2019.11. 14.

NHL: újabb alsóházi derbit nyerhet a Kings

NHL: újabb alsóházi derbit nyerhet a Kings

A Los Angeles Kings és a Detroit Red Wings sem tudott erre az idényre megerősödni. A vendégek fontos hiányzói, a hazai pálya és a Quick-Kopitar-Carter hármas személye lehet döntő péntek hajnalban a Staples Centerben.

Jégkorong, NHL alapszakasz
2019.11.15. 04:30
LA Kings - Detroit Red Wings

  • A Los Angeles a 2013-14-es trófea óta meglehetősen ingadozó szezonokat produkál, és ennek mélypontja volt az előző idény, ahol végül sereghajtó pozícióban zártak nyugaton. A helyzet erre a szezonra sem javult sokat a jelek szerint, hiszen 13 ponttal ezúttal is utolsó a főcsoporton belül. Otthon legalább valamennyire megy a szekér, 4 győzelem és 4 vereség a mérleg a Staples Centerben, legutóbbi 2 hazai meccsét behúzta a társaság. A kapuban továbbra is az említett szezonban bajnoki címet szerző Quick áll, ám ahogyan tavaly, úgy idén sem tudja elérni a 90%-kos hatékonyságot, ráadásul közel 4 gólt kap átlagban meccsenként. Támadásban továbbra is a Kopitar-Carter páros a vezér, a szlovák játékos vezeti is a házi pontrangsort 6 góllal és 12 gólpasszal, de Carter is 5 találatnál jár már. Nem mondható, hogy felfrissítette tavalyi keretét a Los Angeles, a vezetőedző személye változott, és immáron Desjardins helyett a szintén kanadai McLellan ül a padon, aki korábban a San Jose és az Edmonton csapatait irányította.

  • A Detroit szezonjai is rémesek az utóbbi években, az előző évben is távol voltak a rájátszás elérésétől, és idén is a gyengébb csapatok közé tartoznak az NHL-ben. Keleten mindössze a New Jersey Devils csapatát előzik meg, 15 pontot szereztek 20 meccs során, vendégként csupán 3 sikert számlálnak 10 fellépés alatt. A gondok elsősorban védekezésben jelentkeznek, toronymagasan ők kapták a legtöbb gólt az egész NHL-ben (75), Bernier és Howard is 90% alatt teljesít egyelőre. A támadójáték akadozik, egyedül Mantha emelkedik ki ebből a keretből (11 gól, 8 gólpassz), mellette a Bertuzzi-Larkin páros képes még jó teljesítményre. Ami gond, hogy a védelemből kiesett Nemeth és Daley is, főként előbbi érzékeny veszteség. Támadásban pedig nem lehet ott a jégen Abdelkader és Glendening sem. A jelenlegi formába kapaszkodhat a Wings: zsinórban 3 bajnokit nyertek meg, ráadásul az Anaheim-Vegas-Boston hármas legyőzése nem kis fegyvertény azért.

  • Szokás "roncsderbiként" is aposztrofálni az ilyen jellegű meccseket, én azért nem fogalmaznék ennyire sarkosan. Az viszont biztos, hogy két gyengébb csapat találkozik Los Angelesben péntek hajnalban. A Kings erőt meríthet a Wild elleni 3-1-es sikerből, ahol a védelem állta a sarat, a támadósor pedig hozta a kötelezőt, Quick 27 védést mutatott be, a Carter-Kopitar páros pedig vezére volt a csapatnak. Nagy előny lehet a Staples Center közönsége ezen a meccsen, míg a Detroit oldalán további hátrány a sérültek listája. Nem hiszem, hogy Nemeth hiányában ez a Detroit-defense meg tudná állítani a Kings támadósorait, Quick pedig otthon azért jobb mutatókkal rendelkezik, így a szenvedő Detroit-offense nehéz 60 perc elé néz. A hazaiak sikerét várom ezen a meccsen, de a biztonság kedvéért belekalkulálva az esetleges túlórát is.
tipp
LA Kings - DET Red Wings
LA Kings | 1.72 | (5/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából