2020.01. 31.

EBEL: zsinórban 12. alkalommal is elvéreznek a Cápák?

EBEL: zsinórban 12. alkalommal is elvéreznek a Cápák?

Véget ért az alapszakasz az EBEL-ben, ahol mind a Linz, mind pedig az Innsbruck az alsóházban folytathaja, előbbinek pedig reális esélye lehet odaérni a playoff-helyekre. Vajon mit tartogathat kettejük nyitómeccse péntek este? Lássuk!

Jégkorong, Osztrák bajnokság, alsóház
2020.01.31. 19:15
Linz - Innsbruck

  • A tavalyi évhez hasonlóan a Linz idén is lemaradt a felsőházról, avagy a biztos playoff-részvételről, ám ahogyan az előző idényben, úgy idén is komoly esélye van bejutni a rájátszásba még így is. A gárda 63 ponttal zárt, mindössze 3 ponttal szerzett kevesebbet, mint a felsőházat elérő Bolzano, vagyis az alsóházat 6 ponttal indíthatja a szabályok értelmében a társaság. Annak köszönhette a felsőházról való lemaradást a Linz, hogy a hajrában hozott egy 4 meccses nyeretlen szériát, így a KAC 3-0-ás legyőzése az utolsó fordulóban már nem segített rajtuk. Pedig a liga egyik leghatékonyabb támadósora az övék, 132 gólt termeltek 40 meccs során, ennél csak a győztes Salzburg lőtt többet. A védelem viszont tragikus volt szinte az egész alapszakaszban: 132 kapott gól - ez viszont már egyértelműen alsóházi szint. A Schofield-Lebler-Umicevic-DaSilva négyes lehet majd a kulcs a playoff-hoz, ők hatékonyan termelték a gólokat. Kapusposzton erősítettek a hajrában, az AHL-ből érkezett Glass, aki eddig nem is véd rosszul (4 meccsen 92.4%, 2.22 kapott gól meccsenként).

  • A vendég Innsbruck alsóházi tagsága már a szezon kezdetekor sem igazán volt kérdés. Végül 31 ponttal zártak, 20 ponttal szereztek kevesebbet az előttük záró Fehérvárnál, és csak kettővel előzték meg a Dornbirn gárdáját. A védelem 159 gólt nyelt be 40 meccs során, vagyis 4 kapott gólt átlagoltak meccsenként, ez a legrosszabb teljesítmény a ligában. Ehhez a 100 lőtt gól nagyon kevés, pedig a Broda-Herbert-Spurgeon hármas megtette a tőle telhetőt... A Cápák kapujában Darling nem érte el a 90%-ot és 3.5 gólt kapott meccsenkénti átlagban, a Motte-Leitner-Huber hármas pedig még ennél is rosszabb mutatókat hozott össze. A gond az, hogy időtlen idők óta nem nyert meccset az Innsbruck: december 26-án a Dornbirn csapatát győzték le 6-1-re, azóta zsinórban 11 vereség. Ha valakinek, akkor nekik jól jön a tiszta lap az alsóházban...

  • Mire számíthatunk? Egy rendkívül motivált Linzre, amely hozhatja az alapszakaszban megszokott hatékony támadójátékot, ugyanakkor Glass jelenléte a kapuban a védelmet nem tette jobbá, hatalmas nyomás van rajta meccsről meccsre és kérdés, hogy meddig képes az eddigi jó teljesítményét fenntartani. Az Innsbruck csapatának lesznek momentumai a meccsen, ebben biztos vagyok és ezt jól jelzi az a tény is, hogy az alapszakaszban mindkét linzi mérkőzésen megszorongatták a házigazdát (5-4-es és 4-3-as Linz-siker). Gólokat várok mindkét oldalon, az irodák pedig egyelőre még magasan tartják az 5.5 gól feletti opció szorzóját, amely főként a hatékony linzi kapusnak szól. Szerintem eljutnak 6-ig a felek!
tipp
Linz - Innsbruck
5.5 gól felett | 1.74 | (6/10)

hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be vagy regisztrálj!

rendezés: legújabb | legnépszerűbb
Andrew 2020-01-31 16:24:04
Közben a legtöbb irodánál 1.60-ra, vagy az alá süllyedt az over fogadás szorzója

további tippjeink a Jégkorong világából