2019.12. 09.

NHL: Ottawában újra nyerhet a Bruins

NHL: Ottawában újra nyerhet a Bruins

A tavalyi nagydöntős Boston két vereséggel a háta mögött érkezik az ottawai mérkőzésre a sebezhető Senators ellen. Idén már készer is megverte a Bruins a Senators csapatát, de vajon összejöhet a harmadik?

Jégkorong, NHL alapszakasz
2019.12.10. 01:30
Ottawa Senators - Boston Bruins

  • Nem érkezik túlzottan jó formában a tavalyi nagydöntős Boston együttese erre a derbire: a Bruins zsinórban két meccset veszített el, előbb Chicago győzte le őket hosszabbításban (3-4), majd vereség a Colorado ellen (1-4). A vészharangokat azért kár lenne még kongatni, hiszen 46 pontjával még mindig a főcsoport 2. helyén áll a társaság, míg saját divízióját vezeti, ráadásul a Florida előtt 11 ponttal vezet. A keret semmit sem gyengült a tavalyihoz képest, így jogos elvárás ezúttal is a nagydöntő elérése - amelyre egyébként minden esélye meg is van a bostoni alakulatnak. Rendkívül mély és erős a keret: Marchand és Pastrnak kiváló szezont futnak ismét, rajtuk kívül pedig a Bergeron-Krejci-Krug-Coyle négyes is jól hangzik. A kapuban Rask és Halak is kiválóan teljesít, mindketten 93% körüli hatékonyságot és alig 2 gól feletti átlagot hoznak.

  • Az Ottawa az NHL egyik leggyengébb együttese ebben a szezonban is, keleten csak a Detroit-Devils páros mondható még náluk is gyengébbnek. Csupán 25 pontig jutottak 30 mérkőzés alatt és problémás még a támadójáték is a maga 79 lőtt góljával. Otthon legalább pozitív a mérleg: 7 siker mellett 5 vereség szerepel a Canadian Tire Centre-ben. Egyértelműen a Pageau-Duclair-Tkachuk hármas viszi a hátán a csapatot, de sajnos ez a hármas kevés a stabil jó teljesítményhez. Pedig kapusteljesítményben sem áll annyira rosszul a gárda: Nilsson 91%-al, Anderson 90.1%-al, míg Hogberg 92.5%-al véd egyelőre. A gond inkább az, hogy a védelem sok lövést enged az ellenfeleknek (31.9 lövés/meccs átlagban), így Nilsson és Anderson is 3-as kapott gólátlag felett áll jelenleg. Vannak hiányzók a házigazdánál, így idén még pályára sem lépett a Lightning csapatától megszerzett Callahan és a rutinos Gaborik sem. A 16 meccsen 4 pontig jutó Ryan és a 11 meccsen 2 pontot jegyző Sabourin is maródi.

  • A Boston számára az Ottawa egy remek ellenfél lehet a győztes útra való visszatéréshez. Még akkor is, ha Bergeron továbbra sem lehet a csapat segítségére sérülése miatt. A Boston oldalán az elmúlt két meccsen az volt a gond, hogy a Chicago csapatát hagyták 3 góllal elhúzni annak ellenére, hogy domináltak a meccsen. A Colorado ellen a meggyőző kapusteljesítmény hiányzott (20 lövésből 4 kapott gól) és jó eséllyel most nem is Halak, hanem Rask kezdhet majd. Plusz Marchand és Pastrnak sem játszott igazán jól és hatékonyan az elmúlt két meccsen. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a két ászt az Ottawa féken tudja tartani, és harmadszor is gyenge meccset játszanak majd. Kétszer találkozott már egyébként ebben a szezonban a két gárda: ebben a felállásban 2-1-re nyert a Boston november végén úgy, hogy Rask zseniális 60 percet produkált 33 védéssel (97%). A bostoni meccsen pedig hengerelt a Bruins és 5-2-re nyert. A harmadik derbin is Bruins-sikert várok már a rendes játékidőben.
tipp
Ottawa Senators - Boston Bruins | 2 | 1.86 | (6/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából