2019.09. 27.

DEL: ma sem okoz csalódást a liga legrosszabb védelme

DEL: ma sem okoz csalódást a liga legrosszabb védelme

A Krefeld és a Schwenninger is lemaradt az előző idényben a rájátszásról, egymás ellen pedig rendre eseménydús meccseket játszanak. Így lesz ez péntek este is?

Jégkorong, Német bajnokság
2019.09.27. 19:30
Schwenninger - Krefeld

  • Az előző idény alapszakaszának 14. és 11. helyezettje csatázik egymással a német élvonal 5. fordulójában. A Krefeld mindössze 4 ponttal maradt le az előző idényben a rájátszásról, ezt pedig elsősorban negatív hazai mérlegének köszönhette. Reid edző azonban maradhatott a padon, és a kissé átalakított kerettel felemás szezonkezdetet produkált a csapat. Két túlórás vereséggel nyitottak (Straubing 3-4, Augsburg 3-4), melyet az Ingolstadt elleni 5-4-es és az Iserlohn elleni 3-1-es győzelem követett. Costello és Pietta már 3-3 gólnál tart, de ugyanennyit szerzett az Amerikából érkezett Besse is. A kapuban egyelőre a finn Rynnas élvezi a bizalmat, a 91.2%-kos hatékonysága átlagos, meccsenkénti átlagban 3.2 gólt kap.

  • A Schwenninger 49 ponttal csont utolsó lett az előző szezonban, esélye sem volt a rájátszásra, és ezt elsősorban borzalmasan gyenge támadójátékának köszönhette. Mindössze 111 gólt lőttek 52 meccsen, összehasonlításképp a második legrosszabb csapat ebben a tekintetben a Wolfsburg volt 134 lőtt góllal. Ennek hatására a vezetőség szinte teljesen lecserélte a csapat első és második sorát a holtszezon során, és a MacQueen-Cannone-Thuresson-Blunden négyes minőségi erősítésnek tűnik. A Berlin csapatától megszerzett kanadai MacQueen be is kezdett, hiszen máris 6 gólnál és 2 gólpassznál jár, a Cannone-Thuresson páros pedig az asszisztokban jeleskedik egyelőre. A kapuban akadnak problémák, ugyanis Strahlmeier 203 perc alatt átlagban 4.13 gólt kap és csak 87%-kal véd, míg a csere Sharipov 75%-kos hatékonyságot és 7.5-ös kapott gólátlagot hoz... A szezont egy botrányos 10-4-es veréssel kezdte a csapat, az Ingolstadt küldte őket padlóra, majd a Wolfsburg elleni 5-3-as zakó következett. Az Iserlohn vendégeként aztán helyre állt a védelem (4-1-es siker), legutóbb pedig az Augsburg győzött náluk büntetőket követően (3-4).

  • Botrányos tehát egyelőre a Schwenninger védelme, az egyedüli vígaszt csupán az jelentheti, hogy a holtszezonban érkezett támadók valamelyest képesek ezt kompenzálni. A Krefeld is meglehetősen sebezhető hátul, támadójátékban pedig kb. ugyanazt képesek hozni, mint a házigazda. Meglepne, ha a Krefeld 3-4 gól alatt teljesítene ezen a meccsen, ugyanakkor a Schwenninger csapatától is várok 3 gólt, ezt eddig mind a négy meccsükön képesek voltak hozni. A tavalyi meccseikhez hasonlóan - ahol 4 közös meccsből 3 hozott legalább 6 gólt - ezúttal is a támadójáték dominanciáját várom. Kb. 55-60%-ra teszem annak esélyét, hogy lesz legalább 6 gól, vagyis az irodák által kínált 2-es szorzókban van érték.
tipp
Schwenninger - Krefeld
5.5 gól felett | 2.05 | (4/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából