2021.01. 26.

NHL gólszerzős ötletek (Ádám írása)

NHL gólszerzős ötletek (Ádám írása)

Egy újabb csomag az NHL longterm-gólszerzős cikksorozatából. Ebben az írásban a Dallas Stars, a Los Angeles Kings, a Minnesota, St. Louis Blues, és Las Vegas háza tájáról érkeznek a potenciális gólszerzők!

DALLAS

  • Ezúttal Texasban járok, ahol a tavalyi nagydöntős Stars együttesét nézem meg. A Covid miatt kicsit később kezdte a csapat az alapszakaszt, a Preds elleni dupla meccsel. Az első meccsen 7-0-ra nyertek, mondhatni felmosták a jeget az ellenféllel. Kérdés a csapatnál Tyler Seguin, aki még márciusban térddel blokkolt egy korongot, a nagydöntőig pedig kínzó fájdalmak közepette játszott 26 meccset, majd megműtötték. Az amőúgy sem rossz védelmük a 2014-ben a finn válogatottal junior vb-t nyerő Julius Honkával erősödött. Jamie Bell mellé olyan ifjú titánok jöttek, mint Roope Hintz vagy Gyenyisz Gurjanov. Ők be is találtak rögtön, ezt a 2 nevet hoztam. 

LOS ANGELES KINGS

  • 3 éve nem voltak play offban, ez talán idén véget érhet. Nagyon klassz prospektjeik vannak, elég csak Gabriel Vilardira vagy az idei draft 2. helyezettjére, Quinton Byfieldre gondolni. Egy jó kapusteljesitmény kellene már csak. Anze Kopitar nevét hoztam abből a csapatból, a másik névnek a fentebb említett Vilardit, akinek van már gólja.

MINNESOTA

  • A Minnesota csapatát nézem meg ezúttal, ahol óriási jövés-menés volt a nyáron. A csapat jó ideje középcsapat jó védelemmel, komoly kapusokkal, ám de az előrejátékkal gondok vannak. Az elmúlt szezonban mindösszesen csak hárman érték el az 50 pontos határt, Erik Staal ezek közül már nem tagja a csapatnak. Kevin Fiala nevét hoztam ide gólok szempontjából, valamint a most bemutatkozó Kirill Kaprizovot, aki meg is kezdte már a gólgyártást.

ST.LOUIS BLUES

  • Missouriban járok, ahol a tavaly előtti bajnok Blues csapatát veszem górcső alá. Nem kezdték jol az alapszakaszt, volt hogy Arizonában, az Avs ellen 8-0-ra kaptak ki, de ma hajnalban otthon, az Enterprise-ban hintett nekik 6 gólt a Kings. Tareszenko hiánya tavaly egy remek alapszakasz teljesítmény után rögtön playboff kiesést jelentett a zenészek számára. A nagy kérdés az idei szezonban is az ő hiánya lehet. 2 érdemi változás:Jake Allent Montrealba cserélték, Alex Pietrangelo helyett pedig Torey Krug. Ryan O'Reilly és a 22 éves torontoi jobbszélső Jordan Kyrou nevét hoztam ide. 

LAS VEGAS KNIGHT

  • Nevadában, a Golden Knight egy fiatal, mindössze 4 éves franchise. A mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb csapata, tavaly konferenciadöntőig mentek, ez akár idén is meglehet. Elég mély a keretük, ez lehet a sikerük alapja, Pietrangelo megszerzésével tovább tudták ezt növelni. Gyenge pontja nem nagyon van az együttesnek, éppenséggel a Stanley Cup sem lenne egy ördögtől való gondolat. Jonathan Marchessault és a csapat 32 éves balszélsője Max Pacioretty a 2 nevem ide. 

- Ádám -

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további témák a rovatból

Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 26. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 26. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 25. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 25. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 24. forduló
Vadonatúj szabályokkal, komoly nyereményekért zajlik a Tipplap új NB1-es nyereményjátéka! 24. forduló