2021.12. 11.

Amerikai Arénák 2021.12.11

Amerikai Arénák 2021.12.11

Felújítottuk a régi rovatunkat, az Amerikai Arénákat, amelyben az amerikai major sportágak kapnak helyet. Ide lehet írni az NHL, NBA, MLB gondolatokat, de a főiskolai ligák is simán beleférnek. Aki szereti és érti is az amcsi sportokat, ossza meg velünk a gondolatait, információit, több szem többet lát! Sok sikert mindenkinek! Let's get ready to rumble! fotó: pixabay.com

NY ISLANDERS - NEW JERSEY
2021.12.12. 01:30

Az Islanders nem eszik meg sok sót idén, de erről Sean írt egy jó cikket:

„A Szigetlakókra évekig az eszetlen rohangálás és taktika nélküli játék volt jellemző, aminek gyakran megitták a levét. 3 éve megérkezett Trotz, a Washington legendás edzője, ő teljesen átformálta a csapatot. A gólzáporos meccsek helyét átvette egy védekező stílus. Ez ott kezdődik, hogy legyen 2 jó kapusod. Érkezett a Buffaloból Lehner, aki rögtön ligaelit formát hozott ( tudni lehetett, hogy nagy sztár, de a gyenge Buffaloban ezt nem lehetett felszínre hozni igazán). Mellette az addig szenvedő Greiss is megemberelte magát, együtt vezették playoffba a csapatot. Az első évben kisöpörték a Pingvineket, de a Carolinatól 0-4-re kaptak ki összetettben. Ekkor indult el valami. Tavares távozásával amúgy is elfogytak a gólok, (azóta se pótolja senki), így a védekezés orientált játék méginkább megállta a helyét. Jellemző volt a meccseikre, hogy a 60 perc gyorsan lepörgött az átlaghoz képest, ez mind a játékstílusból eredt, odáig menően, hogy a kapusok is egyből játékba hozták védés után a pakkot, a folyamatos bulik helyett. A nyáron aztán jött a meglepetés, Lehner a Vegasba igazolt. Helyére egy szintén nagy hálóòr érkezett, Varlamov.

A 2. évben, újabb szintet lépett a csapat, Varlamov vezetésével a konferencia döntőig meneteltek, ott a későbbi bajnok, Tampa állította meg őket 4-2-vel. A védekező stílus úgy látszik sikert szült.

A 3.évben Greiss távozott, helyére Sorokin, a KHL kiváló fiatal kapusa jött, így két ligaelit orosszal állt fel a csapat. A védőpárok remekül össze lettek állítva, Toews távozása viszont nagy érvágás volt. Időközben Boychuk szemsérülés miatt vonult vissza, de a lendület nem veszett ki a csapatból. Ismét jött a konferencia döntő, megint a Tampa ellen. 7. meccs döntött, ahol a Lightning nyert 1-0-ra...majd bajnok is lett a Canadiens ellen simán. Az NHL egyik legjobb védekező csapata lett az évek alatt az Islanders, látványos a fejlődés, csak egy pici hiányzott a végső diadalhoz.

Aztán eljött 2021 második fele, az új szezon, és feje tetejére állt a világ. Minden a csapat ellen játszik, az egész világ összeesküdött ellenük úgy tűnik. Erről az átoksorozatról hoztam összefoglalót.

- Varlamov sérülés miatt kihagyta a rajtot, a nagyobb baj, hogy a sérülése a teljes szezonjára kihat, és a karrierjét is elcsúfítja majd ez az egész mizéria. Amióta visszatért látszik, hogy nem bírja végig a 60 percet és becsúsznak olyan hibák, amiken meccsek mennek el. Máskor pont meccsnyerő védésekkel villogott, most átesett a ló túloldalára. Sorokin állta a sarat, amíg tudta, de a csapat szenvedése mellett ő is elfáradt. Varlamovnak valahogy összekell szedni magát, hogy ismét kiváló kapuspáros vigyázzon a ketrecre.

- Nemrég nyílt meg a csapat új stadionja, a UBS aréna, egész addig csak idegenben meccseltek a srácok. Felborult a menetrend , utazás utazás hátán, nincs hazai közönség, ez mind ártalmas tényező.

- A felborult menetrend azt jelentette, hogy a sok utazás miatt heti 1 vagy 2 mérkőzést tudtak csak játszani, így nem lehet formába lendülni... A szezonrajt pont arról szól, hogy kiadod minden energiád, amit a nyáron gyűjtöttél, Barzalék a sok utazástól inkább kimerültek.

- Beütött nemrég a covid is, ami kihat a teljesítményre, gallyra vágja a mély rotációt, és még meccsszámban is le vannak maradva, amit majd sűrű menetrenddel kell letudni...

- A nyári eseményekben is csak a negatívat látni. Eberlenek mennie kellett a Seattlebe, és még mindig nem érkezett sztár, aki visszahozná a Tavaressel elveszett pontokat. Jött viszont Parise és Chara, de minek... Parise csak szimplán gyenge, ő még a kisebb gond, de Chara... az öngyilkos gombot megnyomta az Isli, a veterán leigazolásával. Chara egykor klubikon volt a Bostonban, de mára teljesen leépült. Lassan közelebb lesz az 50-hez és a teljesítménye kikopott. Tavaly a Capitalsnál próbálkozott, de hiába. Idén a Szigetlakók életét keseríti meg. Játék helyett csak a büntető padon ül, eszetlen szabálytalanságok miatt...Volt, hogy még ki se lépett a boxból, zárták is vissza. Chara nem verekedőembernek van az Islandersnél, szimplán eszetlen ámokfutást rendez... Islanders szurkolóként ezt idegesítő nézni.

- Van még baj, nem ért véget a cikk...A csapat játéka egy nagy nudli, 11 meccses vereségszériát szenvedtek végig nemrég, de talán most elindul valami jó irányba. A Pittset majdnem elcsípték, aztán 3 nyerni való meccsen legalább 1 pontokat szereztek, legutoljára legyőzték az Ottawat. Azt a meccset végignéztem, hát megértettem az éves szenvedést.

- Ottawa vs. Islanders és a vendégek jellemzése: nagy csoda, hogy nyertek a Szigetlakók a 3-5 ellenére is (főleg egy gyenge Senators ellen). Igazából semmi támadójáték, az első harmadban 3 lövésig jutottak... Sorokin volt a mentsvár, ha az első gólt az Isli nyeli ez a meccs soha nem lett volna megnyerve. A kapus életben tartotta a csapatot, de a mezőnyben estek keltek a játékosok, egy korongot szenvedés volt kijuttatni a védőharmadból, nem volt összeszedett támadás... A vezető gól mégis meglett, aztán jött az eszetlenség teteje. Mayfield minden ok nélkül, szándékosan szájbavert bottal egy Ottawa játékost, vérző sérülés 2+2 bünti... A sors visszavágott, a szájbavert játékos egyenlített. Amúgy az 1.harmadban Chara is összehozott egy szokásos ostoba kiállítást. Minden eszetlenség ellenére újra vezetett az Islanders és 1-2-nél az Ottawa kapus hibájából rögtön 1-3 lett. Itt jóformán eldőlt a meccs, az Islanders szépen behúzta 3-5-re bár a butasággal nem álltak le. Beauvillier benyelt egy ütközést, de meg se érezte, sőt az ellenfél játékosa, aki adta, nagyobbat esett tőle. Erre Dobson a kis tini odamegy bever neki egy öklöst, 2 perc emberhátrány....Ez a sok apróság mutatja, hogy a játékosok mindenre koncentrálnak csak a hokira nem. A tudás picit eltűnt, előjött a butaság. Fejben kéne helyrejönni, lehiggadni és meg lehet menteni a szezont.

- Kéne egy-két hazai siker és a nézőket is visszaszereznék.”

Az utolsó mondat a lényeg! Kell egy-két hazai siker, ez a mai az lehet.

tipp
NY Islanders - New Jersey
A mérkőzés győztese | NY Islanders | 1.59 | (8/10)

kapcsolódó meccs

NY Islanders - New Jersey

2021. 12. 12. 01:30 | NHL Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából

Nba, Nhl, MLB tippek színtere ez, jöhetnek a legjobb USA sport tippek. Let's get ready to rumble! foto: pixabay.com
Nba, Nhl, MLB tippek színtere ez, jöhetnek a legjobb USA sport tippek. Let's get ready to rumble! foto: pixabay.com
Nba, Nhl, MLB tippek színtere ez, jöhetnek a legjobb USA sport tippek. Let's get ready to rumble! foto: pixabay.com
Nba, Nhl, MLB tippek színtere ez, jöhetnek a legjobb USA sport tippek. Let's get ready to rumble! foto: pixabay.com
Nba, Nhl, MLB tippek színtere ez, jöhetnek a legjobb USA sport tippek. Let's get ready to rumble! foto: pixabay.com
Nba, Nhl, MLB tippek színtere ez, jöhetnek a legjobb USA sport tippek. Let's get ready to rumble! foto: pixabay.com