2020.03. 08.

DEL: 2. kiemelésre pályáznak a Sasok

DEL: 2. kiemelésre pályáznak a Sasok

A német hokiligában az utolsó kört rendezik az alapszakaszban vasárnap délután. A Mannheim számára még ez a meccs is téttel bír, megőriznék 2. kiemelési helyüket, ehhez pedig "mindössze" a sereghajtót kell legyőzniük!

Jégkorong, Német bajnokság
2020.03.08. 14:00
Mannheim - Schwenninger

  • A Mannheim számára még ez az utolsó forduló is komoly téttel bír, hiszen a jelenleg 2. helyen álló társaság meg szeretné őrizni ezt a kiemelési pozíciót. Ehhez viszont szinte biztosan kelleni fog az, hogy vasárnap délután legyűrjék a sereghajtót, mivel a 3. helyen álló Straubing is viszonylag könnyed meccsel zárja az alapszakaszt és jó eséllyel nyerni fog. A helyzet rémesen egyszer: ha nyer a Mannheim, akkor biztosan 2. helyen zár. Ha kikap, akkor csak a Straubing veresége esetén őrzi meg pozícióját. Összességében egyébként a Mannheim kiváló szezont fut, támadósoruk a legtöbb gólt termelte a ligában 51 kör alatt (176), még a listavezető Münchennél is többet vágtak. Rendulic kiemelkedik a csapatból 27 góljával, de a Smith-Desjardins-Wolf trió is elkészetően gólerős. A védelem is top szintet képvisel 130 kapott góllal, melyből ráadásul csak 58-t kaptak odahaza.

  • A vendég Schwenninger rémesen gyenge szezont fut, már tavaly is csont utolsóként zárt, és idén sincs ez másképp. Csupán 45 pontig jutottak 51 forduló alatt, tét nélküli számukra már a záró kör. A helyzet idegenben még reménytelenebb a vendégek esetén: csupán 2 győzelem a 25 idegenbeli fellépés alkalmával, a 9 vendégként begyűjtött pont megmagyarázhatatlan. A Schwenninger támadósoránál kevesebb gólt csak az Iserlohn együttese termelt. Nem nagyon lehet senkit sem kiemelni támadásban, a Bourke-Blunden-Weiss hármas tagjai jutottak 10 gól fölé, míg a Thuresson-Cannone páros 10-10 gólt jegyez. A védelem viszont katasztrofális, a legtöbb gólt kapták a ligában (169). Strahlmeier hiába vég 90% feletti hatékonysággal, így is 3 gólt nyel be meccsenkénti átlagban, Sharipov 84.6%-kos hatékonysága és 5.38-as kapott gólátlaga kritikán aluli...

  • Nem kérdés, hogy ki ebben a párosításban a jobb csapat. Ráadásul a Mannheim számára komoly tétje van ennek a derbinek, hiszen győzelem esetén biztosítja 2. helyét a playoff-ban, vagyis a Wildcard körből fog majd ellenfelet kapni. A Schwenninger idegenben rendkívül gyatra, szinte gólképtelenek ha ki kell mozdulni saját csarnokukból, védelmük pedig idegenben még a megszokottnál is gyengébb formában játszik. A Mannheim a 2. legjobb hazai mutatóval rendelkezik, 93:58-as hazai gólaránya is magáért beszél. Emellett a Mannheim rendkívül hatékony emberelőnyben (20.44%), a Schwenninger emberhátrányos védekezése pedig bőven 80% alatt teljesít. Bár a Mannheim együttesének már a playoff-ra is készülnie kell, sérüléseket egészen biztosan nem fognak kockáztatni, de legalább 2 góllal így is jobbak lesznek a sereghajtónál.
tipp
Mannheim - Schwenningen
Hendikep 0:1 | Mannheim | 1.60 | (7/10)

kapcsolódó meccs

Mannheim - Schwenningen

2020. 03. 08. 14:00 | Német bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Rexxar 2020-03-08 17:28:20
Szép volt, egy másik meccsel meg is lett a mai duplázó! :) Köszönöm!
aloha44 2020-03-08 10:52:31
Ki tudja hogy állnak hozzá...
Elvileg sima hazai, én is azt mondom.
De egy Mannheim szintű csapat teljesen mindegy hogy 6 vagy a 7 helyezettel meccsel mert annyival jobbak.....

további tippjeink a Jégkorong világából