2019.12. 17.

KHL: erődemonstráció a címvédő meccsén

KHL: erődemonstráció a címvédő meccsén

Kisebb nemzetközi szünet után folytatódik a KHL is, és a címvédő CSZKA együttese verhető ellenfélhez látogat Rigába.

Jégkorong, KHL alapszakasz
2019.12.17. 18:30
Dinamo Riga - CSZKA Moszkva

  • A Riga egyértelműen a Nyugati Konferencia (és talán az egész KHL) egyik leggyengébb együttese. Tavaly még harcoltak a playoff-ért, idén a jelek szerint ez a "veszély" nem fenyegeti a társaságot. Mindössze 27 pontnál járnak 37 mérkőzése alatt, zsinórban 4 zakónál járnak (SZKA, Szeversztal, Avto, Metallurg), támadásban kilátástalan a helyzet (69 lőtt gól), és a védekezés sincs rendben (115 kapott találat). A kanadai McMillan-Ashton páros, valamint a lett Darzins próbálja a hátára venni a gárdát, de rajtuk kívül nincs igazán olyan játékos, aki tartósan jól tudna teljesíteni. A kapuban már 4 játékost is kipróbáltak: Salak 91%-kal véd és Makarov is közel 91%-kos hatékonyságot hoz, de a Gudlevskis-Tretyak párosra nem igazán lehet építeni. Probléma még az emberhátrányos szituációk kivédekezése is: 72.3%-kal a legrosszabb az egész KHL-ben a csapat, míg emberelőnyben csak 14.3%-kos hatékonyságot hoz a társaság.

  • A vendég a bajnoki címvédő CSZKA lesz ezúttal, amely kisebb hullámvölgyének köszönhetően kénytelen volt átengedni a főcsoport első helyét a SZKA együttesének. Jelenleg 51 pontos a csapat, a SZKA-tól csak 1 pont választja el, de a szentpéterváriak két meccsel többet játszottak. November 4 és 18 közt volt egy 4 meccses nyeretlen szériája a csapatnak, november vége óta viszont jól teljesítenek, ugyanakkor fontos mérkőzésen kaptak ki a SZKA csapatától (2-4). A Minszk otthonában viszont legutóbb jól festett a csapat, és az 5-2-es siker is jól demonstrálja a csapat valódi erejét. Rendkívül erős és mély a keret: Kaprizov, Vey, Grigorenko, Sekac és Okulov is kiváló szezont fut és a kapuban a Sorokin-Johansson páros is a liga top kapusai közé tartozik. A védelem 60 kapott góllal toronymagasan a leghatékonyabb, és a 103 lőtt gól is tekintélyt parancsoló. A 20%-kos emberelőny-kihasználás a 4. legjobb a ligában, emellett pedig a 3. legjobbak az emberhátrányos helyzetek kivédekezésében (87.2%).

  • Gyakorlatilag minden a CSZKA mellett szól: az erősebb és mélyebb keret, a jobb támadójáték, a hatékonyabb védelem, a kapusteljesítmények, és a speciális egységek is. A Riga minden statisztikai mutatóban elmarad a címvédőtől, egyedül a hazai pálya előnyében bízhatna, de annak tükrében, hogy ebben a tekintetben sereghajtó (7 győzelem és 11 vereség), ez sem lehet komoly érv mellettük. A CSZKA rendszerint nem veszi félvállról a Riga elleni derbiket, ebben az idényben Moszkvában találkoztak és ott 6-1-re nyert a címvédő. Ezúttal is magabiztos és gólerős játékot várok a vendégektől, a hendikepes CSZKA-siker pedig nem is fizet rosszul.
tipp
Dinamo Riga - CSZKA Moszkva
CSZKA Moszkva -1.5 | 1.72 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából