2020.01. 31.

EBEL: Csehországban kezd a Fehérvár

EBEL: Csehországban kezd a Fehérvár

A Fehérvár együttese a Znojmo vendégeként kezdi meg az EBEL alsóházának idei küzdelmeit. A csehek a tavalyihoz hasonlóan idén is az alsóházból harcolnák ki a playoff-szereplést, de ehhez a magyar együttesnek is lesz néhány szava!

Jégkorong, Osztrák bajnokság, alsóház
2020.01.31. 18:30
Znojmo - Fehérvár

  • A Znojmo együttese november 24. és december 26. közt fergeteges hónapot produkált, ezalatt 9 győzelmet és 1 vereséget számláltak, és ekkor úgy tűnt, felsőházba kerülhet a társaság. De jött a hajrá és a december vége óta összehozott 3-8 mérleg a 8. helyig süllyesztette a társaságot, vagyis 61 pontjával lemaradt a felsőházról. Így az alsóházban kell kiharcolniuk a playoff-szereplést, amely tavaly össze is jött nekik. Négy ponttal vág neki ennek a szakasznak a gárda, ez azonban hamar elillanhat, ha folytatódik a botrányos széria. Egyébként egy jó erőkből álló támadósor jellemzi a társaságot, 128 gólt termeltek 40 meccs során, hússzal többet, mint amennyit a Fehérvár. Luciani 16 góllal és 37 gólpasszal a liga leghatékonyabb játékosa volt eddig, mellette pedig a Svoboda-Flick-McRae-Berisha négyesben is komoly potenciál rejlik. A probléma a védelem, amely 133 gólt nyelt be, Groh ugyan elérte a 91%-kos teljesítményt a kapuban, de így is 3 gólt kapott meccsenkénti átlagban, Lassila pedig 90% alatt maradt.

  • A Fehérvár 2 ponttal vág neki az alsóházi küzdelmeknek, miután 51 ponttal csak az Innsbruck-Dornbirn párost sikerült megelőznie az alapszakasz végén. Karhula mester (aki eddig segítő volt, január 21-én vette át az irányítást a menesztett Jarvenpaa-tól) csapata sem otthon, sem idegenben nem tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni, ráadásul vendégként 78 gólt kapott a csapat és legutóbbi 4 idegenbeli meccsén nem tudott nyerni. Az amerikai Yogan kiemelkedik a csapatból, a 7. legeredményesebb játékos volt az alapszakasz végén 19 góllal és 21 gólpasszal. Rajta kívül Sarauer és Timmins jutott még 10 gól fölé, Campbell pedig az asszisztokat szórta szép számmal. A gond az, hogy a kapuban Ouzas hiába hozott végül 90% feletti hatékonyságot, 3.33 kapott gólt átlagolt meccsenként, míg a csere Kornakker 570 perc alatt 91.2%-kal teljesített.

  • Brutális hangulat várható a Znojmo csarnokában péntek este, ahol a Sasok célja, hogy ismét nyerő formába és lépéselőnybe kerüljenek többek közt a magyar csapattal szemben. Rendkívül erős és mély a Znojmo kerete, ahol nem lesz elég csupán Luciani kikapcsolása, hiszen mellette még 4-5 kulcsjátékosa van a cseheknek. Ezzel szemben a Fehérvár kerete valamelyest szűkösebb, és nagyon sok múlik majd Yogan hatékonyságán. Jelen pillanatban erősebbnek érzem a cseheket, pláne ebben a szereposztásban. Ugyanakkor a gólokat is érdemes bevonni a játékba, hiszen két gyenge védelem és egy hatékony Znojmo-támadósor találkozik egymással. Kombinált, rizikós tippel érkezem erre a derbire, de a Tippmixpro által kínált opció több, mint csábító!
tipp
Znojmo - Fehérvár
1X2 + Gólszám 5,5 | Hazai és több | 2.75 | (4/10)

kapcsolódó meccs

Znojmo - Fehérvár

2020. 01. 31. 18:30 | Osztrák bajnokság, alsóház Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából