2020.01. 03.

DEL: ellentétes formák találkozója

DEL: ellentétes formák találkozója

A német élvonal pénteki fordulójában a kiváló formában lévő Bremerhaven és a borzalmas szériát futó Nürnberg találkozik egymással. Mit hozhat az esti meccsük? Lássuk!

Jégkorong, Német bajnokság
2020.01.03. 19:30
Bremerhaven - Nürnberg

  • Nagyszerű formában érkezik erre a találkozóra a Bremerhaven együttese, amely zsinórban 5 bajnokit nyert meg, és a legutóbbi 10 meccséből nyolcat be tudott húzni. Azt viszont közel sem mondhatjuk el, hogy a védelemnek köszönhette a legutóbbi meccseket a sikereit a csapat: 3-3 gólt szedett be az Ingolstadt-Krefeld párostól, de a Berlin is bevette négyszer a kapujukat. Ugyanakkor a támadósor brillírozik, hiszen az elmúlt két meccsen 9 gólt is lőtt (nyolcat, ha a rendes játékidőket nézzük). Ennek ellenére otthon nem a legstabilabb csapat, hiszen 16 meccsén csak 27 pontig jutott, amely a 7. legjobb hazai mérleg a ligában. Sok gólt kap saját közönsége előtt a csapat, 16 meccsen már 45 bekapott gólnál jár a védelem. Az Urbas-Espeland szlovén-norvég páros kiemelkedik a csapatból: ketten együtt 22 gólt és 32 gólpasszt jegyeznek, a szlovén elsősorban a gólokban, míg a norvég játékos a gólpasszokban jeleskedik. Ugyanakkor a 14 gólos Verlic játákára sem lehet idén panasz, rá is minden bizonnyal komoly figyelmet kell fordítania a Nürnberg együttesének.

  • Annak a Nürnbergnek, amely jelenleg 43 pontjával még rájátszást érő helyen tanyázik, ám az Augsburg ott liheg a nyakában, csak egy ponttal van lemaradva tőle. Katasztrofális formában van a vendég együttes: zsinórban 6 vereség, és a legutóbbi 10 bajnoki meccsen mindössze 2 győzelem jött össze. A védelem gyenge lábakon áll jelenleg, hiszen az Iserlohn a rendes játékidőben 4, a München 5, míg az Augsburg 6 gólt vágott nekik. Viszont a támadósor végre felébredt az ISerlohn elleni meccsen, és 4 lőtt góllal jelezte, hogy azért van benne potenciál. A jelenlegi playoff-csapatok közül a Nürnberg kapta a legtöbb gólt eddig (104), ráadásul ebből 56-ot idegenben. Egyébként is meglehetősen döcögősen megy a csapatnak idegenben: 7 győzelem mellett 9 vereség, ráadásul a rivális Augsburgnál legutóbb 6 gólt is benyeltek. A gólgyártásban a Fischbuch-Buck-Reimer hármas viszi a hátán a csapatot, de az amerikai Brown játékára is érdemes figyelni.

  • Két ellentétes formájú együttes találkozik egymással tehát ma este a Bremerhaven csarnokában. Ugyanakkor nem mernék a győztesre fogadni, a német ligában gyakoriak a meglepetés eredmények, így simán előfordulhat, hogy a rémes formának "örvendő" Nürnberg túlórára menti ezt a mérkőzést, ott pedig bármi megtörténhet. Viszont a vendégek védelme, valamint a Bremerhaven remek formában lévő támadósora miatt érdemes a gólok irányába elmenni. Idén két meccset játszottak egymás ellen: ebben a felállásban 4-2-re nyert a Bremerhaven, míg a Nürnberg saját közönsége előtt tudott 6-2-re nyerni. Ezúttal is gólokat várok, és az erre adott szorzó rendkívül értékesnek tűnik.
tipp
Bremerhaven - Nürnberg
5.5 gól felett | 1.80 | (6/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából