2024.01. 15.

Hogyan teszi boldoggá a pénztárcád a Fibonacci-stratégia és a bankrollmenedzsment közös erővel?

Hogyan teszi boldoggá a pénztárcád a Fibonacci-stratégia és a bankrollmenedzsment közös erővel?

Ismerd meg ezt zseniális matematikai elméletet, amit ha párosítjuk a bankrollmenedzsmenttel és alapos információkkal, akkor szép profitra tehetünk szert! Hogyan? Kattintás után megtudhatod!

Mi is az a Fibonacci-tétel?:

 • A Fibonacci-tétel egy matematikai tézis, amelynek alapja egy számsorozatban rejlik. Az első szám a 0, a második szám az 1, innentől minden következő szám az előző kettő összege.

 • Tehát a sorozat így kezdődik: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 és így tovább. A számsorban lévő számok egymáshoz való viszonya nagyon sok összefüggést rejtenek magukban. A Fibonacci-sorozat és annak tulajdonságai számos matematikai, informatikai és természettudományos területen előfordulnak és alkalmazhatók, számunkra ez most nem releváns. Fibonacci ábra: 

 

forrás: pexels.com

Keressetek rá a google-ben a fibonacci keresőszóra és nézzétek meg a képeket! Látható, hogy ez az ábra számtalan esetben megtalálható a természetben! Ezért tökéletes. 

 

És hogyan hozhat ez profitot számomra?

 • Biztos mindenki ismeri a Martingale-módszert, még ha a nevét nem is. Ez a rulettben is alkalmazott módszer. Kezdd el pakolni a pirosat, ha buksz, a következő téted mindig az előző duplája legyen. Ez szinte mindig követhetetlen, mert hamar olyan összegeket kapunk, amit már nem fogunk tudni finanszírozni, és bizony sokszor adódik hosszabb bukó-sorozat. A sportfogadásban, merthogy jelen esetben erről van szó, lehet alkalmazni ezt a Martingale-módszert, de ott sem kifizetődő. Viszont a Fibonacci-stratégia sokkal enyhébb, követhető és (körültekintéssel és türelemmel) meghozza a várva várt profitot!

forrás: pexels.com

Hogyan működik a Fibonacci a sportfogadásban?

 • Először is regisztrálnod kell egy Magyarországon legális sportfogadó irodába. Mi a megújult TIPPMIXPRÓT javasoljuk. A regisztrációt ITT megteheted, ezzel is segítve munkánkat. Maga a fogadási sorozat elve nagyon egyszerű és érthető. Adott a tétünk, amely a példánk alapján legyen 1 EGYSÉG. Amennyiben nyerünk, akkor megtartjuk a tétet, viszont ha veszítünk, akkor a tét az 1 EGYSÉG (a továbbiakban E) és a Fibonacci számsor következő elemének a szorzata. A következő példában egy 1 E alaptéttel induló fogadási sorozat következik, amelynek az állandó szorzója 3,00, és kilenc bukta után következik be csak a győzelem! Abban azért egyetértünk, hogy 3,00-ás szorzót el lehet találni 10 fogadás alatt! A példa tehát:

A Fibonacci számsor első 10 száma (a 0-át nem veszem ide):

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55

 1. fogadás: 1 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 1 E
 2. fogadás: 1 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 2 E
 3. fogadás: 2 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 4 E
 4. fogadás: 3 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 7 E
 5. fogadás: 5 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 12 E
 6. fogadás: 8 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 20 E
 7. fogadás: 13 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 33 E
 8. fogadás: 21 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 54 E
 9.  fogadás: 34 E X 3,00 (BUKÓ) – Veszteség: 88 E
 10. fogadás: 55 E X 3,00 (WIN) – Veszteség: 143 E NYEREMÉNY: 165 E

A PROFIT EBBEN A KILENC BUKÓ UTÁN MEGÉRKEZŐ GYŐZELMI SOROZATBAN +22 EGYSÉG!

Nézzünk egy kisebb szorzót példának, mondjuk a 2,5-öt:

 1. 1. fogadás: 1 E X 2,5 (BUKÓ) – Veszteség: 1E
 2. 2. fogadás: 1 E X 2,5 (BUKÓ) – Veszteség: 2E
 3. 3. fogadás: 2 E X 2,5 (BUKÓ) – Veszteség: 4E
 4. 4. fogadás: 3 E X 2,5 (BUKÓ) – Veszteség: 7E
 5. 5. fogadás: 5 E X 2,5 (WIN) – Veszteség: 12E, NYEREMÉNY 12,5E
 6. 6. fogadás: 8 E X 2,5 – Veszteség: 20E, NYEREMÉNY 20E

Látható, hogy 2,5-ös szorzó esetében az 5. fogadásig van kicsi profit, ha a 6. jön be, akkor nulla. Ebből jön a kérdés:

Mekkora legyen a szorzó?

 • Ehhez a stratégiához minimum 2,5-es oddsz kell, hiszen ebben az esetben egy siker esetén azonnal vissza lehet nyerni az előző két bukás értékét és még egy kicsit! Az imént felvázolt példa, vagyis a 3,00 szorzó esetén sokkal kedvezőbb a helyzet, hiszen egy nyeremény hatására az összes addig elveszített pénzt visszanyerjük. Tehát összességében 2,5 és 3,00 közötti szorzók jól alkalmazhatóak. 3,0 fölött pedig már extrán jó eredményt érhetünk el.
 • Láthattuk, hogy a Fibonacci-stratégia elméletében hasonlít a Martingale-rendszerhez, de annál sokkal kevésbé drasztikus, így sorozatos egymást követő veszteségek után már kettős vagy hármas győzelmi sorozat esetén sokkal nagyobb nyereségre lehet szert tenni. A hátránya az lehet, hogy amennyiben rosszul határozzuk meg a kezdeti tétet, akkor egy balszerencsés sorozat után elveszíthetjük a bankrollunkat. Tehát, nagyon körültekintően, a tőkénk tudatában kell meghatározni a tétet, vagyis az EGYSÉG-et!

Mekkora legyen az EGYSÉG?

 • A sikeres sportfogadás alapkövetelménye a bankrollmenedzsment. Ennek a lényege nagyon röviden az, hogy az egység mindig a bankrollod 5% legyen. Ha ennél nagyobbat határozol meg, akkor már komolyabb esélyed van arra, hogy egy rosszabb sorozat után elveszíted a pénzed. Tehát ha adott esetben 20.000 forinttal kezdesz, akkor az első EGYSÉG ennek az 5%-a, vagyis 1000 forint. Alapesetben az EGYSÉG-et minden fogadás után újra kell számolni, de ennél a Fibonacci-stratégiánál amíg nincs meg az első győzelem, addig fix a tét! Vagyis jelen esetben ki lehet számolni, hogy 143.000 forintos bank kell, ha végig akarunk menni. (a lentebb leírt példában látható, hogy nem kell végig menni 10 fogadást sem!)

Milyen fogadási típusokban lehet ezt alkalmazni?

Ugye az alapkövetelmény, ahogyan említettem a szorzó 2,50 – 3,00 között kell hogy legyen, de inkább minimum a 3,00, ahhoz hogy igazán jó legyen. Ehhez kell keresni olyan sportágak olyan fogadási típusát, amelyek beválási százaléka jó. Most kettőt említenék, az egyiket részletesen, példával illusztrálom.

1. Labdarúgás döntetlenek:

 • Egy focimeccs esetén a statisztikai-matematikai esélye a döntetlennek ugyanakkora, mint a hazainak vagy a vendégnek, viszont a szorzó mindig legalább 2,5-3,00 körüli! Extrém-, vagy bundagyanús esetben ez a szorzó lehet alacsonyabb is, de ez nem gyakori. Nem szabad félni a döntetlentől! Keressünk olyan bajnokságokat, csapatokat, ahol statisztikailag bizonyítottan sok a döntetlenek száma, keressünk egy-vagy akár több csapatot és kövessük őket döntetlenre! Vagy keressünk olyan statisztikai sorozatokat, ahol láthatjuk mely csapatok esetében volt régen döntetlen! Szintén matematikai alaptétel: Minél hosszabb egy sorozat, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a következő lépésben véget ér! Türelmesen és körültekintően végig kell böngészni az aktuális táblázatokat és találunk rengeteg ilyen csapatot, bajnokságot. Csak két megfigyelés: A francia alsóbb osztályokban és az olasz alsóbb osztályokban relatíve sok a döntetlen!
 • Az olasz Serie B-ben 2023.12.22-ig lejátszottak összesen 17 fordulót. Fordulónként a 20 csapat játszik 10 meccset, azaz összesen 170 mérkőzést játszottak le a jelzett időpontig vizsgált időszakban. Ezalatt a vizsgált időszak alatt a 20 csapat lejátszott 102 döntetlent. De mivel egy döntetlen két csapatnál is bekerül a statisztikába, ezért a döntetlennel véget ért meccsek száma 51 a valóságban. Vagyis a meccsek 30%-a döntetlennel ér véget, ami kicsit kevesebb mint az egyharmad (tehát majdnem minden harmadik meccs X)! A döntetlen esélye tehát megközelítőleg ugyanaz, mint a másik két kimenetelé. A szorzója viszont sokkal nagyobb! 2023.12.23-án 10 db olasz B-ligás meccset rendeznek egy kivételével mindegyik döntetlenre magasabb a szorzó, mint 3,0!

Három meccsnél jött le az X:

 • Azon csapatoknál, akik a 2023.12.23-i esti táblázat alapján 18 lejátszott forduló után legalább 5 alkalommal döntetlent játszottak, már alkalmazható a Fibonacci-stratégia meccskövetéssel (adott csapat minden bajnoki meccsét megjátszuk döntetlenre a FIvonacci-sorozat elve alapján kiszámított téttel), mert ritkán adódik olyan sorozat, hogy 8 meccsnél hosszabb döntetlen-mentes sorozatba futnak bele. A Serie B-ben 20 csapat viaskodik. A 18. forduló után a húszból kettő ért el csupán három döntetlent, további három pedig négy esetben remizett. Ez húszból öt csapat. Tehát, ha a bajnokság előtt nulla ismerettel rábökünk egy alakulatra, hogy mostantól őt követjük, akkor is 75% eséllyel nyereségesek leszünk! Ha pedig várunk néhány kört és tanulmányozzuk a csapatok taktikáját, eredményeit, felállását stb, akkor még jobb eséllyel tudunk követendő csapatot választani! Mindenképpen érdemes kipróbálni a döntetlenes csapatkövetéses módszert a megújult TIPPMIXPRÓN! Remek szorzókat adnak. Ha nincs még regisztrációd, akkor ITT megteheted, ezzel is segítve munkánkat! Köszönjük.

forrás: pexels.com

 

2. NHL jégkorong overes fogadás:

 • Türelmesen és körültekintően végig kell böngészni az aktuális NHL-táblázatokat, hogy melyek azok a csapatok, amelyek sok gólt lőnek, vagy sok gól kapnak és ki kell választanunk egy nagyon erős csapatot, amelynek a meccsein sok gól esik átlagban. Az NHL-ben az átlagos gólszám meccsenként 5.5 körül mozog, ezért ez a leggyakoribb over-under megállapított fogadási határszám. Alapesetben 1.8 körül van a szorzója mindkét kimenetelnek. De azok a csapatok esetében, amelyek rendszeresen sok gólt lőnek a szorzó kisebb 1,5 körüli. Csakhogy ez még nem elég! MINDKÉT csapatot figyelembe kell venni!
 • Ha csak egy olyan csapatot nézünk meg alaposan, amely sok gólt lő, mengézzük az eredményeit, az fog kijönni, hogy az esetek közelítően csak 50%-ban van meg az 5,5 gól átlag!! Ha biztosan fölé akarunk menni, akkor MINDKÉT csapatot figyelni kell. Ha csak egy csapatot nézünk, ez esetben a 5,5 gólos határszám ALÁ kell menni, amit már egy 5-ös sorozatban is nagyon jó eséllyel el fogunk találni. Mivel sok gólos erős csapatot keresünk, ezekben az esetekben az under 5,5 gól 2,0 és 3,0 között szokott lenni! Példa következik 2023.12.22-es adat:

Az NHL nyugati konferenciájának 1. helyezettje:

 • Látható, hogy a Canucks 34 lejátszott meccsén összesen 128 lőtt és 85 kapott gól esett. Ez összesen meccsenként 6,26 gólt jelent! (128+85/34) De ha csak az utolsó öt meccsét megnézzük:
 1. Dallas – Vancouver: 4-3
 2. Nashville – Vancouver: 2-5
 3. Chicago – Vancouver: 3-4
 4. Minnesota – Vancouver: 2-1 büntetők után
 5. Vancouver – Florida: 4-3
 • Az ötből négy esetben sok gól volt, de egyben 4,5 alatt!! Hiába van ilyen sok gól átlagban a Vancouver meccsén, jön egy védekező csapat és máris beüt az under! Már egy ötös sorozatban egy alkalommal!

Nézzünk egy másikat:

Az utolsó öt eredmény:

 1. Toronto – Rangers: 2-5
 2. Boston – New York: 1-2 (HU)
 3. Rangers – Anaheim: 5-1
 4. Rangers – Toronto: 3-7
 5. Rangers – Los Angeles Kings: 4-1
 • A Rangers a keleti konferencia 1. helyezettje meccsenként esett gólok átlaga: 6,1 (101+82/30). De az elmúlt öt meccséből két esetben 5,5 alatt volt, egy esetben 4,5 alatt volt! A Rangers 2023.12.23-án magyar idő szerint éjjel 1:30-kor játszik az Edmontonnal, az Under 5,5-re 2,47 a szorzó! Ugye érthető? Nem azt mondom, hogy biztosan under lesz az eredmény ebben adott esetben, de a példák alapján 5-ös sorozatban egy-, illetve két esetben bejött! És ez esetben egyáltalán nem kell érteni az NHL-hez! Ha kicsit is követjük és értünk hozzá, akkor eszünkben sincs az Anaheim ellen under 5,5-öt fogadni!
 • Vegyünk 2,5-ös átlagszorzót és egy ötös Fibonacci-sorozatot úgy, hogy csak az ötödik esetben jön be a tipp: A ráfordított tét: 1E, 1E, 2E, 3 E, 5E összesen 12E, az utolsó fogadás 5Ex 2,5 = 12,5 E Jelen esetben kicsi a profit, de van!
 • DE!! Mindkét jégkorongos példában volt egy tipp, amikor az under 4,5 jött be. Arra minimum 3,00-ás szorzót mindig adnak, de a jelen példában a Rangers – Edmonton meccsen 3,7-et ér ez a szorzó. Mutatom a Rangers decemberi eredményeit időrendben (alulról felfelé).

 • December elején adott egy 20.000 forintos bakunk. A bankrollmenedzsment szerint az első tipp 1000 Ft. A tipp minden Rangers-meccs előtt UNDER 4,5 gól (Erre minimum 3,0-át adnak, ahogy mondtam, de legtöbbször többet) A Fibonacci-szisztéma szerint haladunk: 1 fogadás 1000FtX3,00 BUKÓ, 2. fogadás 1000 FtX3,00 BUKÓ, 3. fogadás 2000 FtX3,00 BUKÓ, 4. fogadás 3000FtX3,00 WIN! A kiadott téteim összesen 1000+1000+2000+3000=7000Ft, a nyeremény 9000 Ft. Profit 2000 Ft. Ezt hozzácsapom a kezdeti 20.000 forintos bankhoz, lett 22,000 forintos bank. A következő fogadási sorozat 1100 forintos téttel megy (Bankrollmenedzsment). Lássuk tovább. Következik a Rangers ötödik decemberi meccse és így tovább: 1100FtX3,00 BUKÓ, 6. 1100FtX3,00 BUKÓ, 7. 2200FtX3,00 BUKÓ, 8. 3300FtX3,00 WIN! A kiadott tétek összege: 7700 Ft, a nyeremény 9900, a profit 2200. Hozzáadjuk az előző 22.000-reshez, az már 24.200 bankrollt jelent! Ez bankos nyelven 21% kamat! És csak egy hónap telt el!
 • Jójó, biztos azt mondjátok, hogy szerencsés időszak volt ez a december a Rangersnek. Végignéztem az összes meccsüket az október 13-án induló NHL rajt óta. Sorrendben a 3., 6., 7., 10., 17., 18., 25., 29. meccseken lejött az under 4,5! Két esetben kellett 7 meccset várni, ez esetben 33E megy ki a tétekre és a nyeremény 39E! És még egyszer 3,00 -val számoltunk, de szinte mindig csak magasabb az under 4,5-re! a Fibonacci sorozat végigvihető bankrollmenedzsmenttel és 8 esetben növelhettük a bankunkat. Érdemes kipróbálni, ahhoz, hogy játssz, ITT tudsz regisztrálni a megújult Tippmixpróra, ezzel is segítve a Szerkesztőség munkáját! Köszönjük. 

Konklúzió:

 • A Fibonacci-módszerrel és a bankrollmenedzsmentet alkalmazva nagyon jó eséllyel  profitot termelhetünk. Türelemmel és körültekintő alapossággal dolgozva meg lesz az eredmény! Ilyenkor mindig jön a kérdés: De akkor miért van ennyi sportfogadó-iroda, ha lehet nyerni? Hát azért, mert a fogadók 99% nem türelmes és nem körültekintő. Hasraütésszerűen, információ nélkül tippelget. Ez pedig mindig minden esetben veszteséges! Az irodák meg bőven elviselik azt az 1% nyereséges réteget! 

KÉRJÜK, SEGÍTSD A MUNKÁNKAT ÉS A TIPPMEZŐRE VAGY ERRE A FELIRATRA KATTINTVA, REGISZTRÁLJ A MEGÚJULT TIPPMIXPRÓRA AHHOZ, HOGY JÁTSSZ! KÖSZÖNJÜK!

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Spitball 2024-01-15 21:58:40
Martin Luther day hozott pár 4,5 undert...
Ha a Bostont valaki rossz ritmusban rakta volna (Dec 17 óta 11 overes meccs), azért mélyen a zsebébe nyúlt volna.

Az a baj ezekkel a tétemeléses taktikákkal, hogy mondjuk 30-40-szer összejön, összeraksz egy jó bankrollt, aztán jön a ménykű, ahol elbukod az egészet, vagy többet.

És még egy! A fogadóirodának végtelen pénze van, a fogadónak általában nem. És ha lenne is, 1millát nem fog engedni feldobni egy eseményre.

NEM KRITIKAKÉNT ÍROM, MERT A STRATÉGIA JÓL LE VAN ÍRVA, LEHET VALAKINEK MŰKÖDIK IS. ÉN ERRE AZ EGÉSZRE MÉG MINDIG SZERENCSEJÁTÉKKÉNT TEKINTEK, ÉS SEMMIKÉPP JÖVEDELEMFORRÁSRA, HANEM CSAK SZÓRAKOZÁSRA, IZGALOMRA.
Barnamedve 2024-01-15 22:29:16
Ebben pedig teljesen igazad is van! Ez szerencsejáték!
De ha havi szinten ki lehet venni belőle valamennyit, ami máshol segít, az már teljesen jó! Én alapvetően kis tétekkel játszom, azért, mert élvezem. Szeretem bogarászni, az ilyen dolgokat nyomozni, összerakni. Ha meg jön valamicske, annak örülök.

további tippjeink a Jégkorong világából