2019.09. 23.

KHL: gólok a csoportrangadón

KHL: gólok a csoportrangadón

Két gyenge nyugati csapat harcol egymással hétfő este a KHL-ben, mi pedig kihasználnánk a Szeversztal és a Riga gyenge védelmeit.

Jégkorong, KHL alapszakasz
2019.09.23. 18:00
Szeversztal Cserepovec - Dinamo Riga

  • Nem indult jól a házigazda Cserepovec szezonja, hiszen a gárda 9 mérkőzés alatt összeszedett 5 pontjával sereghajtó nyugaton és a Bobrov Divízióban szintén. Rengeteg gólt kapnak, ez a probléma elsődleges forrása: immáron 30 kapott gól szerepel a csapat neve mellett. Pedig ígéretes volt a Ak Barsz csapatától a kapuba megszerzett Podyapolsky, ám ő 6 meccsen 3.41-es kapott gólátlaggal és mindössze 88.55%-os védési hatékonysággal áll. Ennek apropóján 4 mecsen már bevetették a Novokuznyeck csapatától megszerzett Khakimovot is, ő jelenleg 90% feletti hatékonysággal és 2.68-as kapott gólátlaggal áll. Tavaly a gyenge védelem mellett a gyér támadójáték is probléma volt: 124 góljuk a legkevesebb volt divízión belül. A gólokat jelenleg Vovchenko szállítja, ő már 4 gólnál és 3 asszisztnál tart, gólpasszokban egyébként Geraskin jeleskedik még. Otthon egyelőre egy Dinamo Moszkva elleni túlórás siker áll a nevük mellett, kikaptak a CSZKA (0-4), a Jokerit (1-4) és a Novgorod (2-4) csapataitól is.

  • A Riga sem áll sokkal jobban a házigazdánál: 8 meccs alatt 6 pont, azonban mindhárom sikerüket hazai jégen érték el. Vendégként 4 sima vereségbe szaladtak bele: Jokerit (2-7), Nyizsnyekamszk (0-4), Szpartak (1-5) és Dinamo Moszkva (1-4). Egyik kapusával sem lehet egyelőre elégedett a rigai gárda, hiszen Gudlevski 7 meccsen 87.66%-kal véd és 2.97-es kapott gólátlaga van, míg Tretiak 3 meccs alatt 84.21%-ot és 3.85-ös gólátlagot dolgozott össze. A támadójáték még a meccsenkénti 2 lőtt gólt sem tudja átlagolni jelenleg, a kanadai McMillan 4, míg a svéd Berglund 3 lőtt góllal áll, gólpasszokban pedig Darzins viszi a hátán a csapatot 5 gólpasszal. Berglund egyébként a német Krefeld csapatától érkezett, mellette még sokat várnak az AHL-es Tucson csapatától érkezett Ullströmtől, illetőleg a mai ellenféltől elcsábított Ashtontól is.

  • Egyelőre tehát mindkét csapat a tavalyi formáját hozza, hiszen a Cserepovec és a Riga az előző idényben kibérelte a divízió utolsó két helyét. Jelen állás szerint ebben az idényben sem várható más. Egyelőre egyik oldalon sem tud egyik kapus sem kimagasló teljesítményre. Így pedig hiába nem túl produktívak a támadósorok, én nem várok kevés gólos derbit. Mindkét oldalon vannak azért veszélyes támadójátékosok, akik nagyon élhetnek majd a gyenge védelmek ellen. A Szeversztal eddig csak a CSZKA ellen nem tudott hazai környezetben gólt szerezni, míg a Riga vendégként talál azért gólokat, de rendre nyeli is azokat a védelem. Az előző idényben mindkét közös meccsük ebben a feállásban eljutott 5 gólig. A bet365 nagyon felvitte a 4.5 gól feletti tippet, amelybe ráadásul a hosszabbításban/büntetőkkel szerzett gólok is beleszámítanak, márpedig a két csapat gyakran túlórázik egymás ellen. Én kihasználnám ezt a magas szorzót.
tipp
Szeversztal Cserepovec - Dinamo Riga
4.5 gól felett | 1.80 | (5/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából