEL CSAK AZT AKAROM KIMONDANI, HOGY MINDENKI AZT TESZI A SZELVÉNYRE AMIT AKAR, ÁTBESZÉLHETJÜK KÖZÖSEN A TERVEKET KOMMENTBEN DE EGYMÁSRA SAJÁT AKARATOT NE ERŐSZAKOLJUNK RÁ!

A LEHETSÉGES NYEREMÉNYT ELOSZTHATJUK IGAZI CSAPATKÉNT EGYSÉGESEN VAGY AZ ODDSOK ALAPJÁN, MAJD ELDÖNTJÜK. VÁROM A SZELVÉNY FELADÁSÁNAK IDŐPONTJÁRA A TERVEKET AZTÁN MEHETNEK A TIPPEK IS, A MAI VASÁRNAP NEM JÁTSZIK SAJNOS!

 

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A RÉSZVÉTELT!

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
seantaylor21 2023-10-29 12:48:20
Írjatok egy mailt és egyeztetünk ott srácok

bence.gulyas93@gmail.com
esokabat 2023-10-29 09:30:37
rendben,akkor a jövő hétvégén valamikor megejtjük.
davidbuffon 2023-10-29 07:15:17
Köszi a játékot jó volt nagyon élveztem, igazából a vége felé már tényleg a szerencse dönt
tozso001 2023-10-29 06:04:06
Szép volt srácok!
Szerintem a kínálat miatt maradjunk a jövő hétvégénél!
Cimpi 2023-10-29 06:13:54
Gratulalok Esőkabátnak es a 7-es csapatnak!
Nekem is jo a jövőhétvege!
Lillatitanilla 2023-10-29 02:50:15
Gratulálok srácok, viszont nálatok esokabat tippje lett a legnagyobb ((35)) ha jól látom :)
Szép volt!
seantaylor21 2023-10-29 02:27:49
nem ittam meg a nap indító boromat úgy fest :D aki látta, eredetileg Senkit írtam a nyertes tipp hozójának (minden más adat stimmelt és a nyertes csapat is) az adott sorba véletlen, de értelemszerűen Esokabat volt a befutó.

további témák a rovatból

Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 28. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 28. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! FTC-DVTK
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! FTC-DVTK
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 27. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 27. forduló