2023.04. 29.

Bajnok lett a csapatom- beszélgetős cikk

Bajnok lett a csapatom- beszélgetős cikk

Üdv mindenkinek, egy élménymegosztós cikkbe invitállak titeket, kedves olvasók. A Tipplapon a sportfogadás és sportelemzés mellett elég jól elbeszélgetünk sokszor a sportokról, eseményekről, élményekről, egyebekről. Gondoltam hozok egy cikket ma egy speciális témával, amiben mindenki leírhatja, hogyan élte meg kedvenc csapatának bajnoki címét. Hozzátok a sztorikat, hol néztétek a meccset, milyen körülmények között (de lehet írni olyan bajnokságokról is ami nem egy meccsen dől el) és írjátok ki magatokból, milyen érzés volt átélni, hogy kedvenc együttesetek bajnok.

Sean Taylor 21

Így lett bajnok a csapatom

Miami Heat

 

  • Az USA sportok szerelmeseként, miről is írnék, ha nem erről. Újpest szurkolóként max azt tudnám megosztani, hogy bőgtem, amikor az utolsó fordulóban Tisza góljával bajnoki címre álltunk a Vidi elleni meccsen, aztán nem úgy lett.
  • Három sportban a fővárosi csapatnak drukkolok, az NBA az egyetlen, ahol nem, mégis ők hozták meg az első nagy élményt a tengerentúlon. A Capitals, Nationals duó csak később ért fel a trónra, a Redskins/Commandersre még várnom kell, de a Heat egyik bajnoki címe volt a csúcsok csúcsa számomra.
  • A Miami Heat kosárcsapata összehozott egy álom triót, Wade mellé érkezett Bosh és James. A 2011-es évtől négyszer döntőztek zsinórban, elsőre elbuktak a Mavericks ellen, majd győzelem az OKC, majd a Spurs ellen, végül vereség a Spursel szembe. Az Oklahoma elleni diadal, annyira sima volt, hogy nem alkotott maradandót, na de a San Antonio elleni 7 mecces finálé...a folytatásban megtudjátok. Bár ez egy hosszú esemény, a 6. mérkőzés volt az igazán fontos, na meg persze a végső összecsapás. 
  • 4 győzelemig tart a döntő az amerikai kosárlabda bajnokságban. 2013-ban a San Antonio Spurs vívta a Miami Heat csapatával. 4-3-ra a Miami Heat győzött, lássuk hogyan? A mérkőzések összefoglalója csak kiegészítője az élménymesélős résznek.
  • Az biztos, hogy ebben az évben fejeztem be a gimit, hogy hogyan volt az érettségi azt már nem tudom, de benn a pakliban, hogy valamelyik korai meccs után mehettem vizsgázni. Az OKJ vizsgákra is úgy jártam, hogy meccs nézős éjjel után. Jelentem jó eredményekkel zártam :D
  1. Az első meccset megnyerte a SAS, rögtön elvette a pályaelőnyt. Végig szoros találkozón, a negyedik negyedben fordított Parker csapata. SAS 1-0
  2. Másodjára kivégzést tartott a Heat, 1-1.
  3. Harmadik találkozó, kivégzéssek válaszol a Spurs, 2-1 nekik.
  4. A negyedik negyedben dőlt el a találkozó, a Miami járt jól, 2-2.
  5. Az első negyedben meglép a Spurs, végig vezetve behúzza 3-2 nekik.

És akkor jött az ominózus hatodik találkozó. Vereséggel elbukik a csapatom, ilyenkor szoktam előszedni az összes szentet. Mindenki hagyjon békén, enyém az est és a TV, jobb nem a közelemben lenni. Végig 10-15 pont körül megy a Sas, nem lehetett őket lassítani. A harmadik negyed után 10 ponttal megy a Spurs...Ekkor már az összes könnyemet elbőgtem, még máig emlékszem, hogy össze voltam törve. Nagyon durván megérintett ekkor minden usa sport csapatom kiesése a rájátszásokból. A negyedik negyedben kezdett közelíteni a Miami, 10 alá ment a hátrány, de hát peregtek a percek, ilyenkor még a -1 is soknak tűnik. Miller cipő nélkül dob triplát, aztán 6 percnél átveszi a vezetést a Heat. Felhőtlen öröm és boldogság, de messze a vége. És jött az újabb pofon. Megy az adok kapok, jön az utolsó perc. majd 28 mpvel a vége előtt 94-89 oda...Ez tudjuk mit jelent a kosárban, nagy bajt. A mosoly és izgulás helyett jöttek az újabb könnyek :D James kihagyja a triplát, Wade, Allen és Miller együttes munkával leszedik a pattanót, vissza Jamesnek, tripla, 94-92, kell a fault, a kihagyott büntető a minden. Leonard kihagyja az első büntetőt!!! majd 95-92, labda a Heatnél. 11mp-nél James elengedi a triplát, kimarad...Bosh leszedi a pattanót, leteszi Allennek, aki a festékből kitolat triplára, ráemeli, úgy, hogy Parker védekezik rajt és beveri a hármast. Jöhet a hosszabítás, ja nem, lehet izgulni, marad 5 mp, Parker végigmegy a pályán, James végig fogja, a dobás erőtlen, még a gyűrűt se éri. Overtime. Abból az van meg, hogy 1 pont az előny, Allen brutálisat védekezik Ginobilin, Wade segít, labdaszerzés, büntető, 3 előny. SAS jön oldalról, Greennek áthajítják a túloldali sarokba, aki a semmiből megy oda, Bosh lefüleli és olyan blokkot küld neki a labdára fogva, hogy Green a nézők között landol. NYER A HEAT 3-3. A történelem egyik legjobb meccse, az évszázad legkeményebb dobásával (eredmény, szitu, nehézség mindent idevéve) és ezt élőbe látni, úgy, hogy a csapatod csinálja, madarat lehetett fogatni velem. És még bajnokok se voltunk ezzel. Ilyen traumák után jött a 7. meccs. 

 

A TRIPLA (érdemes visszapörgetni és nézni Norric Colet, a jobb felső sarokban a Heat támadásnál, miket ugrált)

https://www.youtube.com/watch?v=tr6XsZVb-ZE

 

7. meccs: Szoros találkozó, amit a Heat ural, a végén kettővel megy, Duncan két próbálkozásból nem tud egyenlíteni, majd 28 mp-vel a vége előtt, James elsüllyeszti a győztes kétpontost. 4 közte, ezután Ginobili hibázik, fault, 6 közte, Ginobili triplát ront, fault, vége az érdemi résznek. BAJNOK A HEAT. A WE ARE THE CHAMPIONOS ünneplés azóta is feledhetetlen, még mindig emlékszem a pillanatra, amit egy szóval leírni úgy lehet: ÖRÖM

Nem kell ordítani, futni fel alá, csak elégedetten megállni és érezni, hogy átjár az öröm, a siker a boldogság. Nem lett olcsóbb a kenyér ettől, ahogy mondani szokás, de a sportrajongó szíveknek ezek az örömök sokat jelentenek az életben.

Aztán véget ért a közvetítés, tv kikapcs, ránkvirradt a kora reggel. Sosem felejtem, az aznapi program annyiból állt, hogy cseresznyefára fel, olvasás, zenehallgatás és töménytelen cseresznyezabálás délelőttől késő délutánig. És ha már Heat, élvezni a nyári meleget, nap sütést. 

Így éltem meg a Miami Heat 2013-as NBA bajnoki címét. Usa sportokban nehéz összeegyeztetni a hajnali közös bulit és amúgy is ritka a környezetemben az ilyen szintű USA őrült, de nem is bánom. Valamiért ezeket az élményeket mindig is szerettem önző módon egyedül megélni, azzal a szemlélettel, hogy ez csak is az enyém.

 

Ti jöttök!

 

UI: Három napig nem leszek elérhető az oldalon, addig az USA őrület és minden más szünetel, addig is jó sportfogadást, olvasást, tippelést a TIPPLAPON és minden jót a hosszúhétvégére.

 

Üdv

SeanTaylor21

tipp
NBA 2022/23
Outright | Miami | 26.00 | (1/10)

kapcsolódó meccs

NBA 2022/23

2023. 06. 26. 01:00 | NBA Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
sandokan4444 2023-04-29 11:09:33
Kemendollarol kellet volna irnod 😃 22 gyozelem zsinorba . Majd 3 sulyos vereseg kozte egy 8-1 es , es vegul a bajnoki cim egy felidoben 7 0 nal felbeszakadt meccsel lett meg matematikailag 😃

további témák a rovatból

Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 31. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 31. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 28. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 28. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! FTC-DVTK
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! FTC-DVTK