2020.03. 06.

DEL: sok minden múlhat ezen a rangadón

DEL: sok minden múlhat ezen a rangadón

Az utolsó előtti alapszakaszbeli fordulónak futnak neki a csapatok a német élvonalban. Az Ingolstadt és a Bremerhaven találkozója különösen pikánsnak ígérkezik. A két gárda alaposan megszórta egymást az idei közös meccseken, de vajon folytatódhat ez a trend?

Jégkorong, Német bajnokság
2020.03.06. 19:30
Bremerhaven - Ingolstadt

  • A Bremerhaven csapata a 6. helyről várhatja a hátralévő két kört, vasárnap majd az Eisbären otthonában zárják az alapszakaszt Berlinben. Cél a jelenlegi top6-os helyezés megőrzése, hiszen így egy extra körtből kimaradhat majd a csapat a playoff-ban. Akár még az 5. helyre is lehet esélyük, ugyanis a DEG csak 1 ponttal szerzett náluk többet, de még akár két pozíciót is visszacsúszhatnak szerencsétlen esetben. A forma minden esetre bizakodásra adhat okot: zsinórban két bajnokit nyertek meg, a Straubing ezek közül komoly győzelem volt idegenben (4-1). A támadójáték nagyon rendben van a maga 150 szerzett góljával, viszont a védelem közel sem nevezhető elitnek, a 142 kapott góljuk jóval több, mint pl. az előttük álló DEG-é. Urbas kiemelkedik a mezőnyből 26 góljával, de a Verlic-Feser-Mauerman hármasban is bőven van potenciál. A kapuban Gudlevskis és Pöpperle is közepes teljesítményt nyújt idén.

  • A vendég Ingolstadt nagy hajrára készül, hiszen szeretne a top6-ba kerülni, és így automatikusan kvalifikálni magát a negyeddöntőbe. Ehhez 3 pontos hátrányt kellene ledolgoznia mai ellenfelével szemben, vagyis a Bremerhaven mai legyőzése kiemelt jelentőségű lenne. Vasárnap egyébként a Wolfsburg ellen játszanak, de ha itt ma nem tudnak nyerni, ekkor elúszik a 6. hely esélye... A legutóbbi fordulóban megszakadt a gárda 4 meccses veretlen szériája, miután a Mannheim büntetőkkel verte őket 4-3-ra. A támadójátékra nem lehet panasz, hiszen 157 gólt termeltek, ami az 5. legtöbb a ligában, a probléma viszont itt is a védelemben van. A 154 kapott gól rengeteg, ennél még a 9-11. helyezett csapatok is kevesebbet nyeltek be 50 meccs alatt. A Simpson-Edwards-Foucault hármas megállíthatatlan, de mellettük a Collins-Olson-Elsner-Hofflin-Wohlgemuth ötös is bármikor képes gólveszélyt teremteni. A kapuban Reimer és Pielmeier is közel 3 gólt kap meccsenkénti átlagban, ami sok...

  • Adott tehát két rendkívül motivált csapat, két sebezhető védelem, amelyek közel sem tartoznak top6-ba, mégis mindkét csapat a legjobb hatba vágyik. Emellett adott két kiváló támadósor, az Ingolstadt személyében a liga leghatékonyabb emberelőnyben játszó csapata. Ezek a tényezők döntően befolyásolták a két együttes idei három közös meccsét: mindannyiszor 7 gólos meccset vívtak, mindegyiket a hazai jégen játszó csapat nyert meg. Most is a Bremerhaven a meccs esélyese, de én kiegyenlített meccset várok. Az oddsok alapján az irodák kb. 50% esélyt látnak arra, hogy születik legalább 6 gól meccsen. Én a fenti érvek alapján 55-60% körüli esélyt látok erre, vagyis a neten kapható 1.90-es oddsban van érték!
tipp
Bremerhaven - Ingolstadt
Gólszám 5,5 | Több, mint 5,5 | 1.80 | (6/10)

kapcsolódó meccs

Bremerhaven - Ingolstadt

2020. 03. 06. 19:30 | Német bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából