2019.12. 26.

EBEL: gólerős csapatok karácsonyi randevúja

EBEL: gólerős csapatok karácsonyi randevúja

A Linz és a Znojmo karácsony másnapján csap össze egymással az osztrák hokiligában. Két gólerős támadósor és két sebezhető védelem találkozik, nem is meglepő, hogy mire fogadunk.

Jégkorong, Osztrák bajnokság
2019.12.26. 17:30
Linz - Znojmo

  • Mindkét együttes remek úton halad az osztrák felsőház felé, hiszen a Linz 48 pontjával 5. helyen áll, míg a cseh Znojmo 49 pontos és ezzel a dobogó alsó fokán helyezkedik el. A cseh gárda nagyon nagyot megy az utóbbi időszakban: legutóbbi 10 meccséből csak kettőt veszített el (Vienna 4-6 és Graz 3-4), a támadójáték pedig különösen pazar formát mutat az elmúlt meccseken, hiszen 22 gólt vágtak a legutóbbi 5 bajnoki meccsen. Luciani az egész EBEL legeredményesebb játékosa 12 góllal és 29 gólpasszal, de mellette a Svoboda-Flick-McRae hármas is odateszi magát. A probléma az egész szezon során inkább a védelemben keresendő: a 90 kapott gól a 3. legtöbb a mezőnyben, csak az utolsó két helyen álló Dornbirn-Innsbruck páros kapott még ennél is többet.

  • A házigazda Linz nem érkezik épp jó formában erre a meccsre: zsinórban két vereség, ráadásul a Graz és a Villach elleni meccseken is padlót fogott a védelem 6 illetve 7 kapott góllal. Egyébként is vannak gondok a defense tekintetében, hiszen a 85 kapott gól itt is rengeteg, az 5. legtöbb a 11 fős mezőnyben. A támadójátékra viszont nem lehet panasz: a Znojmo mögött a 2. legtöbb gólt szerezték, az Umicevic-Lebler-Schofield-Roach-DaSilva ötös kiválóan teljesít az egész idényben. A Znojmo számára ráadásul nem túl jó hír, hogy a Linz hazai környezetben szerzi góljainak döntő többségét.

  • Vagyis ebben a párosításban a liga két legjobb támadósora találkozik két, egyértelműen alsóházi szintet képviselő védelemmel. A kapusteljesítmény hiába van mindkét oldalon 90% környékén, a védelmek rengeteg helyzetet engednek az ellenfelek támadósorainak, így pedig nehéz... Mindemellett a Linz rendelkezik a liga leghatékonyabb emberelőny-egységével: az ilyen szituációk 25.6%-át gólra tudják váltani. Az egymás elleni meccsek is egyértelműen a gólok irányába mutatnak: idén kétszer találkoztak a felek, és mindkét derbit a Znojmo nyerte meg 4-3-ra túlórát követően. Ezúttal is a gólok felé veszem az irányt, ráadásul az 5.5 gól feletti opcióra néhány iroda egészen kiváló szorzót ad.
tipp
Linz - Znojmo
5.5 gól felett | 1.65 | (8/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb

további tippjeink a Jégkorong világából