2019.11. 15.

EBEL: kizárt az újabb bravúr

EBEL: kizárt az újabb bravúr

Hatalmas meglepetést okozott a Dornbirn a Salzburg legyőzésével az előző fordulóban, most viszont a cseh Znojmo vendégeként újabb nehéz mérkőzés vár a holtszezon során jelentősen meggyengült vendégekre. Kombinált fogadást és remek szorzót kínálunk péntek estére!

Jégkorong, Osztrák bajnokság
2019.11.15. 18:30
Znojmo - Dornbirn

  • A Znojmo együttese az előző idényben az alsóházból harcolta ki a playoff részvételt, ám ezt követően a negyeddöntőben nem sok esélye volt a Vienna ellen, amely végül 5 meccs során búcsúztatta is őket. Úgy fest, ebben a szezonban is az alsóház várhat a gárdára, jelenleg 21 ponttal a 8. helyen állnak. A liga egyik leggólerősebb csapatáról van szó: 52 lőtt góljuk holtversenyben a 3. legjobb a ligában, csak a Salzburg-Innsbruck páros lőtt még ennél is többet. Hazai jégen nem mondható, hogy túl jól menne a szekér: 3 siker mellett már 5 vereség szerepel, legutóbbi hazai fellépésük alkalmával 4-2-re kaptak ki a Bolzano csapatától. A kanaiadai Luciani pazar szezont fut egyelőre a maga 9 góljával és 13 gólpasszával, de Svoboda 12 gólja sem elhanyagolandó. Svoboda egyébként a Chomutov csapatától érkezett, a Beranek-Bowles kettős igazolása viszont egyelőre nem hozza a várakozásokat. A kapuban Lassila kereken 90%-kal véd, de a 3.23-as kapott gólátlag nem túl biztató.

  • A vendég Dornbirn egyértelműen a mezőny leggyengébb tagja ebben az idényben: mindössze 6 pontig jutottak 15 meccs során, de ami még ennél is elkeserítőbb, az a 25 lőtt góljuk. Ebben a tekintetben a 2. legrosszabb a Fehérvár, de még ők is közel 40 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját. Hosszú idő után nyert újra a gárda, ráadásul nem is kis skalpot gyűjtöttek be a Salzburg idegenbeli legyőzésével (2-1). Ezt megelőzően szeptember 13-ig kell visszamenni a naptárban a legutóbbi sikerig, akkor az Innsbruck otthonában arattak szintén 2-1-es sikert. A támadásbeli visszaesés valamilyen szinten magyarázható azzal, hogy a tavalyi húzóemberek (O'Donnell, Trotter, Reid, Dupont, Leduc, Timmins és Parks) mindegyike távozott a holtszezon során. A jelenlegi keret rettenetesen szűk, a Rapuzzi-Trupp-Tamminen hármas hozza a gólokat, Roming pedig gólpasszokkal segíti a gárdát. A kapuban Rinne 13 meccsen 4.05-ös kapott gólátlaggal és 87.8%-kos hatékonysággal áll, ám ez nagyban köszönhető a gyenge védelemnek is. Az előző meccsen már a KooKoo csapatától megszerzett Jarvenpaa védett, és jól is sikerült a bemutatkozása 32 védéssel.

  • Könnyen lehet, hogy ezúttal is Jarvenpaa kezd majd a vendégeknél, de meglepne ha a gyenge védelemmel ezúttal is hasonló teljesítményre lenne képes. A Znojmo támadásban kiváló, és a nehéz szezon elé néző, jelentősen meggyengült Dornbirn elleni derbit is dominálni fogja a cseh együttes. Nem tudom elképzelni, hogy ez a Dornbirn képes legyen zsinórban 2 masszív meccset lehozni, szerintem ezen a derbin már ismét szenvedni fog a védelem. Ugyanakkor a vendégeknek is lesznek lehetőségeik, támadásban egész jó játékot mutattak a Salzburg ellen, és ha erre építenek, akkor a sokkal sebezhetőbb védelmű Znojmo ellen lesznek momentumai a vendégeknek. Mivel mind a gólokban, mind pedig a hazaik sikerében látok fantáziát, ezért egy kombinált fogadást ajánlok erre a derbire: a Znojmo nyer (rendes játékidőben) és legalább 6 gól születi a meccsen.
tipp
Znojmo - Dornbirn
1X2 + Gólszám 5,5 | Hazai és több | 2.40 | (6/10)

kapcsolódó meccs

Znojmo - Dornbirn

2019. 11. 15. 18:30 | Osztrák bajnokság Tovább a meccshez

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
dagobert980 2019-11-15 12:25:15
A Salzburg meccs egy jó nagy bunda volt. Ki ne találja már nekem valaki h egy ilyen csapat akinek 14 meccsen 3 pontja van az majd pont a listavezetőt fogja megverni idegenben. Vicc.
prigioni 2019-11-15 12:02:13
Ezt raktam én is!

további tippjeink a Jégkorong világából