2019.12. 12.

NHL: az edzőváltás mindig segít?

NHL: az edzőváltás mindig segít?

A San Jose Sharks vezetősége is váltásra szánta el magát a rémes eredmények láttán, és a megbízott vezetőedző egy verhető csapat ellen debütálhat hazai jégen. De a változásokat vajon előnnyé tudja kovácsolni az egyébként jó erőkből álló házigazda? Lássuk!

Jégkorong, NHL alapszakasz
2019.12.13. 04:30
San Jose Sharks - NY Rangers

  • Elérkezett a változás ideje a Sharks csapatánál is, miután a vezetőségnél betelt a pohár a Nashville elleni 1-3-as zakót követően. A GM Doug Wilson bejelentette, hogy menesztik a vezetőedző Peter DeBoert, ráadásul rajta kívül is van néhány változás a San Jose edzői stábjában. Az új (ideiglenes) vezetőedző Bob Boughner lett, aki korábban a Sharks segédedzője volt, de tett egy próbát a Florida csapatánál is vezetőedzőként. A kapusedző mostantól a 2015-ben visszavonult legenda Nabokov lesz. Nem is meglepőek ezek a változások, hiszen idén csak szenved a Sharks: 32 pontjával a Nyugati Konferencia 12. helyén áll csupán, és immáron 5 mérkőzés óta nyeretlen. Ráadásul a támadójáték romokban, az elmúlt 3 mérkőzésen 3 gólra volt képes az együttes. A helyzet még nem reménytelen - legalábbis ami a playoff-álmokat illeti, hiszen elérhető távolságban van a rájátszás. A keret közel sem nevezhető gyengének, elég csak a Couture-Kane-Burns-Meier-Marleau ötös nevét megemlíteni. Kapusteljesítményben van hová fejlődni, hiszen Jones és Dell is 90% alatt véd, és mindketten 3-as kapott gólátlag felett állnak, de ha valaki, akkor Nabokov ezen fog tudni segíteni. Probléma még a fegyelmezetlenség is a csapatnál: a Sharks kapta eddig a legtöbb büntetést, nevezetesen 151-et, átlagban 12.5 percet tölt emberhátrányban a gárda egy meccsen, ugyanakkor 88.3%-os hatékonysága ezekben a szituációkban remek.

  • A vendég az a Rangers lesz, amely a gyenge szezonrajt után valamelyest magára talált, és jelenleg 33 ponttal a 12. helyen áll keleten. Jelenleg felváltva nyeri meg és veszíti el a meccseit a csapat, legutóbb a nem túl acélos Los Angeles vendégeként kaptak ki 3-1-re. A kapuban Lundqvist All-Star szintet képviselhetne, ha a védelem acélosabb lenne előtte, de a csere Georgiev teljesítményére sem lehet panasz. Támadásban a Columbus csapatától megszerzett Panarin viszi a hátán a csapatot (15 gól, 22 gólpassz), de a Zibanejad-Strome-DeAngelo hármas is képes villanni bármikor. Kiállításokban ők sem állnak túl fényesen: a 3. legtöbbet büntetett csapat a ligában (139), átlagosan több mint 12 percet töltenek emberhátrányban. Ők viszont a Sharks csapatával ellentétben nem túl acélosak ebben a helyzetben: a 77.7%-os hatékonyság a liga alsó felébe tartozik (24. hely).

  • Döntő tényező lehet, hogy a váltás mennyire rázza fel a San Jose csapatát. Az irodák arra számítanak, hogy pozitívan hat majd ez a csapat játékára, és az olyan ikonok megjelenése is pluszt adhat a csapatnak, mint amilyen Nabokov személye. A Sharks remek emberhátrányos védekezés, a New York rémes játéka emberhátrányban döntő tényező lehet, pláne ha a San Jose fegyelmezettségben is fel tud esetleg javulni. Hazai jégen mutatkozhat be a Sharks ideiglenes vezetőedzője és az új segítői, és azt gondolom, ez hatalmas lökést ad majd a házigazdának. A Sharks sikerét tartom itt valószínűnek a sebezhető Rangers ellen.
tipp
San Jose Sharks - NY Rangers | 1 | 2.02 | (4/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából