2019.11. 07.

NHL: jöhet zsinórban az 5. győzelem

NHL: jöhet zsinórban az 5. győzelem

A Washington és a Florida is jó formában várja közös meccsüket, a hatékonyabb támadósor és a Panthers sebezhető védelme azonban a vendégek javára billentheti majd a mérleg nyelvét.

Jégkorong, NHL alapszakasz
2019.11.08. 01:00
Florida Panthers - Washington Capitals

  • Jó formában várhatja a Capitals elleni derbit a florida gárda, hiszen legutóbbi 2 meccsét zsinórban behúzta: előbb a Colorado csapatát verték túlóra után 4-3-ra idegenben, majd a gyengécske Detroit volt az áldozat (4-0). Vannak egyébként szép skalpjai a házigazdának idén: legyőzték a Tampa-Pittsburgh-Nashville-Edmonton-Colorado ötöst, és egyelőre úgy fest, hogy megtalálta a játékát a csapatnak Quenneville mester. A kapus Bobrovsky megszerzése nem hangzik rosszul, ugyanakkor egyelőre nem váltotta meg a világot 88%-kos hatékonyságával. A Huberdeau-Barkov páros remek szezont fut támadásban, de a Dadonov-Hoffman-Connolly hármas is képes bármikor villanni. Emberelőnyben 21.9%-kal teljesít a csapat, ameny az NHL mezőnyében a 10. legjobb, és a 86.1%-kos emberhátrányos védekezés is a top10-re elég. Rendre aktív a támadójátékuk meccsről meccsre, hiszen átlagban 34.8 alkalommal találják el az ellenfelek kapuját meccsenként, ez a 2. legjobb a mezőnyben, ugyanakkor lőtt gólok tekintetében az 50 találat csak a 9. helyre elegendő.

  • A Washington az előző idényben hiába szerzett 3. kiemelést, a playoff első körében gyorsan elvéreztek a Carolina ellen úgy, hogy már 2-0-ra majd 3-2-re is vezettek a párharcban, végül a mindent eldöntő 7. meccsen drámai hosszabbítás után estek ki. Ez komoly csalódás volt, ennek ellenére Reirden maradhatott a padon, és a jelek szerint ebben a szezonban is top csapat lehet a Capitals. Az Ovechkin-Backstrom-Oshie-Kuznetsov névsort elnézve ez nem is meglepő, ráadásul a védelembe sikerült megszerezni Gudas (Flyers) játékjogát. Ami baj, hogy az elsőszámú kapus Holtby egyelőre csak 89.5%-kal véd, míg a fiatal Samsonov 91.5%-kot hozott össze 6 meccs során. Az NHL mezőnyében a legtöbb gólt a Capitals szerezte (63), pedig a kaput eltaláló lövések tekintetében csak 19. helyen áll a csapat. Ovechkin már 11 gólos, de a Vrna-Oshie-Carlson-Wilson-Backstrom ötös is bármikor képes villanni, utóbbi már 10 gólpasszt jegyez, Carlson pedig 16 alkalommal asszisztált. A Washington egyébként szintén jó formának örvend, hiszen legutóbbi 4 meccsét zsinórban be tudta húzni.

  • Az irodák ezen a meccsen a rendes játékidő tekintetében a Florida csapatát tartják valamivel esélyesebbnek, de a nyitó oddsokhoz képest valamelyest már csökkent a Capitals oddsa. Pedig a Florida közel sem sebezhetetlen, pláne nem hazai környezetben. Igaz ugyan, hogy a Panthers megverte már otthon a Pittsburgh-Tampa párost, de a Washington gárdája kiegyensúlyozottabb játékra képes, mint az említett kettős. A Washington jó formában van, továbbra is bombaerős kerettel rendelkezik, és elképesztően jók a helyzetkihasználás tekintetében. Márpedig a Florida védelme sebezhető, otthon 35 gólt kaptak 9 meccsen. Nehéz lesz megálljt parancsolni a fővárosi csapatnak, azonban csak a meccsgyőztesre mernék itt fogadni, mivel a Capitals meglehetősen sok túlórás mérkőzést játszik idegenben. Nyerhet a Washington és megerősítheti vezető pozícióját a főcsoporton és saját divízióján belül.
tipp
Florida - Washington
A mérkőzés győztese | Washington | 1.85 | (6/10)

kapcsolódó meccs

Florida - Washington

2019. 11. 08. 01:00 | NHL Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából